کتاب امیرکبیر
معرفی کتاب امیرکبیر
«امیرکبیر» به قلم و پژوهش عباس شادلو( -۱۳۵۲)، پیرامون زندگی و کارهای میرزا محمدتقیخان امیرکبیر از وزیران کاردان و موثر دوره قاجار است.
این کتاب افزون بر شرح زندگی و فعالیتهای سیاسی و اقدامات امیرکبیر در دوران صدارتش، به داستانها و روایتهایی که توسط مردم درباره او ساخته شد پرداخته است.
در بریدهای از کتاب میخوانیم:
«امیر هنگامی که در معیت شاه از بازارهای اصفهان میگذشت وقتی با ازدحام و احساسات مردم روبرو میگردید بی آنکه وجود شاه را در مد نظر داشته باشد، خود در مقام پاسخگویی برمیآمد و گاهی هم عنان اختیار از کف میداد و در حرکت اندکی از شاه جلوتر میرفت و همین عدم رعایت و بی توجهی که دور از حزم و احتیاط بود سبب آن گردید که بهانهها و دستاویزهائی تحریک آمیز به دست دشمنان امیر بدهد و آنها از این موضوع برای ادامه سعایت و بدگوئی و توطئه علیه وی بهرهگیری زیرکانهای نمایند.
در این سفر و سیر و گردش در خیابانها و بازارهای اصفهان، سعایت کنندگان و فتنهانگیزان در موقع مقتضی و در خفا و آشکار به شاه میگویند که: چون اعلیحضرت هنگام حرکت در اجتماعات از امیرکبیر عقبتر بودند هر کسی از تماشاچیان مضمونپرداز از دیگری سؤال مینماید این جوان کیست که عقبتر از امیرکبیر راه میرود، بعضی نمیدانستند چه پاسخی بدهند ولی برخی با لحنی کنایهآمیز میگفتند: او برادر زن امیر، صدر اعظم ایران است! قهراً این سخنان نیشدار در وجود شاه جوان تأثیرات نامطلوبی بر جای مینهاد و ابرهای تاریک سوء تفاهم و کدورت را روح حساس وی به حرکت در میآورد.»
راستش از بین کوه کتابایی که از امیر کبیر بوده وبه شخصه چهار پنج جلدیشونو یه نگاهی انداختم و از شدت سنگینی نتونستم ادامه بدم بهتر بود . حداقل نسبت به دیگر کتاب ها روان تر بود. و جای تاسف داره
بسیار عالی
این جلد کتاب از کلمات مهجور استفاده نکرده و بسیار روانتر است من این را توصیه میکنم چون حقایق در آن به واقعیت نزدیکتر است...
خیلی آموزنده و قابل تامل است.