کتاب دومین درس در جبر خطی عددی
معرفی کتاب دومین درس در جبر خطی عددی
دومین درس در جبر خطی عددی اثر مسعود حجاریان یکی از کتابهای تخصصی انتشارات دانشگاه شهیدبهشتی برای دانشجویان رشتههای ریاضی و کامپیوتر است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد.
انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تاسیس کرد.
دکتر علی آموزش اولین مدیر این انشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تامین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد.
فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب دومین درس در جبر خطی عددی
از سال ۱۹۴۶ میلادی که نخستین رایانۀ مدرن تولید شد، جبرخطی عددی، که محاسبات ماتریسی نیز نامیده میشود، جایگاه مهم و بینظیری در علوم کاربردی و مهندسی یافت. اهمیت و کاربردهای ویژۀ جبرخطی عددی در مسائل کاربردی که غالباً اندازههای بزرگ نیز دارند، انکارناپذیر است. امروزه کمتر مهندس یا دانشآموختهای را در رشتههای کاربردی میشناسیم که برای حل مسائل تخصصی، به حل دستگاههای معادلات خطی و غیرخطی، یافتن مقادیر و بردارهای ویژۀ یک ماتریس و یا تقریب مقادیر یک تابع با استفاده از روشهای عددی نیاز نداشته باشد.
کاربرد جبرخطی عددی در علوم کاربردی گوناگون و زمینههای جدیدی که در سالهای اخیر با شتاب بسیار در حال پیشرفتاند، نیاز مبرم به تألیف کتابی در موضوع جبرخطی عددی با تأکید بر زمینههای کاربردی و نوین را نشان میداد.
کتاب نخستین درس در جبرخطی عددی در سال ۱۳۹۴ تألیف شد. در همان زمان و با توجه به حجم مباحث مطرحشده، بخشی از مطالب درسی مهم که مدنظر بود باقی ماند و بدینترتیب، شالودۀ تألیف کتاب دیگری در جبرخطی عددی از همان زمان شکل گرفت که ماحصل آن کتاب دومین درس در جبرخطی عددی است. در این کتاب، مباحث متنوعی شامل روشهای تکراری برای حل دستگاههای نامتقارن با ابعاد بسیار بزرگ، چندجداسازها، دستگاه نقطۀ زینی، منظمسازی، روشهای تکراری برای یافتن جوابهای معادلات ماتریسی مقید و متناوب، روشهای مبتنی بر ابزارهای جبرخطی عددی برای حل مسئلۀ مکمل خطی، روشهای تکراری برای حل مسائل مقادیر ویژۀ وارون و محاسبات تانسوری و کاربرد آن در دادهکاوی و پردازش تصویر بیان شده است.
خواندن کتاب دومین درس در جبر خطی عددی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان رشتههای ریاضیات و کامپیوتر مخاطبان این کتاباند.
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۸ صفحه
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۸ صفحه