دانلود و خرید کتاب وزیری امیر حسنک محمود دولت‌آبادی
تصویر جلد کتاب وزیری امیر حسنک

کتاب وزیری امیر حسنک

معرفی کتاب وزیری امیر حسنک

کتاب وزیریِ امیرحسنک، نوشتهٔ محمود دولت‌آبادی، به قولِ خودش ادای دینِ او به ابوالفضل بیهقی است که در طول زندگی، بسیار به کتاب‌های او رجوع کرده است؛ این کتاب، همان داستان حسنک وزیرِ تاریخ بیهقی است که از زبان محمود دولت‌آبادی روایت شده است. در مقدمهٔ کتاب، از زبان دولت‌آبادی آمده که این اثر، تحقیق و پژوهشی در باب تاریخ بیهقی نیست؛ چراکه اهل فن و نظر، به‌حق و تا جای ممکن این کار را به انجام رسانده‌اند. این کتاب، گزیده‌هایی به دست محمود دولت‌آبادی از دو ویرایش کتاب و همچنین افزوده‌هایی از خود اوست. این گزینش هم به میزانی بوده است که به‌قولِ خود او «در فهم من و ذهن مخاطب» بگنجد. از همین رو، دولت‌آبادی نوشتنِ این کتاب را خدمتی می‌داند به جوانانی که از ادبیات کلاسیک فارسی ترسانده شده‌اند. در این بازنویسی و بازخوانی، دولت‌آبادی بیشتر جنبه‌های زبانی و داستانیِ داستان حسنک را در نظر داشته است تا جنبه‌های تاریخی داستان؛ با اینکه در یک بررسی مقدماتی، به نفسِ قدرت و وزارت در ایران هم پرداخته شده است. این کتاب در بهمن ماه سال ۹۲ توسط انتشارات «فیروزی» در شهر سبزوار منتشر شد. پدرِ صاحب کنونی این انتشارات، صاحب کتابفروشیِ قدیمی‌ای در سبزوار بود که محمود دولت‌آبادی در خاطراتش از آن یاد کرده و گفته که در کودکی و نوجوانی کتاب‌های بسیاری از آن کتابفروشی اجاره می‌کرده و می‌خوانده است.
معرفی نویسنده
عکس محمود دولت‌آبادی
محمود دولت‌آبادی
ایرانی | تولد ۱۳۱۹

محمود دولت‌آبادی نویسنده، نمایشنامه‌نویس و بازیگر تئاتر در سال ۱۳۱۹ در روستای دولت‌آباد واقع در سبزوار به دنیا آمد. او دوران کودکی و نوجوانی خود را در روستای دولت‌آباد گذراند و درآنجا دوران تحصیل خود را سپری کرد. در سبزوار، مشهد و بعدها در تهران کار کرد. مدتی کشاورزی و صنعت‌گری می‌کرد و چند صباحی کنترل‌چی سینما بود. عشق تئاتر او را به تهران آورد و در کلاس‌های تئاتر نام‌نویسی کرد.

@shaparak
۱۴۰۰/۰۹/۱۴

چرا بقیه کتاب های محمود دولت ابادی را موجود ندارید؟🤔

گندم🌾
۱۴۰۰/۰۹/۱۹

لطفا کتاب جای خالی سلوچ وباقی کتاب های ایشان را موجود کنید

اِلآ
۱۴۰۲/۰۲/۲۰

چرا به چه علت و چگونه هیچ کتاب دیگه ای از محمود دولت آبادی در طاقچه موجود نیست؟؟؟؟؟؟؟

سیّد جواد
۱۳۹۷/۰۵/۲۰

کتاب هفتاد و هفتم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی کتاب خوبی بود و من رو برد به حال و هوای کلاس های ادبیات و آیین نگارش دوره دبیرستان . معلم های دلسوزی که باعث شدند در کنار شیرین شدن این دروس

- بیشتر
Ghazal
۱۳۹۷/۰۶/۰۳

داستان حسنک وزیر فوق العادست..آموزنده و شیرین..

علی عقیلی نسب
۱۴۰۰/۰۲/۱۸

یکی از بهترین بخش های تاریخ بیهقی، جذاب ترین متنی که دیدم توی عمرم تاریخ بیهقی، آدم یکم باهاش انس بگیره و آشنا بشه خیلی ازش لذت می بره توصیه می کنم کلیپ های قرائت تاریخ بیهقی توسط آقای حجازی

- بیشتر
مردآویج گیلانی
۱۳۹۸/۰۱/۳۱

این کتاب بخشی از تاریخ بزرگ بیهقی است کتاب بسیارعالی است اطلاعات خوبی ازدربار غزنوی وپشت پرده های آن می دهد

Neda
۱۳۹۹/۰۶/۱۶

خوانش اون‌قدری که مورد انتظاره روان نیست. آقای دولت‌آبادی برخی جاها رو با مکث می‌خونند که برای ایشون و این متن، نکته‌ی منفی‌ایه.

حسینی
۱۳۹۷/۰۷/۲۳

میخواستم بخونمش.ولی چون زبانش مثل زبان هزارسال پیش ایران بود نتونستم.حوصلم سرمیره

احمق مردا که دل در این جهان بندد، که نعمتی بدهد و زشت باز ستاند.
arash
حسنک گفت «سگ ندانم که بوده است... خاندان من و آن چه مرا بوده است از آلت و حشمت و نعمت، جهانیان دانند. جهان خوردم و کارها راندم و عاقبت کارِ آدمی مرگ است. اگر امروز اجل رسیده است، کسْ باز نتواند داشت که بر دار کُشند یا جز دار، که بزرگ‌تر از حسینِ علی نیم.
حمید جوانبخت
گفتم «چنین بود. ولیکن خلیفه را چند گونه صورت کردند تا نیک آزار گرفت و از جای بشد و حسنک را قَرمَطی خواند. و در این معنی مکاتبات و آمد و شد بوده است... و امیر ماضی چنان‌که لجوجی و ضُجرتِ وی بود، یک روز گفت "بدین خلیفهٔ خرف شده بباید نبشت که من از بهرِ قَدرِ عباسیان انگشتْ در کرده‌ام در همه جهان و قَرمَطی می‌جویم؛ و آن چه یافته آید و درست گردد، بر دار می‌کشند.
Mehdi Behrouzi
با کسان بودنت چه سود کند؟ که به گور اندرون شدن تنهاست
آذیــن؛
احمق‌مردا که دل درین جهان بندد که نعمتی بدهد و زشت بازستاند!»
آذیــن؛
و دو قباله نبشته بودند، همه اسباب و ضیاع حسنک را به جمله از جهت سلطان. و یک یک ضیاع را نام بر وی خواندند. و وی اقرار کرد به فروختن آن به طوع و رغبت. و آن سیم که معین کرده بودندْ بسْتَد و آن کسان گواهی نبشتند. و حاکم سجِل کرد در مجلس و دیگر قضات نیز عَلَی الرّسمِ فی اَمثالِها.
Mehdi Behrouzi
داستان حسنک، چون نیک بنگریم از نقطهٔ آغازِ به سزا رسیدن او آغاز نمی‌شود؛ بلکه بستر سرنوشت حسنک، پیش از داستان خاص او سر گرفته شده است که می‌توان نشانه‌های آن را به ترتیب برشمرد؛
Mehdi Behrouzi
بخل و سعایت، آری... این زشت‌ترین خصایص بشری، در خون مردمان - رقیبان جاری‌ست در نظام هِرمی قدرت، و یکی از علل آن‌همه در ما مردم، شاید سلطهٔ پیاپی بیگانگان رنگارنگ می‌بوده است و هنوز هم این زشت‌ترین خصلت (رشک و حسد) یکی از جنبه‌های غالب در مناسبات بین مردمان است از خُرد تا کلان.
کاربر ۳۴۶۷۷۹۴

حجم

۹۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۹۰ صفحه

حجم

۹۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۹۰ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان