کتاب سازمان با فضیلت
معرفی کتاب سازمان با فضیلت
کتاب سازمان با فضیلت، نوشته عبدالحسین امیدینیا، با تکیه بر آرای مک اینتایر و فرامرز قراملکی به توضیح زندگی سازمانی و فضیلتمند میپردازد.
دربارهی کتاب سازمان با فضیلت
این ایده کلی وجود دارد که همه از وضعیتِ فعلیِ خود احساس نارضایتی دارند و دوست دارند که زندگیِ بهتری داشته باشند (آناس). اما زندگیِ بهتر یا بهتر زیستن چه معنایی دارد؟ اگر نگاهی به نظریهی فیلسوفان فضیلتگرا از جمله ارسطو و مک اینتایر بیندازیم، متوجه میشویم که آنها معتقدند: بهتر زیستن یعنی فضیلتمندانه زیستن. از سوی دیگر، عاملیتِ سازمانی(مدیر یا کارمندِ سازمان بودن) در واقع نوعی زندگی است که زندگیِ سازمانی نام دارد.
در کتاب سازمان با فضیلت تصویری از همان زندگیِ بهترِ سازمانی ارائه میشود؛ کتاب سازمان با فضیلت رسیدن به این اهداف را دنبال میکند: ایجادِ سازمانی موفقتر، پویاتر و نوآورتر. پرورشِ انسان هایی فعالتر، خلاقتر و راضیتر. از این رو، عبدالحسین امیدینیا تلاش کرده است تا در کتاب سازمان با فضیلت، پیوندی مستحکم، منسجم و علمی، بین سه گانه سازمان، فضیلت و زندگی برقرار کند.
کتاب سازمان با فضیلت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
عاملانِ ارجمندِ سازمانی (مدیران،کارشناسان و کارکنان)، اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و هر شهروندِ اهلِ تاملی، مخاطبانِ کتاب سازمان با فضیلت به شمار میروند.
بخشی از کتاب سازمان با فضیلت
امروزه مکاتب اخلاقی، جز اخلاق فضیلتگرا، گسترهی اخلاق را رفتار میدانند و نه منش و خُلق. از نظر آنان، اخلاق دانشی است که در تصمیمگیری و اقدام، باید یاریبخش باشد و رفتار اخلاقی را از رفتار غیراخلاقی بازشناساند. موضوع اخلاق هنجاری و اخلاق کاربردی، رفتار اخلاقی است. این امر در اخلاق حرفهای بسیار رواج یافته است و اغلب رهبران سازمانها در پی اصلاح رفتار و نه اصلاح نفسْ به اخلاق روی میآورند.
اگر موضوع اخلاق، خُلق و منش باشد، در علم اخلاق، از فضیلت و رذیلتِ اخلاقی سخن میرود و اگر موضوع اخلاق، رفتار باشد، دانش اخلاق از خوب و بد، درستی و نادرستیِ رفتار سخن میگوید. مکاتب اخلاقی، هم در بیان مالک فضایل و هم در بیان مالک خوب و بدی رفتار، اختلاف نظر دارند. سازمانها در تصمیمسازی، تحلیل رفتار سازمانی و در بیانِ مسئولیتهای اخلاقیِ منابع انسانی و نیز سازمان، بر کُنش اخلالقی تاکید میکنند.
فهرست
- مقدمه دکتر احد فرامرز قراملکی
- مقدمه مولف
- چکیده
- السدیر مکاینتایر کیست؟
- فصل اول: اخلاق و اخلاق فضیلت
- فصل دوم: سازمان و اخلاق سازمانی
- فصل سوم: نسبتهای سازمان و فضیلت از دیدگاه السدیر مکاینتایر
- فصل چهارم: نظام آموزشیِ اخلاق سازمانی فضیلتگرا
- فصل پنجم: فضیلتهای اصلی «سازمان با فضیلت»
- فصل ششم: سبک زندگی سازمانی
- سخن آخر
- پیوستها
- نمایه
- فهرست منابع
حجم
۴٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۵ صفحه
حجم
۴٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۵ صفحه