کتاب سیر در بیراهه
خواندن نظراتمعرفی کتاب سیر در بیراهه
«سیر در بیراهه» نوشته علی جعفری هرستانی(-۱۳۶۳) و محمداسماعیل پسندیده پژوهشگران دانشگاع امام صادق(ع) است. این کتاب مروری است بر ماجرای قائم مقامی و انحراف و عزل آیتاللّه منتظری و مواضع امام خمینی (ره) در مقابل آن.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
ماجرای آیتاللّه منتظری را میتوان از نمونه اقداماتی دانست که در آن تلاش شد برای جایگاه رهبری انقلاب و زعامت و ولایت شیعه، نسخۀ بدلی ارائه شود؛ چرا که از زمان اوجگیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و مشخصشدن جایگاه رهبری در شکلگیری و تداوم نهضت، یکی از راههایی که برای سرنگونی انقلاب اسلامی مورد توجه مخالفین قرار گرفت، ضربه واردکردن و ایجاد تزلزل یا انحراف در جایگاه و شخصیت رهبری انقلاب بود.
سابقۀ تاریخی ایجاد چالش رهبری در انقلاب اسلامی به همان سالهای ابتدایی تشکیل نهضت باز میگردد. حضرت امام(ره) از پیش از مبارزه، بر وحدت روحانیت تأکید داشت و همواره بر محوریت، رهبری و زعامت یک فقیه اصلح و پذیرش ولایت ایشان تأکید داشت. به همین جهت در دوران زعامت آیتاللّه حائری بر حوزۀ علمیه، ایشان را زعیم مسلمین میدانست و در دوران زعامت آیتاللّه بروجردی، تمام تلاش خود را برای تحکیم مرجعیت و زعامت ایشان به کار می برد.
امام(ره) برای تحکیم زعامت و ولایت آیتاللّه بروجردی تلاشهای زیادی نمود و دیگر مراجع را نیز به تبعیت از ایشان تشویق مینمود. حتی در مواردی که در مواجهه با رژیم شاه، نظر ایشان با نظر آیتاللّه بروجردی همسو نبود، امام(ره) برای حفظ وحدت روحانیت و تضعیفنشدن زعامت آیتاللّه بروجردی، موضع مستقلی در مقابل ایشان اتخاذ نمیکرد. از اینرو امام (ره) در زمان حیات آیتاللّه بروجردی، بیشتر در نقش مشاور سیاسی مورد اعتماد ایشان شناخته میشد و درست بعد از رحلت آیتاللّه بروجردی بود که امام(ره) احساس تکلیف شرعی نمود و به تقدیر روزگار، در موضع زعامت، ولایت و رهبری مسلمین قرار گرفت.
از ما بریدهها (مجموعه آنچه گذشت جلد پنجم)
رضا اکبری آهنگر
پندهای رسول اعظم(ص) به اباذر غفاریمحمدعلی علوی گرگانی
در لباس مرجعیت (مجموعه آنچه گذشت جلد دوم)سیدمحمدحسین آل صاحب فصول
یک فتوا، یک ارادهمجید ملکان
غرب چگونه غرب شدمرتضی مداحی
منبرهای یکدقیقهای (منبرهای فاطمی)مجموعه فرهنگی رسانهای وارث
با قرآن شیعه شدممحمدرضا وهابزاده
سفر امامین علیهماالسلام به دمشق: ماجرای سفر امام باقر و امام صادق علیهماالسلام به سوریهمحمدرضا انصاری
شخصیت شناسی تاریخ معاصریعقوب توکلی
عزیمت به تهرانمحسن محمودی
به سختی پولاد به نرمی لبخند؛ روایتی داستانی از زندگی شهید اسدالله لاجوردی (قهرمانان انقلاب ۱۶)ساسان ناطق
شیعیان عراق پس از سقوط صدامزاهد غفاری هشتجین
تاریخ اندیشه سیاسی در اسلام و مغرب اسلامی (جلد اول)محمد ضریف
دروازه های نفوذمحسن خادمی
پله پله تا ملاقات خدا (مرحله دوم، حق الناس)موسسه فرهنگی هنری سبلالاسلام
پله پله تا ملاقات خدا (مرحله اول، ایمان)موسسه فرهنگی هنری سبلالاسلام
واقعا خوندن این کتاب بر همه مخصوصا جوانان لازمه تا ببینند که روح جمودیت و عدم بصیرت خوارج چگونه در شخصیت انقلابی و مرجعی که حاصل عمر امام (ره) است، حلول کرده و موجب گمراهی ایشان میگردد. خداوند همه ما را
کتاب مستند وخواندنی بود،،بدون واژگان ثقیل سیاسی و ملاحظات بی مورد
عاااااالی و روان و جالب و دردناک، از این شخص میشه یاد گرفت حتی ممکنه در دوران سالمندی هم خطا کنیم.. امیدوارم همه این کتاب رو بخونند و جالب اینه ک منافقین و عوامل فتنه طرفدار منتظری اند... نخونده کتاب