کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول
معرفی کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول
کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات نوشته علاّمه آیةالله حاج سیّد محمّدحسین حسینی طهرانی از مجموعه دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع است که به موضوع مبانی اخلاقی در آیات قرآن و روایات اسلامی میپردازد. این کتاب که همزمان با نسخه چاپی در طاقچه منتشر شده، در دو جلد تدوین شده است و جلد اول آن ۱۳ مجلس دارد.
کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول برای افراد علاقهمند به مطالعه آثار دینی و به خصوص مبانی تفکر اسلامی و شیعی، جذاب و خواندنی است.
جملاتی از کتاب مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول
یکی از آیات وارده در قرآن مجید این است:
﴿خُذِ ٱلۡعَفوَ وَ أۡمُرۡ بِٱلۡمعروفِ وَ أَععرِض عَنِ ٱلمجَٰهِلِینَ﴾؛ «(سه دستورالعمل است): عفو و گذشت و إغماض را پیشه کن و به کار نیکو و پسندیده امر کن و از جاهلین إعراض کن!»
از امام علیه السّلام سؤال کردند که تفسیر این آیه چیست؟ حضرت فرمود سه چیز است:
صِلْ مَن قَطَعَک، أعطِ مَن حَرَمَک، اُعفُ عَمَّن ظَلَمَک؛ «آن کسی که با تو بریده است، تو به او وصل کن، و به آن کسی که تو را محروم کرده است عطا و عنایت کن، و آن کسی را که به تو ظلم کرده است عفو کن!»
جایگاه قوانین حقوقی در اسلام
هم آن سه دستور اوّل بهعنوان کلّی از دستورات است، و هم این سه تفسیری که امام علیه السّلام بیان فرمودهاند از دستوراتی است که انسان باید عمل کند! ولیکن آیا این دستورات، دستورات وجوبی و الزامی است، یا دستورات اخلاقی است و انسان براساس استحسان و رجحانی که در موضوع اینها هست، بایستی که عمل کند؟
درباره علامه محمدحسین حسینی طهرانی
سید محمدحسین حسینی طهرانی از علما و عرفای معاصر، فرزند سید محمدصادق طهرانی، در ۱۲ مرداد ۱۳۰۵ (۲۴ محرم ۱۳۴۵) در تهران متولد شد و روز ۱۷ تیر ۱۳۷۴ (۹ صفر ۱۴۱۶) در مشهد درگذشت.
تحصیلات ابتدایی را در تهران گذراند و برای تحصیلات حوزوی به قم رفت و در طول ۷ سال از محضر اساتید آنجا بهره برد و به درجه اجتهاد رسید و از دیدگاه عرفانی نیز مراتب توحید و تجرد را طی کرد. ی برای تکمیل تحصیلات علوم دینی در آغاز سن ۲۷ سالگی به عراق رفت و در نجف ساکن شد. در آنجا از علما و فقهای نجف کسب فیض کرد و درجهٔ اجتهاد را دریافت نمود. وی به سال ۱۳۷۷ هـ ق، در سن ۳۳ سالگی بعد از رسیدن به اجتهاد برای ترویج شعائر دینی بنا به دستور سید هاشم حداد به تهران بازگشت و در کسوت امام جماعت در مسجد قائم مشغول وعظ و ارشاد مردم و اقامه نماز شد. در جریان انقلاب و قیام ۱۵ خرداد همکاری و همفکری داشت و در شکلگیری و پیشنویس قانون اساسی تلاش کرد.
در سال ۱۴۰۰ ق، به درخواست استادش، سیدهاشم حداد، به مشهد رفت و مدت پانزده سال آخر عمر خود در آنجا بود. در این مدت، علاوه بر ترویج دین و تربیت شاگردان و طلاب، به تألیف و نشر (دوره علوم و معارف اسلام) پرداخت و آثار بسیاری در همین زمینه از خود برجای گذاشت.
توحید عملی و عینی، شرح رساله سیر و سلوک منسوب به بحرالعلوم، معادشناسی در ۱۰ جلد، امامشناسی در ۱۸ جلد، رساله نوین و اجتهاد و تقلید از جمله آثار این عارف و عالم گرانقدر است.
حجم
۳۲۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه
حجم
۳۲۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه
نظرات کاربران
بی مسماترین اسم ممکن رو داره . هیچ ربطی به مبانی اخلاق نداره. صرفا نکته و پند و اندرز اخلاقیه.اصلا صحبت از مبنای اخلاق نیست.