کتاب دورهمی
معرفی کتاب دورهمی
در کتاب دورهمی، دکتر موسی زمانزاده و محمد جولاییتهرانی شما را با یکی از دورهمیهای مهم ایرانیها و آداب و آیین آن آشنا میکنند. دورهمی بزرگ شب یلدا که در بلندترین شب سال یعنی اولین شب از فصل زمستان و آغاز انقلاب زمستانی برگزار میشود.
یلدا، این آیین زیبا و باستانی که پیشینهای بسیار دور در ایرانزمین دارد در هر گوشه و کنار و هر شهر و روستایی با خردهفرهنگها و جزئیات خاص خودش برگزار میشود که مهربانی، صمیمیت، نزدیکی و عشق اساس مشترک آنها است.
درباره کتاب دورهمی
در کتاب دورهمی شما با وجه تسمیه یلدا، پیشینه، آداب و آیین و فلسفه شبزنده داری یلدا آشنا میشوید. میخوانید که چرا مردم این شب را از دوران باستان جشن میگرفتند و این جشنگرفتنها چگونه بوده است. چرا هندوانه و تنقلات شب یلدا اینقدر مهم است، فلسفه فال گرفتن و شاهنامهخوانی و قصه خوانی این شب چیست و بسیاری از نکات و جالب و خواندنی دیگر درباره یلدا که دانستنش خالی از لطف نیست.
خواندن کتاب دورهمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر دوست دارید بدانید در بلندترین شب سال ایرانیان از قدیمالایام چه میکردند و اصلا چرا بلندترین شب سال، شب یلدا، اینقدر برای ایرانیها مهم بوده و هست و از همه مهمتر اگر میخواهید با گوشهای از فرهنگ و آداب و رسوم سرزمینمان بیشتر آشنا شوید، به شما خواندن کتاب دورهمی را پیشنهاد میکنیم.
جملاتی از کتاب دورهمی
کسانی که هوس زن گرفتن دارند، در شب چله هنگامی که انار می خورند با آن فال هم میگیرند و برای پیشبینی اخلاق و رفتار همسر آینده شان نیت میکنند، آن هم به این ترتیب که سر انار را خیلی آرام و با احتیاط میبرند به طوری که هیچ یک از دانههای انار بریده نشود. چون اگر چاقو به دانههای انار بخورد، نیتشان باطل می شود. آن وقت انار را میچشند اگر شیرین باشد میگویند همسر آیندهمان خوش برخورد و خوش اخلاق است، اگر میخوش باشد عقیده دارند همسرشان معتدل و آرام و اگر ترش باشد، معتقدند همسر آینده عبوس و بد عنق خواهد بود.
***
از رسمهای بی نظیر شب یلدا، «فال حافظ گرفتن» است. اگر رسمها و آیینهای دیگر یلدا را میراثی از فرهنگ چند هزار ساله بدانیم، ولی فال حافظ گرفتن در شب یلدا در سدههای اخیر به رسمهای شب یلدا افزوده شده است. شاهنامه خوانی و قصه گویی پدربزرگ و مادربزرگ و دور کرسی برای کوچکترها نیز، از آیینهای یلدا است که خاطرات شیرینی برای بزرگسالی آنها فراهم میآورد.
کیا هم چنان منتظر گردونه بودن ولی ایستگاه شدن😭
کتاب خیلی الکی ای بود. مطالب بعضی از صفحات عینا در صفحات بعدی تکرار میشه. محتوایی نداره و چیزی به دانش شما اضافه نمی کنه. فقط همینی که من میگم از این کتاب یاد بگیرید: مردم باستان آفرینش و تولد
Y989Z4HV7SKHA Y98DWE8TPK75W Y98N6W5EQZWWR ۳تا کد ۵۰ درصد تا فردا و پس فردا فرصت هست
جوری چکت میزنم طاقچه ! که بری با برف سال بعد بیای آخه اینم شد هدیه شب یلدا !!! فک میکردم حرمسرای قذافی ، من پیش از تو ، یا شایدم دختری که رهایش کردی رو هدیه بدی😳 چی بگم والا
لطفا کتاب های نشرآراسپ وپویاروهم بذارید
یه سوال گردونه کجا رف من فقط یه بار ازش استفاده کردن خوب
چ ربطی داره ب جامعه شناسی ک تو این دسته قرارش دادن 😐نمیفهمم علمو هم مسخره کردن
برای به دست آوردن اطلاعاتی سطحی از شب یلدا مناسب است، ولی درکل چنگی هم به دل نمیزند. بهگمانم این اطلاعات، حتی بهصورت مفصلتر، را هم میتوان در اینترنت بهراحتی پیدا کرد.
کد تخفیف ۵۰ درصد می خواهم. ممنون
با اینکه بعضی مطالب رو چندبار آورده بود اما ارزش خوندن داره و اطلاعات خوبی درباره شب یلدا به مخاطب میده👍