کتاب روانشناسی تربیتی
معرفی کتاب روانشناسی تربیتی
کتاب روانشناسی تربیتی نوشتهی علیاکبر سیف، پدر روانشناسی تربیتی ایران است. روانشناسی تربیتی شاخهای از علم روانشناسی است که به مطالعهی نحوهی یادگیری افراد، روشهای تدریس و تفاوتهای فردی در یادگیری میپردازد. هدف اصلی این علم بهبود فرآیندهای آموزشی و یادگیری دانشآموزان است. علیاکبر سیف در این کتاب بهصورت تخصصی، دربارهی ایجاد و گسترش یادگیری یعنی آموزش بحث میکند. این کتاب توسط انتشارات دانشگاه پیام نور منتشر شده است. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی این اثر را از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روانشناسی تربیتی
کتاب روانشناسی تربیتی، کتابی است درسی ـ تخصصی از دستهی کتابهای روانشناسی که در سال ۱۳۹۱ دکتر علیاکبر سیف تألیف کرده است. این کتاب، به توضیح نویسنده، با هفت هدف نوشته شده است؛ آشنایی با مبانی و اصول روانشناسی تربیتی و کسب مهارت برای تحلیل مسائل درسی و آموزشی دانشآموزان، تشخیص علل ایجاد مشکلات درسی و آموزشی و سپس تحلیل آن برای رسیدن به راهحل، آشنایی با نظریات و قواعد روانشناسی تربیتی و نحوهی استفاده از آنها در امر یادگیری و طراحی فعالیتهای آموزشی، آشنایی با مهارتها و روشهای آموزش، آشنایی با منابع و مآخذ این رشته برای رجوع و استخراج روشهای رفع مشکلات موجود در آموزش و پرورش و در نهایت، ایجاد علاقهمندی به روانشناسی تربیتی در مخاطبان، از اهداف نگارش این کتاب هستند.
علیاکبر سیف کتاب تخصصی روانشناسی تربیتی را برای دانشجویان دانشگاه پیام نور نوشته است. همین امر نشان میدهد که این کتاب خودآموز است؛ بدین معنا که دانشجویانی که به استاد دسترسی ندارند (همچون دانشجویان دانشگاه پیام نور) نیز بهراحتی میتوانند با مطالعهی شخصی بر مطالب کتاب مسلط شوند. دکتر سیف این کتاب را در ۱۴ فصل نوشتهاند. ایشان در پایان هر فصل، خلاصهای از مطالب ارائهشده را بهشکلی مختصر بیان کرده و خودآزماییهایی نیز طراحی کردهاند تا مطالب مطرحشده تمرین و تثبیت شوند؛ پاسخ خودآزماییها، آخرین بخش هر فصل را شکل میدهد.
خلاصه کتاب روانشناسی تربیتی
کتاب روانشناسی تربیتی در ۱۴ فصل تدوین شده است. فصل اول با عنوان مراحل فعالیتهای آموزشی به معرفی الگوی عمومی آموزش پرداخته میشود. نویسنده در این فصل آموزش را تعریف میکند و چهار مرحلهی اصلی فعالیتهای اصلی آموزشی معلم را در قالب الگوی عمومی آموزش معرفی میکند. در فصل دوم که تهیه و تدوین هدفهای آموزشی نام دارد، به اولین مرحله از فعالیتهای الگوی عمومی آموزش پرداخته میشود؛ هدفگزینی و هدفنویسی. فصل سوم با عنوان طبقهبندی هدفهای آموزشی، با سطوح مختلف یادگیری از راه شناخت هدفهای آموزشی آشنا میشویم. فصل چهارم با نام رفتارهای ورودی و سنجش آغازین به معرفی آمادگی یادگیرندگان با توضیح سه عنوان رفتارهای ورودی شناختی، رفتارهای ورودی روانی-حرکتی و ویژگیهای ورودی عاطفی، پرداخته میشود.
فصل پنجم که به تعریف یادگیری، به عنوان هدف اصلی همهی فعالیتهای آموزشگاهی معلمان، دانشآموزان و دانشجویان، میپردازد و یکی از معروفترین طبقهبندیهای انواع یادگیری را مطرح میکند، تعریف و انواع یادگیری نام دارد. در فصل ششم با عنوان یادگیری از راه شرطیشدن با روشهای یادگیری از راه شرطیشدن کلاسیک (پاسخگر) و یادگیری از راه شرطیشدن وسیلهای (کنشگر) و چگونگی استفاده از آنها در آموزش آشنا میشویم. فصل هفتم که یادگیری شناختی نام دارد، به چند نظریهی مهم شناختی و نحوهی استفاده از آنها در امر آموزش میپردازد؛ نظریاتی چون یادگیری گشتالت و یادگیری مشاهدهای. فصل هشتم به حافظه و فراموشی میرسیم. در این فصل از جریانهای حافظه، مراحل یادگیری و به یاد سپاری، انواع فراموشی و علتهای آن صحبت در میان است. فصل نهم که یادگیری مفاهیم و اصول نام دارد، از یادگیری مفاهیم و یادگیری اصول در جایگاه دو نوع یادگیری آموزشگاهی مهم گفته میشود. فصل دهم به حل مسئله و آفرینندگی بهعنوان عالیترین هدف آموزش میپردازد، فرآیندهای اصلی تفکر واگرا و تفکر همگرا را معرفی میکند و در جهت پرورش توانایی حل مسئله و تفکر خلاق قدم برمیدارد.
در فصل یازدهم به روشهای کلی آموزش مانند روش سخنرانی و روش بحث گروهی پرداخته میشود. فصل دوازدهم که آموزش برای یادگیری در حد تسلط نام دارد از راههای نزدیککردن آموزش گروهی به آموزش فردی میگوید. فصل سیزدهم با نام آموزش به کمک روشهای تغییر رفتار از مباحث مطرحشده در فصول قبل استفاده میکند تا به روشی برای حذف یا کاهش رفتارهای نامطلوب در دانشآموزان برسد. فصل چهاردهم، که آخرین فصل این کتاب است، به ارزشیابی و سنجش عملکرد بهعنوان آخرین مرحلهی الگوی مدل عمومی آموزش میپردازد.
چرا باید کتاب روانشناسی تربیتی دکتر سیف را بخوانیم؟
تربیت کودکان و نوجوانان از زیربناییترین مراحل رشد است. دانلود کتاب روانشناسی تربیتی دکتر سیف انتشارات پیام نور به گسترش آگاهی در زمینهی روانشناسی تربیتی، تربیت فرزندان و آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان منجر میشود.
کتاب روانشناسی تربیتی جزو کتابهای درسی دانشجویان رشتههای روانشناسی و دبیری ابتدایی است. ما همچنین این کتاب را به همهی علاقهمندان به روانشناسی تربیتی، معلمان، والدین و افرادی که در حوزهی آموزش و پرورش فعالیت میکنند، پیشنهاد میکنیم.
دربارهی نویسندهی کتاب روانشناسی تربیتی
مسیر علاقه به مطالعه و آموختن، وجود معلمان دوستداشتنی و دلسوز و تجربهی تدریس در دوران خدمت سربازی، دکتر علیاکبر سیف را با عمق اهمیت آموزش آشنا کرد. او که در آغاز جوانی با دغدغهای مهم چون تلاش برای ارتقای آموزش و پرورش، در ادارهی فرهنگ نهاوند به استخدام درآمد، به ادامهی تحصیل در زمینهی آموزش و پرورش با گرایش روانشناسی نیز مشغول شد. پس از دریافت مدرک لیسانس، امکان تحصیل در رشتهی روانشناسی تربیتی از دانشگاه ایلینویز جنوبی، برای ایشان فراهم شد. دکتر سیف از این بورسیه استقبال کرد، به آمریکا رفت و پس از دریافت مدرک کارشناسیارشد خود در این رشته به ایران بازگشت. دانشگاه ابوریحان بیرونی، ایشان را بهعنوان یکی از اعضای هیئت علمی خود در رشتهی روانشناسی انتخاب کرد. دکتر علیاکبر سیف بهعنوان پدر روانشناسی تربیتی ایران تلاش کرد تا آموختههای خود در این رشته را در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان قرار دهند. ایشان برای احقاق این هدف، به آموزش دانشجویان در دانشگاه ابوریحان و کمی بعدتر در دانشگاه علامه طباطبایی اهتمام ورزید و به تألیف کتابهایی چون روانشناسی تربیتی، سنجش فرآیند و فرآوردهی یادگیری و همچنین روشهای یادگیری و مطالعه پرداخت. ایشان با هدف انتقال دانش از یک فرهنگ و زبان به فرهنگ و زبانی دیگر، در ترجمهی کتابهایی در حوزهی تخصصی خود نیز دستی بر آتش دارند؛ کتابهایی چون مقدمهای بر نظریههای یادگیری و تاریخ روانشناسی نوین که نسخهی الکترونیکی آنها را میتوانید از سایت طاقچه خریداری و دانلود کنید. دکتر سیف که از برجستهترین استادان در رشتهی روانشناسی در ایران است، برای تألیف کتاب تغییر رفتار و رفتاردرمانی: نظریهها و روشها، برگزیدهی هفدهمین دورهی کتاب سال ایران شد.
...... غیرقابل سرچ هست،،، به هیچ دردی نمیخوره🧐🤨
قیمتش گرونه لطفا شمایی که فرهنگی هستید قیمت کتاب ها را ارزونتر کنید واقعا اوضاع اقتصادی خرابه با گوشی هم نمیشه یه کتاب 300صفحه خوند لطفا با ما راه بیایید
من این کتاب مطالعه کردم کتاب بسیار مفیدی هست و نکات کاربردی داره
کتاب تست برای روانشناسی تربیتی سیف میشه معرفی کنید ؟
عالی بود . کلی از این کتاب مطلب یاد گرفتم
خوب
عالی بود مفید و مختصر
برای من مفید و کاربردی بود قیمتش هم خیلی مناسب و ارزان بود.
خیلی خوب بود، متاسفانه دوستان عادت کردن به تنبلی و نخوندن تا بتونن با یه سرچ ساده به سوالای امتحانیشون جواب بدن، اما عالی بود کتاب ،متشکر
چرا فقط دوفصل داره این چه وضعشه