کتاب مشق اخلاق (دفتر سوم)
معرفی کتاب مشق اخلاق (دفتر سوم)
مشق اخلاق ،(دفتر سوم) اثر مرجع عالیقدر حضرت آیةالله العظمی مظاهری (مدّظلّهالعالی) است که به همت مؤسسه فرهنگی مطالعاتی الزهرا (سلامالله علیها) منتشر شده است.
درباره کتاب مشق اخلاق
نوشتار پیش رو، دفتر سوم از مجموعهٔ مشق اخلاق است که مشتمل بر توصیههای کوتاه معنوی، برگرفته از بیانات، آثار و گفتارهای اخلاقی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری «مدّظلّهالعالی» است.
هر دفتر از مجموعهٔ مشق اخلاق، حاوی چهل فراز پندآموز و مزین به آیات نورانی قرآن کریم و روایات گهربار اهل بیت (ع) است که بهصورت مختصر و با بیانی ساده و دلنشین، به رشتهٔ تحریر درآمده است.
خواندن کتاب مشق اخلاق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب راهنمایی برای رشد اخلاقی نسل جوان است و خواندن آن را به جوانان تکاملخواه پیشنهاد میکنیم.
جملاتی از کتاب مشق اخلاق (دفتر سوم)
توبه، یک حالت درونی است که از قلب انسان سرچشمه میگیرد. در واقع میتوان گفت: حقیقت توبه، بیش و پیش از آنکه یک عمل باشد، یک حالت درونی و باطنی است. حالت ارزشمندی که از دنیا و آنچه در آن است، ارزشمندتر است. ماهیت این حالت، با ذکر یک مثال، روشنتر خواهد شد.
استاد بزرگوار ما، مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (ره) نقل میکردند: زمانیکه من در بروجرد زندگی میکردم، با یک ملاّی مکتبی که در مکتب خانه به کودکان درس میداد، کاری داشتم و نزد او رفتم. در هنگام صحبت، یکی از شاگردان او وارد مکتب شد. ملاّی مکتب با دیدن او به من گفت: این نوجوان، مجسّمهٔ شرم و حیا است و من با حیاتر از او ندیدهام. وقتی علّت را جویا شدم، گفت: چند روز پیش، مادر این نوجوان نزد من آمد و از او شکایتی داشت و قرار شد او را تنبیه کنم. این پسر از اینکه نزد من رسوا شده است،
بسیار خجالت زده و شرمنده شد، بهقدری که وقتی میخواستم به دست او چوب بزنم، با حالت سرافکندگی در مقابل من ایستاده بود و از شدّت شرمندگی یارای بلند کردن دست خود را نداشت. سر او به پائین افتاده بود و دستهایش رها بود و حالت خجالتی که سراسر وجودش را فراگرفته بود، به او اجازه نمیداد دست خود را بالا بیاورد که من به آن چوب بزنم! حالت توبه آن است که انسان خود را واقعاً مقصّر بداند و در برابر خداوند متعال شرمنده باشد. اگر چنین حالتی برای آدمی پدید آید، قطعاً توبهٔ او پذیرفته میشود، گناهان او بخشیده میشود و پروندهٔ سفید و درخشانی فراروی او گشوده خواهد شد.
عالی. توصیه می کنم حتما بخونید.
محشر بودن...خیلی ممنون از نویسنده برای اخلاق فقط این سه تا کتاب مشق اخلاق آیت الله مظاهری دفتر اول و دوم و سوم کافیه