کتاب ساعت گرگ و میش محمدرضا پور جعفری + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر میم
امتیاز
۳.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ساعت گرگ و میش

«ساعت گرگ و میش» داستان بلندی از محمدرضا پورجعفری برنده جایزه ادبی منتقدان و نویسندگان مطبوعات و جایزه ادبی یلدا است. پورجعفری در ۱۳۲۴ در تالش به دنیا آمد. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه تربیت معلم گذراند. کارمند بانک ملی شد و تا بازنشستگی این شغل را ادامه داد. وی داستان‌نویسی را با انتشار داستان‌هایی در مجله خوشه شروع کرد و اکنون همزمان با کارهای ترجمه‌اش داستان هم می‌نویسد. ساعت گرگ و میش درباره یک محکوم به اعدام است که مرگ در یک قدمی او است و در این فرصت ذهن او به گذشته بازمی‌گردد و زندگی‌اش را مرور می‌کند. فراز و فرود زندگی را می‌کاود و صداهای بیرون از روزمر گی را می‌شنود. «محکوم به اعدام می‌داند که پیش از مرگ باید تمام زندگی را در ذهن داشت، تمام زندگی را در مشت گرفت و لمس کرد و فشرد. و وقتی این چنین باشد اعدام، مرگ یک لحظه نیست، بلکه مرگ یک زندگی کامل است، مرگ گذشته و حال و آینده. هر انسان جهانی را در ذهن و روح خود دارد. پس کسی که بمیرد جهان هم با او می میرد. مرگ هر انسان مرگ دنیاست.» لحن داستان شعرگونه است و زمان و مکان در آن مطرح نیست و فقط رفت و برگشت‌های ذهن راوی است که داستان را می‌سازد. پورجعفری تمام داستان «ساعت گرگ و میش را به همین شکل شعرگونه، بدون نقطه و ویرگول و علامات دستوری دیگر می‌نویسد. بجز دو نقطه‌ای که در وسط آخرین کلمه کتاب آمده و آن را شکسته است. انگار مرگ آمده باشد و راوی، باقیمانده آنچه را می‌خواسته بگوید، بعد از مرگش می‌گوید.

pooya Demircheli
۱۴۰۰/۰۱/۲۰

فرم انتخابی نویسنده در همسویی با محتوای موردنظر به خوبی نمایانگر روحیه‌ی چندپاره و از هم گسیخته‌ی راوی است. رمان از ساختار کلیشه‌ای خطی و کلاسیک پیروی نمی‌کند. فضاسازی داستان برخلاف لحن آن دچار ضعف است؛ متاسفانه تلاش‌های نویسنده برای

- بیشتر
بدبینی
آنسگار آلن
چگونه صاحب ذهن خود شویم (خلاصه کتاب)
ناپلئون هيل
ماجراهای من و درسام برای ۲۰ گرفتن، ریاضی هفتم
محمدرضا محمدی
آشتی با یار مهربان
اندیشکده برهان
رهاتر از فریاد
عباس علاف‌صالحی
سلام محله‌ی جدید؛ کتابی برای زمان جابه‌جایی خانه (مهارت‌های زندگی جلد بیست و هشتم)
مایکلین ماندی
نگرشی نوین بر جنبه های بوم شناختی فیزیولوژیک گیاهان زراعی
علیرضا کوچکی
لاک پشت و دام آهو
ناصر کشاورز
خانه گوچی
سارا گی فوردن
ایگو دشمن است (خلاصه کتاب)
رایان هالیدی
باکتری ها و تشکیل بیوفیلم در آن ها