کتاب الفبای سایبر
معرفی کتاب الفبای سایبر
کتاب الفبای سایبر با ترجمه محمدرضا کریمی قهرودی و وحید زارعی منتشر شده است. نفوذ و گسترش فزاینده فضای سایبری در همه ارکان جامعه و تمام عرصههای زندگی فردی و اجتماعی، به ویژه زیرساختهای حیاتی ملی، نقش و اهمیت امنیت و دفاع سایبری را بسیار برجسته و مهم ساخته است. کتاب حاضر به معرفی مفاهیم و مبانی پایه سایبر میپردازد.
درباره کتاب الفبای سایبر
موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را به عنوان یک نهاد اندیشه ورز با هدف پیشتیبانی از نیروهای مسلح در زمینه علوم نرم آغاز کرده و طی سالها فعالیت خود، همواره ترویجگر مفاهیم نو و بدیع در این زمینه بوده است.
این موسسه به عنوان نهادی پیشرو، فرصت آفرین و نوآور در توسعه اندیشه و مبانی نظری و کاربردی علوم دفاعی، معرفی و ترویج مفاهیم جدیدی را در کارنامه خود دارد که امروزه در سطح جامعه علمی کشور نیز بسط پیدا کرده و حتی منشاء شکلگیری رشتههای دانشگاهی شدهاند. این موسسه، بر اساس بند ۱۰ ماده ۵ اساسنامه خود، مکلف به انتشار مقالات، نشریات و کتب علمی و فنی در راستای تامین نیاز نیروهای مسلح میباشد؛ در کنار این موضوع در تلاش است تا با انتشار عمومی آثار تولیدی، ضمن اشتراک داشتههای دانشی خود با اندیشمندان، فرهیختگان و پژوهشگران کشور، از یاری آنان نیز برخوردار شود. امید است که این اقدام منجر به رشد و توسعه بیشتر در هر دو بخش دفاع و ملی کشور گردد. از جمله مهمترین موضوعاتی که در دهه اخیر بیشتر مورد توجه موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی بوده است میتوان به آینده پژوهی، مدیریت دانش، فرماندهی و کنترل، فناوری اطلاعات و فضای سایبر، مدیریت علم، فناوری و نوآوری، علوم شناختی، کیفیت و استاندارد اشاره نمود.
پیشرفتهای فزاینده در زمینۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات تأثیر زیادی بر جوامع داشتهاند. بخش اعظمی از زندگی و فعالیتهای روزمرۀ ما به زیرساختهای اطلاعاتی متکی شدهاند. امروزه حوزههای حیاتی زندگی اجتماعی از قبیل کنترل ترافیک هوایی و جادهای، مخابرات، توزیع انرژی از جمله برق و گاز و بخشهای کلیدی دولتی همچون دفاع ملی با استفاده از رایانهها و شبکهها مدیریت میشوند. این وابستگی شدید به فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل جدیدی از آسیب پذیری را در جامعه پدید آورده است. کشورهای معاند و گروههای تروریستی و تبهکار میتوانند با ایجاد اختلال در زیرساختهای حیاتی یک کشور از قبیل سامانههای حمل ونقل و نیروگاهها از راه دور و بدون شلیک حتی یک گلوله آن کشور را فلج کنند. این امر موجب شده علاوه بر زمین، هوا، دریا و فضا سایبر نیز به عنوان یک حوزۀ نبرد جدید مطرح گردد. کتاب پیش روی توسط مرکز توسعه، مفاهیم و دکترین بریتانیا تدوین شده است. این مرکز در سال ۱۹۹۵ به منظور ترسیم یک چشمانداز بلندمدت روشن برای بریتانیا در زمینۀ نحوۀ توسعۀ نیروهای مسلح و روشهای عملیاتی آنها تأسیس گردید و به عنوان اندیشکدۀ وزارت دفاع بریتانیا عمل میکند. مرکز یاد شده، که در حوزۀ آیندهپژوهی، مفاهیم، دکترین، راهبرد و تحلیل و پژوهش به فعالیت میپردازد، با اتحادیۀ اروپا، ناتو، سازمان ملل و یک شبکۀ جهانی متشکل از وزارتخانهها، سازمانهای غیردولتی و صنایع همکاری میکند. کتاب حاضر به معرفی مفاهیم و مبانی پایۀ سایبر میپردازد و از چهار فصل تشکیل شده است. در فصل اول مرزهای سایبری، واژگان کلیدی و نقش مهم کارکنان وزارت دفاع در حوزۀ سایبر تعریف میگردد. فصل دوم به تشریح تهدیدهای سایبری، ویژگیها و بازیگران این تهدیدها، خصوصیتهای یک حملۀ سایبری و ابزارها و روشهای مورد استفاده در آن میپردازد. در فصل سوم انواع عملیاتهای سایبری مورد بررسی قرار میگیرد. درنهایت در فصل چهارم نحوۀ یک پارچهسازی سایبر و بهرهگیری از آن در عملیاتهای نظامی شرح داده میشود و فرماندهی و کنترل سایبری معرفی میگردد. امید است ترجمۀ این کتاب بتواند به تقویت حوزۀ دفاع سایبری و افزایش دانش و اطلاعات کارشناسان و مسئولان این حوزه کمک کند.
خواندن کتاب الفبای سایبر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران حوزه امنیت اطلاعات پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۱۴ صفحه
حجم
۱۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۱۴ صفحه