کتاب مرتضای حق
معرفی کتاب مرتضای حق
کتاب مرتضای حق نوشتهٔ محسن رضوانی و لیلا جوادیان است و انتشارات خادم الرضا (ع) آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مرتضای حق
این کتاب بحث درمورد حدیث شریف پیامبر اکرم (علی مع الحق و الحق مع علی) است. بسیاری از اشعار و احادیثی که درمورد آن بزرگوار به دست ما رسیده، حکایت از حقانیت و عدالت پیشوای حقجویان عالم دارد. در کتاب مرتضای حق صحبت درمورد کم و کیف این حدیث شریف در دو مقولهٔ حقمداری و علیمداری بیان شده است. در پیشگفتار به کلیاتی درمورد مسئله و هدف و ضرورت آن و پرسشهایی که مطرح بوده پرداخته شده و در پاسخ به فرضیاتی مطرح شده است.
در فصل اول به معنای گستردهٔ واژهٔ حق پرداخته و حق را در معای لغوی و اصطلاحی تفسیر کرده است. سپس برای تأیید این حدیث به اسناد و مدارک معتبر مراجعه کرده و صحت حدیث را مورد پژوهش قرار داده است.
در فصل دوم که حقمداری حضرت امیرالمومنین است، ابتدا حقمداری را توضیح داده و اینکه حق، مدار حضرت امیرالمومنین است را عنوان کرده و دلایل مرتبط ارائه شده است که آن حضرت همراه حق است و به دور محور حق میگردد. در قسمت نخست، مفهوم و انواع حقوق مطرح در جامعه و رعایت آن حقوق که سبب برپایی عدالت و احقاق حق همگان میشود بیان شده است و در قسمت دوم به بیان نمونهها و مثالهایی از حقانیت در قضاوتها و داوریهای بیمانند آن امام همام پرداخته شده است.
در فصل سوم که علیمداری حقیقت است به بحث نشستیم که چگونه علی مدار حقیقت میشود و حق به دور علی اطراف میکند. همچنین به مبانی اعتقادی که باعث علیمداری حقیقت میشود پرداخته و سپس زمانی که علیمداری اثبات شد در باور و یقین ما تأثیراتی بر جای خواهد گذاشت.
در فصل چهار به نتیجهگیری کلی پرداخته و پیشنهادهایی ارائه میشود.
خواندن کتاب مرتضای حق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران و رهروان حضرت امیرالمؤمنین (ع) پیشنهاد میکنیم.