معرفی کتاب پرستوهای چهارم آذر (اندیمشک)
کتاب پرستوهای چهارم آذر(اندیمشک) نوشته لیلی زارع است. این کتاب روایت طولانیترین بمباران هوایی بعد از جنگ جهانی دوم است.
درباره کتاب پرستوهای چهارم آذر (اندیمشک)
جنگ ایران و عراق یا جنگ ۸ ساله که در ایران به نام جنگ تحمیلی و یا دفاع مقدس نیز شناخته میشود در بسیاری از منابع عربی وبعضی منابع غربی از آن به عنوان جنگ اول خلیج فارس یاد شده است و طولانیترین جنگ متعارف در قرن بیستم میلادی ودومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود.
که نزدیک به ۸ سال به طول انجامید جنگ به صورت رسمی در ۳۱ شهریور برابر با ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ آغاز شد. صدام حسین در این نبرد کلیه اصول اخلاقی و شرافت انسانی را زیر پا گذاشت و ناجوانمردانه با حمله به شهرها و مناطق مسکونی و به شهادت رساندن افراد غیر نظامی تصور پیروزی سریع الوقوع و سریع الوصول را در سر میپروراند. یکی از دهشتناک ترین حملات به مناطق مسکونی و مردم بی دفاع در تاریخ چهار آذر ۱۳۶۵ در اندیمشک به وقوع پیوست.
بمباران اندیمشک در روز ۴ آذر ۱۳۶۵ ساعت ۱۱:۴۵ دقیقه و در جریان جنگ ایران و عراق اتفاق افتادهاست. در این حمله هوایی، شهر اندیمشک به مدت یک ساعت و سی دقیقه، توسط ۵۴ فروند جنگنده به صورت مستمر بمباران شدهاست. از این واقعه به عنوان طولانیترین بمباران بعد از جنگ جهانی دوم یاد میشود. این کتاب بیان حادثه ۴ آذر ماه وحمله هوایی صدام به این شهر و مردم مظلوم است و نویسنده این کتاب که خود در دوران کودکی در شهر اندیمشک زندگی کرده و شاهد این روز بوده است و اعضای خانواده اش را در این بمباران از دست داده است خاطرات آن روز را به قلم آورده است.
این کتاب از دو بخش تشکیل شده است
بخش اول بیان خاطرات و شواهد عینی مردم اندیمشک است که نویسنده به عنوان وقایع نگاری و روایت مستند از این واقعه اطلاعات آنها را از منابع مختلف از جمله سایت خبری تسنیم و ایرنا جمع آوری کردهاست.
بخش دوم دلنوشتهها و معرفی سه شهید از خانواده مولف و نیز بیان خاطره آن روز است که به قلم تحریر درآمده است.
خواندن کتاب پرستوهای چهارم آذر (اندیمشک) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ جنگ پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پرستوهای چهارم آذر (اندیمشک)
اندیمِشک شهری در شمال غرب استان خوزستان و مرکز شهرستان اندیمشک است. این شهر در ارتفاع ۱۷۶ متری از سطح دریا، در کوهپایه زاگرس میانی قرار گرفتهاست.
اندیمشک دارای سه سد با نامهای کرخه، دز و بالارود است. این شهر یکی از مراکز عمده تجمع گویشوران زبان لری بالاگریوهای است. در فصل تابستان گرمای هوای اندیمشک تا حدود ۵۲ درجه سانتیگراد نیز رسیدهاست. اندیمشک دارای معدن شن، سنگ و گچ در ایستگاه شهبازان است اندیمشک با داشتن ۴ نیروگاه سیکل ترکیبی و سه سد دز و کرخه و بالارودیکی از مهمترین پایگاههای تولید انرژی کشور محسوب میشود. راهآهن این شهر به عنوان مرکز کل ناحیه راهآهن زاگرس و از نقاط حساس راهآهن تهران-جنوب بهشمار میآید. ایستگاه راهآهن اندیمشک از اولین و قدیمیترین و مهمترین ایستگاههای راهآهن کشور از زمان جنگ جهانی تا جنگ تحمیلی محسوب میشود که هماکنون نیز نقش بسیار مهمی در جابجایی مسافران شمال خوزستان دارد. همچین این شهرستان اندیمشک در مسیر جاده ترانزیت کشوری و در ۷۲۰ کیلومتری تهران و ۱۶۰ کیلومتری اهواز قرار دارد. مردم اندیمشک لر هستند و به زبان لری بالاگریوهای سخن میگویند. همچنین عدهای نیز به دیگر گویشهای زبان لری همچون لری بختیاری و لری خرمآبادی صحبت میکنند.
شهرستان اندیمشک دارای موقعیت استراتژیک ویژه، زمینهای خوب کشاورزی، معادن نفت، گاز، سیلیس، گچ، ماسه، آهک و سنگ آهن و جاده ترانزیتی آسفالته و خط راهآهن سراسری، اندیمشک به تهرانکه خوزستان را به مرکز و شمال شرقی ایران پیوند میدهدداشتن سدهای بزرگ مانند سد کرخه و سد بالارود دراندیمشک که بر ارزش این شهرستان افزودهاند و بخش بزرگی از نیروی برق استان و کشور و نیز آبیاری زمینهای کشاورزی شمال خوزستان را تأمین میکند
حجم
۳۰۶٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۵ صفحه
حجم
۳۰۶٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۵ صفحه