کتاب چووآ برای همه
معرفی کتاب چووآ برای همه
کتاب الکترونیکی «چووآ برای همه» نوشتهٔ آکمی تاناکا با ترجمهٔ رحیم صالحی در نشر شورآفرین چاپ شده است. چووآ یک فلسفه است، مجموعهای از اعمال که میتواند طرز تفکر ما در مورد خود و دیگران را تغییر دهد. شیوهای از تفکر در مورد جهان که میتوان آن را آموزش دید و آموزش داد؛ درحالیکه یادگیری این مفهومِ کهن، نیازمند آگاهی و تلاشِ آگاهانه است. این کتاب را میتوانید از طاقچه دریافت کنید.
درباره کتاب چووآ برای همه
«چُ» یک نویسهٔ ساده است، اما لایههای زیادی دارد. «چُ» را میتوان در معنای تحتاللفظیاش استفاده کرد، مانند بهکار بردن فعلِ جستوجو کردن هنگامیکه کشوهای دراور را برای یافتن چیزی بر هم میریزیم؛ یا در معنای استعاری آن، زمانیکه در جستوجوی یک پاسخ یا الهام گرفتن، در مغزمان دنبال چیزی میگردیم. این نویسه را میتوان در فعل دیگری استفاده کرد: «آمادهکردن»، که در اینجا، به معنای یافتن نظم یا آمادگی برای یک چالش در آینده است. همچنین «وا» به معنای «صلح» است؛ که میتواند حالتی از آرامش و سکون باشد ـ به فضایی خلوت یا دریای آرام فکر کنید. یا هنگامیکه بهعنوان یک فعل استفاده میشود، میتواند به یک عمل عمدی برای برقراری صلح یا ایجاد تعادل بین دو یا چند طرف متضادِ هم ـ اعم از افراد، نیروها یا ایدهها ـ اشاره کند تا آنها بتوانند بهتر با هم کار کرده و کنار بیایند. چُووآ به معنای «جستوجوی تعادل» است. اندیشیدن با راه و روشِ چُووآ، هم در رابطه با خانههایمان و هم در کل این کتاب، کمکمان میکند تا روی سفرمان تمرکز کنیم: کنشِ متعادل کردن. چُووآ به ما کمک میکند تا ببینیم چه چیزی ممکن است برایمان لازم باشد تا احساس کنیم که آمادگی بیشتری یافتهایم؛ حتی برای بدترین شرایط در زندگی روزمره. که این امر نیازمند سختکوشیست و به خودی خود اتفاق نمیافتد. ما باید بیرون برویم و فعالانه کاری انجام دهیم تا تعادل را در زندگیمان ایجاد کنیم. فکر کردن با راه و رسم چُووآ ما را به پذیرش این امر سوق میدهد که هرگز به حالت مقدس تعادل یا توازن نخواهیم رسید.
خلاصه کتاب چووآ برای همه
مهمترین مطالبی که در این کتاب بررسی میشوند این است که چگونه روزانه وضعیتی از آمادگی، انعطافپذیری و استقامت را پرورش دهیم تا به ما کمک کند تعادلمان را بیابیم. چگونه میتوان با روحیهٔ خوب و قلب آرام با دیگران درآمیخت و احساسات دشوار را بهتر مدیریت کرد. چقدر تغییرات کوچک در خوراکمان و رفتار ما با طبیعت، میتواند موجب ایجاد تعادل در ذهن، بدن و روح ما شود. چگونه با مرگ و فاجعه روبهرو شویم، برای بدترین شرایط آماده باشیم، و با دانستن اینکه آن اتفاق خواهد افتاد، چگونه دوباره بر خود مسلط شویم.
چرا باید کتاب چووآ برای همه را بخوانیم
چُووآ به ما میآموزد، بیش از هر چیز، خود را به سمت راهحلهای عملی سوق دهیم. چه در زندگی شخصی، چه در زندگی خانوادگی، و چه در جامعهٔ بزرگترمان، چُووآ یعنی جستوجوی راههای صلحآمیز جهت یافتن تعادل. چُووآ میتواند راههای عملی برای سروسامان دادن به چالشهای روزمره را به ما بیاموزد: چگونه خانههایمان را تمیز و مرتب نگه داریم، چگونه به تعادلی خوب بین کار و زندگی برسیم، چگونه عشقی پایدار بیآبیم. چُووآ به ما میآموزد که چطور با چالشهای دیگر نیز مواجه شویم: چگونه با مرگ و فاجعه کنار بیاییم، چگونه با شجاعت به اعتقاداتمان پایبند مانده و به آنها عمل کنیم، چگونه به دیگران کمک کنیم.
کتاب چووآ برای همه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به افرادی که به یادگیری مهارتهای توسعهٔ فردی از راه شناخت فرهنگهای مختلف علاقهمند هستند پیشنهاد میشود.
فهرست کتاب چووآ برای همه
منابع
دربارهٔ نویسنده
یادداشتها
بخشی از کتاب چووآ برای همه
«چُووآ به معنای «جستوجوی تعادل» است. اندیشیدن با راه و روشِ چُووآ، هم در رابطه با خانههایمان و هم در کل این کتاب، کمکمان میکند تا روی سفرمان تمرکز کنیم: کنشِ متعادل کردن. چُووآ به ما کمک میکند تا ببینیم چه چیزی ممکن است برایمان لازم باشد تا احساس کنیم که آمادگی بیشتری یافتهایم؛ حتی برای بدترین شرایط در زندگی روزمره. که این امر نیازمند سختکوشیست و به خودی خود اتفاق نمیافتد. ما باید بیرون برویم و فعالانه کاری انجام دهیم تا تعادل را در زندگیمان ایجاد کنیم. فکر کردن با راه و رسم چُووآ ما را به پذیرش این امر سوق میدهد که هرگز به حالت مقدس تعادل یا توازن نخواهیم رسید. حتی ممکن است بگوییم که هر نوع تعادل همیشه یک کنشِ متعادلکننده است.
وابی-سابی و چُووآ، نقاط اشتراک دارند. برای اینکه احساس تعادل کنید، مهم است که دنیا را همانطور که واقعا وجود دارد ببینید؛ که چنین چیزی ممکن است به معنای پذیرش توازنِ کاملا ناقص طبیعت باشد. اما میخواهم به خاطر داشته باشید که وابی-سابی از کل این ماجرا بهدور است (حتی اگر برخی از غربیها این کلمه را بهعنوان جایگزینی برای یِن، واحد پول ژاپن استفاده کنند.). بهویژه وقتی صحبت از ایدههای زیباییشناختی پشت وابی-سابی میشود، باید به خاطر داشته باشیم که نگرش ما به خانهمان ـ در ژاپن یا در هر کجایی از دنیا که زندگی میکنیم ـ فقط و فقط در مورد پرورش این ایدهٔ ژاپنی و تفکیکش از زیبایی مالیخولیایی نیست. به هر حال، ما واقعا باید در مکانی زندگی کنیم، جایی که آن را خانه مینامیم.»