کتاب تحولات فرهنگی و سناریوهای آیندهی امنیت ملی ج.ا.ا
معرفی کتاب تحولات فرهنگی و سناریوهای آیندهی امنیت ملی ج.ا.ا
تحولات فرهنگی و سناریوهای آینده امنیت ملی ج.ا.ا، نوشته محمدرحیم عیوضی یکی از کتاب های تخصصی پژوهشگاه عالی دفاع ملی است. این پژوهشگاه (دانشگاه) از مراکز علمی کلیدی و حساس در عرصهٔ مسائل راهبردی است و عمده انتشاراتش در سه زمینه مدیریت راهبردی، دفاع ملی و امنیت ملی است.
درباره کتاب تحولات فرهنگی و سناریوهای آیندهی امنیت ملی ج.ا.ا
در این کتاب تلاش شده است به ماهیت در مفهوم امنیت و فرهنگ پرداخته شود. چرا که این دو مفهوم و در ظرف زمانی حال از حیث برنامهریزی و هم در ظرف زمانی آینده از حیث تحقیق و لزوم و استمرار و پویایی قابل توجه هستند.
خواندن کتاب تحولات فرهنگی و سناریوهای آیندهی امنیت ملی جاا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
دانشجویان و پژوهشگران عرصه دفاع و امنیت ملی
جملاتی از کتاب تحولات فرهنگی و سناریوهای آیندهی امنیت ملی ج.ا.ا
تحولات فرهنگی دارای دو منشأ درونی و بیرونی هستند. بدین معنا که بخشی از تحولات از درون نظام سیاسی نشأت میگیرند. مکتبها، ایدئولوژی، رشد جمعیت، انقلابها، میزان توسعهیافتگی، باز و بسته بودن جامعه، رسانههای داخلی، مطبوعات، آموزشوپرورش و... عواملی هستند که موجبات تغییر را فراهم میکنند. تحولات بیرونی و متغیرهای خارج از اراده و اختیار مدیریت نظام سیاسی-اجتماعی بسیار متنوع و فراوان است. این تحولات میتواند منشأ داخلی (درونمرزی) یا خارجی (برونمرزی) داشته باشد. در موارد متعددی این عوامل قابل پیشبینی و شناسایی نیست. این نوع از تحولات برخلاف تحولات از درون، غیرقابلاجتناب است و یک نظام سیاسی خواهناخواه با آن روبهرو خواهد شد. بنابراین در مدیریت سیاسی-اجتماعی وجود این تحولات، پیشفرض برنامهریزی، کنترل و هدایت است. (ره پیک، ۱۳۷۹: ۱۳۰-۱۲۹)
محل برخورد و تلاقی این دو نوع تحول مذکور، متن عینی جامعه است و ازآنجاکه هر یک از این دو دارای نیرو و قوایی است که قصد هنجارسازی دارند. بنابراین هر چه این دو نوع تحول همسوتر و دارای احکام و مصادیق مشترکتر باشند تحول آرامتر و هنجار سهلتر و سریعتر موردپذیرش قرار میگیرد و برعکس هر چه جهت نیروی این دو تحول مخالف یکدیگر باشد، تعارض بیشتر و هنجارسازی دشوارتر میشود. در چنین حالتی اگر نیروی درون و برون یکسان نباشد پذیرش قاعده هنجار سازی عمومیت و شدت ندارد.
حجم
۵۳۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه
حجم
۵۳۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه