دانلود و خرید کتاب برای هم بودن محمدرضا فلاح‌شیروانی

معرفی کتاب برای هم بودن

برای هم بودن نوشته محمدرضا فلاح شیروانی درآمدی بر اندیشه پشتیبان نهضت اسلامی - ایرانی مواسات است.

درباره کتاب برای باهم بودن

در روایات متعددی از معصومین: بر مواسات به عنوان حق بزرگ مسلمانان و مؤمنان بر یکدیگر توصیه و تأکید شده است. تعابیری مانند: مُؤَاسَاةُ الْإِخْوَانِ فِی اللَّهِ عَزَّوَجَل‌، مُؤَاسَاةُ الْمَرْءِ أَخَاه‌، الْمُؤَاسَاةُ لِأَهْلِ الْحَاجَة، مُؤَاسَاةِ الْفُقَرَاء، مُؤَاسَاةَ الْأَخِ فِی الْمَال‌، مُؤَاسَاةُ الرَّجُلِ أَخَاهُ فِی مَالِه‌. 

در صلوات شعبانیه نیز از خداوند متعال می‌خواهیم: وَ ارْزُقْنِی مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ بِمَا وَسَّعْتَ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ‌؛ «به سبب توسعه و گشایشی که در رزق و زندگی من دادی، مواسات با محرومین و کسانی که در تنگنای مالی هستند را روزی من کن».

واژه مواسات و هم‌خانواده آن در دعاها و روایات ما معمولا برگرفته از همان معنای لغوی است. در واژه‌نامه‌های عربی (و نیز فارسی) مواسات به «همدلی، یاری کردن، کمک مالی و اقتصادی به نیازمندان، شریک‌کردن محرومان در اموال خود» معنا شده است.

رزمایش مواسات و همدلی، حقیقت فطریِ انسان متألّه و مرتبت عقلانیت جامعه ایمانی و شیعی را نشان داد؛ حضرت امیر(ع) به ما آموخته‌اند که فی تقلّب الاحوال علم جواهرالرجال! در ابتلائاتی نظیر همه‌گیری کروناست که جوهره جامعه ایمانی و جامعه کفر خود را نشان می‌دهد هر چند پیش از این به واسطه سحر سحره امپراتوری رسانه‌ای غرب نظم مدرن و سبک زندگی آمریکایی قلّه حیات انسانی نشان داده می‌شد اما رب‌العالمین به همه جهانیان نشان داد که قدرت ایمان بالاتر از همه قدرت‌هاست و عقلانیت شیعی برترین عقلانیت‌هاست. همچنین این رزمایش گامی دیگر جامعه ایران را به مرتبت و منزلت امامت امم نزدیک ساخت؛ این راهبرد ساخت درونی ملت ایران را به لحاظ عقیدتی و عاطفی تحکیم ساخته و همبستگی اجتماعی مردم ایران را تقویت نمود. متن حاضر در پی تبیین فکر و فرهنگ پشتیبان رزمایش همدلی و مواسات است. 

 خواندن کتاب برای هم بودن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

 علاقه‌مندان به کتاب‌های معارف و اخلاق اسلامی مخاطبان اصلی این کتاب‌اند.

بخشی از کتاب برای هم بودن

انقلاب اسلامی حقیقتی جز قیام مردم برای خدا ندارد؛ یعنی آن بخشی که انقلاب اسلامی را پدیده‌ای عزیز و ماندگار و نیرومند کرده، این عنصر است و سایر اموری که تصور می‌شود، عناصر قدرت‌مندی نیستند، به تعبیر دیگر حقیقت انقلاب اسلامی، «ارادهٔ ملی متفاوت مردم ایران» است.

حقیقت انقلاب اسلامی چیزی جز بندگی و عبودیت نیست و بندگی و عبودیت؛ یعنی با تمام جان به یکتاموعظهٔ الهی گوش‌سپرده شود:

«قُلْ إِنَمَا أَعِظُکمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَهِ مَثْنَی وَفُرَادَی.»۱

به‌واسطهٔ پیروی از همین آموزهٔ نورانی بود که انقلاب اسلامی به ثمر نشست و طومار حکومت‌های ۲۵۰۰ سالهٔ شاهنشاهی درهم پیچیده شد.

رهبر معظم انقلاب (دظ) دربارهٔ ارادهٔ ملی و نقش و جایگاه آن در بیانیهٔ گام دوم می‌فرمایند:

«انقلاب به یک انحطاط تاریخی طولانی پایان داد و کشور که در دوران پهلوی و قاجار به‌شدت تحقیر شده و به‌شدت عقب مانده بود، در مسیر پیشرفت سریع قرار گرفت. در گام نخست، رژیم ننگین سلطنت استبدادی را به حکومت مردمی و مردم‌سالاری تبدیل کرد و عنصر ارادهٔ ملی را که جان‌مایهٔ پیشرفت همه‌جانبه و حقیقی است در کانون مدیریت کشور وارد کرد. آن‌گاه جوانان را میدان‌دار اصلی وادث و وارد عرصهٔ مدیریت کرد، روحیه و باور «ما می‌توانیم» را به همگان منتقل کرد، به برکت تحریم دشمنان،‌ اتکاء به توانایی داخلی را به همه آموخت و این منشأ برکات بزرگ شد.»۲

این امر مهم که عنصرِ اراده در کانون توجهات مدیریتی قرار گرفته است و به‌عنوان مرکز ثقلی برای پیشبرد نهضت به‌سوی آرمان و مقاصد آن مطرح شده، تنها وتنها ابتکار انقلاب اسلامی است.

حضرت امام خمینی (ره) نیز می‌فرمودند:

«بعضی از مشایخ ما، (أطال‌الله عمره) می‌فرمودند که (عزم) جوهرهٔ انسانیت و میزان امتیاز انسان است.» 

حیات معرفتی مسلمان مسئول
محمدرضا فلاح‌شیروانی
درآمدی بر دیدگاه‌ها و باورداشت‌های اسلامی - انقلابی
محمدرضا فلاح‌شیروانی
اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی
محمدرضا فلاح‌شیروانی
مقام مردم
محمدرضا فلاح‌شیروانی
طرح راهبردی انقلاب اسلامی (جلد اول)
محمدرضا فلاح‌شیروانی
جایگاه عزم
محمدرضا فلاح‌شیروانی
پنج رویکرد مادر در مکتب امام رحمه الله علیه
محمدرضا فلاح‌شیروانی
بینش علمی
محمدرضا فلاح‌شیروانی
درآمدی بر لایه های دانش
محمدرضا فلاح‌شیروانی
تقریری تفصیلی از پنج رویکرد مادر در مکتب امام
محمدرضا فلاح‌شیروانی
تأملی در مناسبات اندیشه و دانش
محمدرضا فلاح‌شیروانی
زندگی مطلوب طلبه
محمدرضا فلاح‌شیروانی
مکتب امام خمینی (ره) به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی
محمدرضا فلاح‌شیروانی
هوای ملکوت
محمدرضا فلاح‌شیروانی
درآمدی بر نظریه حاکمیت نوین در مکتب امام (ره)
محمدرضا فلاح شیروانی
کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!
محمدصادق شهبازی
تولید علم و علوم انسانی
ابراهیم فیاض
پژوهشی در فلسفه علم دانشمندان مسلمان
نادیا مفتونی
والعصر، گفتارهایی درباره علم دینی
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بخواهیم به‌صورت مختصر یک جمع‌بندی از بحث ارائه دهیم باید گفت: اخوت؛ یعنی هم‌چون یک‌جان‌بودن/ با هم یکی‌بودن؛ مواسات؛ یعنی برای هم‌بودن؛ ولایت؛ یعنی با انس، کمال، عزت و عون در کار هم‌بودن. در این میان “فقیه” از ولایت بیشتری برخوردار خواهد بود؛ زیرا ظرفیت بیشتری برای برادری دارد. چون عارف به مقاصد شریعت است.
ع.ث
«از امور معجبه آن است که با اینکه در فطریات احدی اختلاف ندارد ـ از صدر عالم گرفته تا آخر آن ـ ولی نوعا مردم غافل‌اند از اینکه با هم متفق‌اند، و خود گمان اختلاف می‌نمایند،
ع.ث

حجم

۷۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۴ صفحه

حجم

۷۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۴ صفحه

قیمت:
۵,۰۰۰
تومان