کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق
معرفی کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق
کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق نوشتهٔ مدیحه هاشم پور است. نشر پژواک عدالت این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ مقولهٔ شبیهسازی است؛ یکی از مسائل امروز که بهواسطهٔ پیشرفت سطح علم و ارتقای فناوریهای پیشرفته به مسئلهای مهم تبدیل شده است.
درباره کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق
کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق میگوید که در یک نگاه اجمالی تصور میشود شبیهسازی انسانی موجب ناهنجاری اجتماعی، عدم نفوذ، کاربرد و نقش قانون در پیشگیری از بزهکاریهای ناشی از این مسئله، ضعف بنیان و شالودههای حقوقی و ساختار آن است. بر این اساس گروه کثیری از انجمنهای سیاسی و مذهبی دنیا وقتی با این موضوع نوظهور مواجه شدهاند، در مقابل آن واکنشهایی از خود نشان داده و آن را غیراخلاقی اعلام کردهاند و از مجامع بینالمللی خواستار تصویب قوانینی شدهاند که مانع تحقق چنین امری شوند تا در آینده دچار خسران و بیماریهای اجتماعی نشوند.
مدیحه هاشم پور معتقد است که فقه اسلامی نیز در راستای رسالت خود در پاسخگویی به مسائل مربوط به رویدادهای جدید موظف به موضعگیری قاطعانه در این خصوص است. این نویسنده میگوید در این میان فقهای مسلمان و همچنین حقوقدانان اسلامی درمورد مشروعیت یا عدممشروعیت این پدیده و نیز مسائل مربوط به احوالات شخصی فرد شبیهسازیشده، اظهارنظرهای مختلفی ارائه کردهاند؛ البته در مورد شبیهسازی انسانی ابهامات و نگرانیهایی دررابطهبا مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی وجود دارد که لازم است علمای اسلامی هم در حوزهٔ فقه و هم در حوزهٔ اخلاق راهکارهایی را پیش روی جوامع بشری بگذارند تا جلوی آسیبهای این تکنیک گرفته شود.
نویسنده در این پژوهش درصدد بوده است تا با بررسی فقهی و حقوقی موضوع شبیهسازی انسانی ابعاد مختلف این بحث را کنکاش کند و راهکاری مناسب پیرامون سؤالات مطرحشده ارائه کند.
سؤالات این تحقیق عبارت هستند از:
۱) آیا فقهای معاصر اشارهای به مبحث شبیهسازی و احکام آن داشتهاند؟
۲) حکم اولیه و ثانویه در شبیهسازی انسانی چیست؟
۳) احوال شخصیهٔ انسانهای شبیهسازیشده به نسبت سایر انسانها به چه نحو است؟
کتاب حاضر در ۶ فصل نوشته شده است. فصل اول کلیات است که شامل تاریخچه، پیشینهٔ تحقیق و سیر قانونگذاری بحث میشود. در فصل دوم مفاهیم و تعاریف شبیهسازی، انواع آن و پیامدها و کارکردهای شبیه سازی بحث میشود. در فصل سوم نیز مشروعیت شبیهسازی انسانی بررسی خواهد شد. در فصل چهارم، احکام ثانویهٔ شبیهسازی مورد واکاوی قرار خواهد گرفت و فصل پنجم نیز به بررسی احوالات شخصیهٔ انسان شبیهسازیشده اختصاص دارد. در فصل ششم، نتیجهگیری و پیشنهادات این تحقیق بیان شده است.
خواندن کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران فقه اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب شبیه سازی انسان از منظر فقه و حقوق
«مذهب کاتولیک نیز در مورد شبیهسازی بهخاطر نقض کردن یکسری اصول اخلاقی آن را رد کرده و به مخالفت میپردازد. اصول اخلاقی مانند: عشق و محبت زناشوئی به فراموشی سپرده میشود و درواقع این اعمال میثاق مقدس ازدواج را نقض میکند.»
حجم
۹۳۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه
حجم
۹۳۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه