کتاب نداهای الهی در قیامت
خواندن نظراتمعرفی کتاب نداهای الهی در قیامت
سید حسین حسینی قمی( -۱۳۴۱)، پژوهشگر دینی است.
موضوع قیامت، از مهمترین موضوعات اعتقادی است که در آیات قرآن و کلمات پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و اهل بیت(ع) به صورت گسترده به آن پرداخته شده است.
در بخشی از کتاب به نام «حق فرزند» میخوانیم:
«اگر پدر فرزند خود را زد، نباید بگوید من پدر او هستم، و او اولاد من است. یک چنین اختیاری ندارید. مادر اگر فرزند خود را زد، نمیتواند به پدرش بگوید من زدم، شما از طرف او راضی باشید. چه حق رضایتی دارد؟ پس باید چه کرد؟ مادر گفته من زدم پشیمان هستم. دیه را چه کار کنم؟
دیه حق فرزند است. کسی نمیتواند از طرف خود ببخشد. باید برای او کنار گذاشت تا بزرگ بشود. اگر بخشید که هیچ، وگرنه باید به او پرداخت. اگر معلّم شاگردی را زده است، اگر او را میشناسد، باید برود پیدا بکند و اگر نمیشناسد ردّ مظالم بدهد.
لازم به یادآوری است در جایی که پدر میخواهد از فرزند خود حلالیت بطلبد باید به او بگوید: من به صورت شما زدم سیاه شده. شش مثقال طلا دیۀ آن است. حلال کن.
سفارش دین این است که او حتماً حلال کند. حتماً راضی بشود. ولی او هم باید مطلب را بداند. کلاه سر او نگذاریم. بگوید: بنده به شما زدم. امروز متوجّه شدم که شرع مقدّس گفته است. من شش مثقال طلا به شما مدیون هستم. حلال میکنی؟ حتماً او حلال میکند. البته اگر توبه کرد. راه توبه بسته نیست. بین خود و خدای خود توبه کند، ولی این حق الهی و حقوق برداشته نمیشود. دَین را باید بدهد.»
این کتاب از مجموعه مباحث مطرح شده در برنامه تلویزیونی «سمت خدا» منتشر شده است.
سرنوشت انسان: بهشت و جهنم
مسعود عالی
وعدههای الهی به صابران: صبر بر گناه، صبر بر فقر و الگوهای صبر به ضمیمۀ بحث توبهسیدحسین حسینیقمی
مساله مهدویت: وظایف فردی منتظرانمسعود عالی
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر سوم)حبیب الله فرحزاد