معرفی و دانلود کتاب شفای رابطه دختر با مادر + خلاصه رایگان

کتاب شفای رابطه دختر با مادر

ویژه دختران بالای ۳۰ سال

۴.۱ امتیاز(از ۴۵ رأی)

معرفی کتاب شفای رابطه دختر با مادر

کتاب شفای رابطه دختر با مادر نوشته اولین سیلتن بازوف و ترجمه سارا کهربایی است. این اثر را نشر بنیاد فرهنگ زندگی دیجیتال منتشر کرده است. کتاب به رابطه پیچیده مادر و دختر در بزرگسالی می‌پردازد و به‌طور مشخص بر تجربه دختران بالای ۳۰ سال تمرکز دارد. نویسنده با استفاده از روایت‌های درمانی، تجربه‌های شخصی و تحلیل الگوهای عاطفی نشان می‌دهد که زخم‌های قدیمی چگونه در احساس ارزشمندی، روابط عاطفی و تصویر فرد از خودش ادامه پیدا می‌کنند و چگونه می‌توان مسیر شفا را آغاز کرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شفای رابطه دختر با مادر

کتاب شفای رابطه دختر با مادر نوشته اولین سیلتن بازوف به یکی از حساس‌ترین پیوندهای عاطفی زندگی می‌پردازد؛ پیوندی که هم می‌تواند منبع امنیت و رشد باشد و هم منشأ رنج‌های ماندگار. نویسنده که از تجربه‌های درمانی و مشاهده‌های بالینی خود بهره گرفته، نشان می‌دهد بسیاری از دشواری‌های بزرگسالی فقط به زمان حال مربوط نیستند و ریشه‌شان در نوع دیده‌شدن، تأییدشدن یا نادیده‌ماندن در رابطه با مادر قرار دارد. تمرکز اصلی اثر بر دختران بزرگسال است؛ زنانی که در ظاهر از کودکی فاصله گرفته‌اند اما هنوز با احساساتی مثل خشم، شرم، فقدان، وابستگی، احساس گناه یا نیاز شدید به تأیید دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
کتاب شفای رابطه دختر با مادر فقط به شرح آسیب‌ها بسنده نمی‌کند و از همان ابتدا روشن می‌کند که روبه‌رو شدن با کمبودها قرار نیست به سرزنش ساده مادر ختم شود. نویسنده میان پذیرش رنج، فهم محدودیت‌های انسانی مادر و حرکت به‌سوی ترمیم تعادل برقرار می‌کند. در متن، هم از نمونه‌های مراجعان استفاده شده، هم از خاطرات شخصی نویسنده و هم از ارجاع به افسانه‌ها، اسطوره‌ها و آثار ادبی تا نشان داده شود این مسئله فقط یک مشکل فردی نیست و در لایه‌های عمیق فرهنگ و تجربه انسانی حضور دارد.
این کتاب ۹ فصل دارد. نویسنده توضیح می‌دهد که فصل‌های ۱ تا ۴ به زخم‌ها و کمبودهای رابطه مادر و دختر می‌پردازند؛ از جمله نادیده‌گرفتن احساسات، نبود همدلی، کمبود مراقبت و دشواری جدایی سالم. فصل ۵ با تکیه بر جادوگر شهر اوز خوانشی نمادین از این مسیر ارائه می‌دهد. فصل‌های ۶ تا ۸ بر تسکین درد، ترمیم رابطه درونی و بیرونی و یافتن منابع تازه برای جبران فقدان عشق مادری متمرکزند. در فصل ۹ نیز بازگشت به رابطه با مادر و امکان تصدیق نیکی‌ها در کنار پذیرش آسیب‌ها مطرح می‌شود. فضای اثر در مجموع تأمل‌برانگیز، صریح و درگیر با لایه‌های پنهان احساسات خانوادگی است.

خلاصه کتاب شفای رابطه دختر با مادر

کتاب شفای رابطه دختر با مادر توضیح می‌دهد که رابطه مادر و دختر فقط به سال‌های کودکی محدود نمی‌ماند و اثر آن می‌تواند تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. نویسنده نشان می‌دهد دختری که در کودکی به‌درستی دیده، تأیید یا حمایت نشده، ممکن است بعدها در روابط عاطفی، اعتمادبه‌نفس، احساس امنیت و حق‌طلبی دچار مشکل شود. بخش مهمی از کتاب به شناسایی زخم‌های مادرانه اختصاص دارد؛ زخم‌هایی که گاهی در قالب خشم خاموش، احساس شرم، افسردگی یا وابستگی شدید ظاهر می‌شوند.
در ادامه، اثر مسیر شفا را از دل همین آگاهی دنبال می‌کند. نویسنده بر این نکته تکیه دارد که فهم گذشته به‌معنای ماندن در آن نیست، بلکه می‌تواند راهی برای ساختن رابطه‌ای واقع‌بینانه‌تر با مادر و مهربانانه‌تر با خود باشد.

چرا باید کتاب شفای رابطه دختر با مادر را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب شفای رابطه دختر با مادر را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب ریشه برخی احساسات ماندگار مثل خشم، شرم، احساس طردشدگی و نیاز به تأیید را در رابطه مادر و دختر بررسی می‌کند.
  • خواننده با مطالعه این اثر می‌تواند پیوند میان تجربه‌های کودکی و دشواری‌های عاطفی بزرگسالی را دقیق‌تر ببیند.
  • کتاب فقط بر آسیب‌ها مکث نمی‌کند و مسیر ترمیم، پذیرش و بازسازی رابطه با خود و مادر را هم مطرح می‌کند.
  • نمونه‌های متعدد از تجربه زنان مختلف، موضوع را از حالت انتزاعی بیرون می‌آورد و ملموس‌تر می‌کند.
  • ارجاع به اسطوره، ادبیات و روایت‌های شخصی باعث می‌شود مسئله رابطه مادر و دختر از چند زاویه دیده شود.
  • این اثر برای کسانی که می‌خواهند انتظارات واقعی‌تری از مادر و از خود داشته باشند، نکات قابل‌توجهی دارد.

خواندن کتاب شفای رابطه دختر با مادر به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• زنانی که احساس می‌کنند رابطه‌شان با مادر هنوز بر تصمیم‌ها و احساسات امروز آن‌ها اثر می‌گذارد.
  • خوانندگانی که می‌خواهند منشأ خشم، احساس گناه یا نیاز مداوم به تأیید را بهتر بفهمند.
  • کسانی که به موضوع روابط خانوادگی و زخم‌های عاطفی ماندگار علاقه دارند.
  • مخاطبانی که در پی شناخت دقیق‌تر از الگوهای عاطفی شکل‌گرفته در کودکی هستند.
  • زنانی که می‌خواهند میان پذیرش گذشته و حرکت به‌سوی ترمیم تعادل برقرار کنند.

بخشی از کتاب شفای رابطه دختر با مادر

«همانند دختر کوچولوی داستان، ما نیز وقتی خیلی کوچک هستیم مادرمان را از پشت عینک خوش‌بینی می‌نگریم. مهم نبود که در واقعیت مادرمان چقدر نقص و کاستی داشت چون در نظر ما او مهربان‌ترین و زیباترین زن روی زمین بود. چون ما بی‌پناه و کوچک بودیم و سلامت ما به مراقبت و عشق او وابسته بود نیاز داشتیم که خوب بودن او را باور داشته باشیم. بنابراین به او ذاتی زیبا، تواضع، خرد و برخورداری از عشقی پایدار نسبت به خود می‌بخشیم. در نتیجه وقتی او رفتاری نامهربانانه یا غیرهمدلانه یا ناعادلانه داشت ما او را مقصر نمی‌دانستیم و به دلیل احتیاج شدیدمان به او و با این باور که از او ناقص‌تر و پرعیب‌تر هستیم خود را سزاوار نامهربانی از طرف او می‌دیدیم و برای اینکه مطمئن باشیم که ما در دستان او امنیت داریم از او با ساختن تصویری کامل، حتی به قیمت کدر و لکه‌دار کردن تصویر خود حمایت می‌کردیم.
یکی از آگاهی‌های خشن و دردناک بزرگسالی ادراک این موضوع است که مادر ما همیشه هم با ما خوب نبوده است. برای اغلب ما این به معنی پذیرش محدودیت‌ها و کاستی‌های بشری مادرمان است. حتی یک مادر خوب هم نمی‌تواند همیشه حاضر یا همیشه هماهنگ با نیازهای کودکش باشد. حتی یک مادر با بهترین نیت‌ها نیز اشتباه خواهد کرد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب شفای رابطه دختر با مادر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابشفای رابطه دختر با مادر
فرمت کتابEPUB
شابک۹۷۸-۶۰۰-۶۲۶۸-۹۴-۱

مژده
۱۴۰۰/۱۱/۰۹

اگر ارتباطتون با مادرتون خوبه، ممکنه با خودتون فکر کنید، پس این کتاب به درد من نمیخوره. درصورتیکه، ممکنه آسیب هایی از مادرتون خورده باشید، که متوجه اون نیستید، اما در زندگی روزمره شما این آسیب هانمود داره. من فکر میکنم...بیشتر

simin
۱۴۰۰/۱۲/۲۴

. کتاب #شفای_رابطه_دختر_و_مادر می دونیم که هر زنی از پشت سر با مادرش و از پیش رو با دخترش امتداد دارد👩‍❤️‍👩 و حقیقتا برای پرورش درست امتداد خود، این کتاب را جهت خوانش انتخاب کردم. خوندنِ کتاب این آگاهی رو به مادران میده...بیشتر

۱۴۰۰/۰۹/۱۱

ممنون و سپاسگزارم و درخواست میکنم نسخه صوتی رو بزارید من کتاب صوتی دختر بابا رو شنیدم صدای گویندش عاااااالی و دلنشین بود

Mahsa Naziri
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۱/۰۳/۰۱

اگر بخواهم کتابی در این زمینه به کسی پیشنهاد بدهم، کتاب مادران سمی نوشته سوزان فوروارد با ترجمه مینا فتحی رو پیشنهاد میدم.

Mitra Kasrayi
۱۴۰۳/۰۷/۱۰

ای کاش از ایام نوجوانی ام خوانده بودم ش

مهتاب
۱۴۰۴/۰۶/۱۵

کتاب واقعا مفیده . حتی اگه تو رابطه با مادرتون چالش های جدی نداشته باشید هم می‌تونه کمکتون کنه. این کتاب باعث شد من بقیه را بهتر درک کنم و به رابطه خودم و دخترم زخم های کوچکتری بزنم. قسمتی...بیشتر

Elizee
۱۴۰۳/۰۹/۰۲

این کتاب برای هر خانمی واجبه اگر با مادر دچار چالش هستید و یا اگر مادر هستید حتما این کتاب رو بخونید. کمک میکنه دید وسیعتری به رابطه مادر و دختر داشته باشیم همچنین کمک میکنه که متوجه بشیم به عنوان مادر چه رفتاری...بیشتر

۱۴۰۲/۰۶/۳۰

فوق العاده هست

بریده‌هایی از کتاب

leili L
وقتی نزدیک‌ترین اطرافیان‌مان با همه وجود ما ـ یعنی هم با بخش مهربان‌مان و هم بخش خشمگین‌مان، سرزندگی‌مان و افسردگی‌مان، فکرمان و تمایلات جنسی‌مان ـ همدل و مهربان هستند، ما خودبه‌خود دوست‌داشتنی می‌شویم.
الهام راگا
دخترانی که از بدو تولد تحت سرپرستی پدر و مادری پر محبت و بالغ که آنها را تکریم می‌کنند و بال و پر می‌دهند و تأیید می‌کنند، هستند، خوش‌شانس‌اند. چرا که مشت نمونه خروار است و اولین رابطه مقدمه روابط دیگر است. آنها معمولاً جذب کسانی می‌شوند که همچون پدر و مادر، برای‌شان شأن و منزلت قائل شوند. به‌علاوه، چون توسط غنای عشق خانواده لبریز شده‌اند، می‌توانند به‌طور طبیعی دیگران را نیز دوست بدارند. همان‌طورکه اروین یالوم بسیار فصیح و شیوا می‌گوید: «محبت بالغانه از بی‌نیازی فرد سرچشمه می‌گیرد نه از نیازمندی او.»
leili L
درست همان‌طور که دختری که توجه و انعکاس ضعیفی از مادرش دریافت کرده زخم می‌خورد، دختری هم که اهمیت و حس استحقاقش، توسط مادر بزرگنمایی می‌شود نیز آسیب می‌بیند. او همیشه ناامید خواهد بود زیرا برخلاف مادر افراط‌کارش، مردمانی که در زندگی با آنها مواجه می‌شود او را تحسین و ستایش نمی‌کنند. به‌علاوه او در قلب خود می‌داند که آن موجود فوق‌العاده که مادرش از وی ساخته نیست اما با وجود این، احساس اجبار می‌کند که طوری رفتار کند که انگار هست. او احساس تقلبی بودن خواهد کرد. او احساس «خود دروغین» خواهد داشت.
fatima
روابط آرمانی دوست‌داشتنی هستند اما دوام نمی‌آورند. «فقط آن روابطی بادوام هستند که افراد از هم برداشت‌های واقعی داشته باشد.
Aida
وقتی که کودک گریانی که چانه‌اش به لبه میز برخورد کرده و کبود شده، بوسه مهربان مادر را احساس می‌کند و حرف‌های دلسوزانه او را می‌شنود ـ «آخی آخی می‌دونم خیلی درد داره» ـ می‌فهمد که درد و اشک‌هایش اعتبار دارند.
الهام راگا
اما دختران کم‌شانس‌تر، که توسط والدین بی‌کفایت بزرگ می‌شوند، به‌طور غم‌انگیزی به سمت مردمان فقیر مشابه، که در واقع آشنا هستند و «خانه» را برای‌شان بازنمایی می‌کنند جذب می‌شوند. کنایه تلخ این است که افرادی که برای جبران محرومیت‌های دوران کودکی خود به محبت و تأیید بیشتری نیاز دارند، معمولاً با مردمانی وارد رابطه می‌شوند که آنها نیز به نوبه خود بسیار آسیب‌دیده‌تر از آنی هستند که بتوانند چیزی ببخشند.
fatima
مادر و دختر در «تالار آینه» زندگی می‌کنند که به هر یک اجازه می‌دهد خودش را در دیگری ببیند.
Yaldahe
هر فردی که نتواند زندگی خودش را پربار کند به مردمانی که از نعمت سرزندگی برخوردارند حسادت می‌کند.
Im here
به‌علاوه چون لیدیا به اپریل بیشتر به‌عنوان رشددهنده و تسلی‌بخش و همراه و اطمینان‌بخش خودش اعتبار داده بود تا یک انسان به خودی خود، اپریل هرگز یاد نگرفته بود که به خودش بها بدهد.