کتاب استاندارد بیت کوین
معرفی کتاب استاندارد بیت کوین
کتاب استاندارد بیت کوین نوشته سیفالدین آموس و نسیم نیکولاس طالب است. این کتاب که با ترجمه محمد مبینی منتشر شده است به بیت کوین میپردازد که یک جایگزین غیرمتمرکز برای بانکداری مرکزی است.
استاندارد بیت کوین
در حوزههای جدید و پیچیده، همهٔ تخصصها یک جا جمع نمیشود: در واقع، همانطور که هایک به ضِرس قاطع گفته است، تحت شرایط ارگانیک [یعنی بدون مداخلهٔ هر عنصری نامطلوب]، کارکرد اشیاء به شیوهای نرمال صورت میپذیرد. در اینجا جنابِ هایک از «دانش» یا «آگاهی» توزیع شده استفاده نموده است. اما، به نظر میرسد که ما حتا به آگاهی و دانش هم به عنوان بخشی از چیزی که باعث خوب کار کردن اشیاء میشود نیاز نداریم. ما حتا به عقلانیت فردی هم نیاز نداریم. تمام چیزی که نیاز داریم «ساختار» است.
چیزی که بیتکوین را تبدیل به یک ایدهٔ عالی نموده است این است که بیتکوین نیاز به یک سیستم پیچیده را برآورده میکند، نه به خاطر اینکه یک پول رمزنگاری شده است، بلکه دقیقاً به خاطر اینکه این پول هیچ صاحبی ندارد و هیچ قدرت و مرجعی نمیتواند در مورد سرنوشتش تصمیم بگیرد. این پول تحت مالکیت یک جمعیت میباشد، یعنی تمام کاربرانش؛ و اکنون بیتکوین سابقهای چندین ساله دارد و همین کافی است تا بیتکوین را یک "موجود" زنده تلقی کنیم که نَفَس میکشد.
بیتکوین یک پول بیصاحب هست یا دولتی بیدولت است.این کتاب به این ارز دیجیتال حال و آیندهاش میپردازد. این کتاب مبتنی بر سالها مطالعه بر روی این تکنولوژی و مسائل اقتصادی که این تکنولوژی حل میکند، برداشتی از مشکلات فوق را ارائه میدهد. همچنین این کتاب اشاراتی پیرامون اینکه جوامع بشری در طول تاریخ چه راهحلهایی برای حل این مشکلات یافتند نیز خواهد داشت. نتیجهای که من در پایان میگیرم شاید برای بسیاری از افراد عجیب باشد بخصوص برای کسانی که به بیتکوین برچسب کلاهبرداری یا حقّه میزنند و آن را بازارگرمی توسط سفتهبازان [عصر دیجیتال] میدانند. در واقع، بیتکوین راهحلهای فعلی ذخیره ارزش را ارتقا و بهبود میدهد و مانند یک پول خوب که محصول عصر دیجیتال میباشد یک غافلگیری برای افراد بدبین است.
خواندن کتاب استاندارد بیت کوین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب استاندارد بیت کوین
بیتکوین جدیدترین شکل پول هست که با کمک فناوریِ [سطح بالا] به این دنیا قدم گذاشته است. بیتکوین یک نوآوری در زمینه کسب سرمایه است که با کمک امکانات فناورانهٔ عصر دیجیتال، برای حل مشکلی که همواره برای همه انسانها وجود داشته است، کشف شده است: مشکل این است که چگونه ارزش اقتصادی را میتوان بین زمان و مکان حرکت داد. برای فهم بیتکوین، در اولین گام باید پول را بفهمید که چی هست و برای فهم پول چارهای جز مطالعهٔ تاریخ و کارکرد پول نیست.
سادهترین روش برای مردم جهت مبادلهٔ ارزش، مبادلهٔ مستقیم کالا به کالا است که تهاتر نامیده میشود. البته تهاتر تنها برای چرخههای کوچک یعنی چرخهای با تعداد کمی از کالاها و خدمات قابل تحقق است. برای فهم اینکه تهاتر در چه اقتصادی رخ میدهد، اقتصادی را تصور کنید که در آن ده نفر زندگی میکنند که در آن هیچ فضایی برای تخصص و تجارت وجود ندارد. تنها حالت ممکن در مقابل این افراد این است که هر یک به صورت انفرادی اکثر کالاهای ضروری برای زندگی و ادامه حیات را تولید و آن را با هم به طور مستقیم مبادله کنند. تهاتر همواره در جامعهٔ انسانی وجود داشته است و تا به امروز ادامه یافته است، اما حقیقت این است که تهاتر قابلیت تحقق بسیار پایینی دارد و تنها در شرایط حدی و استثنایی وقوع مییابد. معمولاً میتوان چهرهای از آن را در میان افراد خانوادههای پُرجمعیت مشاهده کرد.
در واقع مقدمهای از نسیم طالب داره!
برخلاف عنوان، اصلا با کتاب تکبعدی و متعصبانهای روبهرو نیستیم. بیشتر اقتصاد آزاد توضیخ داده میشه و انواع پول و برتریهای آنها بر یکدیگر. مطالب خیلی با کیفیت بود.
تعریف انباره تا چه حد درست هست؟ یه بار میشه عرضه موجود یه بار میشه تفریق چیز های مصرفی از چیز هایی که اول عرضه شده بوده!
از نسیم طالب بعیده نوشتن کتابی در مورد استاندارد ! در واقع اون به احتمال خیلی اهمیت میده، کاش نسخه صوتی این کتاب را پیدا کنم. snap2007@gmail.com