خواندن نظراتمعرفی کتاب وعدههای الهی به صابران: صبر بر گناه، صبر بر فقر و الگوهای صبر به ضمیمۀ بحث توبه
سید حسین حسینی قمی( -۱۳۴۱)، پژوهشگر دینی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«شاید داستان مرحوم ملا هادی سبزواری این حکیم پر آوازه را شنیده باشید. وقتی ناصر الدّین شاه میخواست ببیند زندگی این حکیم بزرگ چگونه است، در مسیر سفر خود وقتی به سبزوار میرسد، به خانۀ مرحوم ملا هادی سبزواری میرود. میبیند زندگی بسیار سادهای دارد. میگوید: ببینم ناهار ایشان چیست. میگوید: میخواهم ناهار پیش شما باشم.
مرحوم ملا هادی صدا میزند: غذای مرا بیاورید. چند تکّه نان خشک و مقداری سرکه میآورند. ناصر الدّین شاه نمیتواند بخورد. میگوید: این نان برای من قابل خوردن نیست. اجازه دهید من اینها را تبرّکی ببرم.
بعد به ملا هادی سبزواری میگوید: از من یک تقاضایی داشته باش. میگوید: من چیزی نمیخواهم. اصرار میکند. از هر راهی وارد میشود موفق نمیشود. میگوید من سلطان هستم. به هر ترتیب شکر قدرت من این است که حوائج دیگران را برآورده کنم. تقاضا میکنم شما از من چیزی بخواهی. میگوید: من چیزی از شما نمیخواهم.
مـا آبـروی فقـر و قناعت نمـیبریـم
با پادشه بگوی که روزی مقرّر است
هر چه اصرار میکند نمیپذیرد. حکیم سبزواری یک زمین کشاورزی داشته است. ناصر الدّین شاه میگوید: من دستور میدهم که مالیات را از این زمین بردارند. شما مالیات ندهید. خیلی جالب است! این حکیم پر آوازه در اوج فقر میگوید: ابداً من راضی نیستم.
ناصرالدین شاه میگوید: چرا؟ میگوید: برای اینکه سبزوار باید یک اندازۀ معین مالیات بپردازد. شما اگر از من نگیرید، مأمورین از زمینهای دیگران میگیرند تا مالیات این شهر به آن اندازه برسد.»
این کتاب از مجموعه مباحث مطرح شده در برنامه تلویزیونی «سمت خدا» منتشر شده است.
سرنوشت انسان: بهشت و جهنم
سرنوشت انسان: قیامت و حشرمسعود عالی
مساله مهدویت: ویژگیهای امامعصر (عج)مسعود عالی
إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ
نمونه ش روخوندم عالی بود
کتاب بسیار عالیست و بیان روان و قابل فهمی دارد.خداوند به حاج آقا حسینی و دست اندر کاران برنامه سمت خدا و نیز ناشر محترم که زحمت تهیه فایل الکترونیکی کتاب را کشیده است اجر اخروی و دنیوی دهد ان