معرفی و دانلود کتاب مرداب عنکبوت + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر پیدایش

۲۵٪

معرفی کتاب مرداب عنکبوت

کتاب مرداب عنکبوت نوشته بتول پورشیخ از رمان‌هایی است که ترس، راز و زندگی روزمره را در فضایی روستایی به‌هم گره می‌زند. ماجرا از جابه‌جایی کیان، نوجوانی ۱۳ ساله، به خانه‌ای قدیمی در دل باغی دورافتاده شروع می‌شود؛ جایی که صداهای شبانه، همسایه‌های مرموز و عنکبوت‌هایی غیرعادی، آرام‌آرام ذهن او را درگیر می‌کنند. این کتاب را نشر پیدایش منتشر کرده است و داستانش فقط بر ترس تکیه ندارد، بلکه تنش‌های خانوادگی، حس غربت و کنجکاوی نوجوانانه را هم پیش می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مرداب عنکبوت

کتاب مرداب عنکبوت نوشته بتول پورشیخ داستانی پرتعلیق با حال‌وهوای رازآلود است که از زاویه‌دید یک نوجوان روایت می‌شود. مرکز ماجرا کیان است؛ پسری که همراه پدرش به خانه‌ای قدیمی در روستایی مرطوب و دور از شهر می‌آید. از همان فصل‌های آغازین، فضا با نشانه‌هایی ناآرام شکل می‌گیرد: خروسی بزرگ و غیرعادی، خانه‌ای نم‌کشیده، تارهای عنکبوت، صدای ناله در شب و همسایه‌هایی که هرکدام رفتاری عجیب دارند. روایت، ترس را فقط از راه حادثه نمی‌سازد؛ بلکه از دل محیط، سکوت، بوها، صداها و تردیدهای ذهنی شخصیت اصلی بیرون می‌آورد.
این کتاب فقط بر کشف یک راز بیرونی نمی‌ایستد و هم‌زمان به وضعیت درونی کیان هم می‌پردازد. او از شهر، دوستان، مادر و زندگی قبلی‌اش جدا شده و ناچار است با پدری کنار بیاید که هم درگیر کار است و هم بخشی از بحران خانوادگی را از پسرش پنهان کرده. به‌همین دلیل، ترس در این داستان فقط ترس از موجودات و صداهای ناشناخته نیست؛ ترس از ندانستن، از جابه‌جایی، از فروپاشی خانواده و از آدم‌هایی است که نمی‌شود به‌سادگی درباره‌شان قضاوت کرد. دو خواهر ساکن آن خانه، پسر روستایی‌ای که هشدار می‌دهد، و مردابی که کم‌کم به نقطه‌ای مهم در داستان تبدیل می‌شود، همگی لایه‌های مختلفی از ابهام را می‌سازند.
این کتاب در کنار فضای دلهره‌آورش، جزئیات محیطی زیادی دارد؛ از باغ و شالیزار و کوه چای گرفته تا جانوران، گیاهان و خانه‌ای که انگار خودش هم شخصیتی مستقل دارد. همین جزئیات باعث شده‌اند داستان فقط بر پایه‌ی اتفاق‌های ناگهانی جلو نرود و حس حضور در آن فضا مدام حفظ شود. درون‌مایه‌ی اصلی اثر به مرز باریک میان واقعیت، شایعه، ترس و سوءظن نزدیک می‌شود و نشان می‌دهد که ذهن یک نوجوان چگونه میان نشانه‌های پراکنده، برای خودش تصویری از خطر می‌سازد.

خلاصه کتاب مرداب عنکبوت

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
کیان همراه پدرش به خانه‌ای قدیمی در روستایی دورافتاده می‌رود؛ جایی که مأموریت کاری پدر، آن دو را از زندگی قبلی‌شان جدا کرده است. از همان روز اول، خانه با عنکبوتی بزرگ، صداهای عجیب شبانه و همسایه‌هایی مرموز، برای کیان به جایی ناآرام تبدیل می‌شود. او در باغ، کوه و مرداب اطراف خانه با نشانه‌هایی روبه‌رو می‌شود که ترسش را بیشتر می‌کنند؛ از جانوران غیرعادی تا حرف‌های ضدونقیض اهالی درباره‌ی دو خواهر ساکن ساختمان. هم‌زمان، گفت‌وگوهای او با پدر، بخشی از تنش‌های پنهان خانواده را آشکار می‌کند. داستان در ادامه، کیان را به‌سمت کشف رابطه‌ی میان مرداب، گذشته‌ی خانه و رازهای ساکنانش می‌برد.

چرا باید کتاب مرداب عنکبوت را بخوانیم؟

دلایل خواندن مرداب عنکبوت را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• داستان، ترس و تعلیق را از دل یک محیط روستایی و خانه‌ای قدیمی می‌سازد، نه فقط از راه حادثه‌های ناگهانی.
  • رمان، ذهنیت یک نوجوان را در موقعیت غربت، سوءظن و کنجکاوی دنبال می‌کند و همین زاویه‌دید به ماجرا کشش می‌دهد.
  • خواننده در کنار خط معمایی، با تنش‌های خانوادگی کیان و رابطه‌ی او با پدرش هم روبه‌رو می‌شود.
  • جزئیات مربوط به باغ، شالیزار، کوه چای، جانوران و فضای مرطوب خانه، حال‌وهوای داستان را ملموس کرده است.
  • کتاب مدام این سؤال را زنده نگه می‌دارد که کدام ترس واقعی است و کدام‌یک از شایعه و خیال نیرو می‌گیرد.
  • اگر کسی به داستان‌های رازآلودی علاقه داشته باشد که در آن‌ها محیط و فضا نقش مهمی در پیشبرد ماجرا دارند، این اثر برایش جذاب خواهد بود.

خواندن مرداب عنکبوت به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های معمایی و دلهره‌آور که در فضاهای بسته و مرموز پیش می‌روند.
  • خوانندگانی که از روایت‌های نوجوان‌محور و دنبال‌کردن تردیدها و کشف‌های یک شخصیت کم‌سن لذت می‌برند.
  • کسانی که به داستان‌هایی با محور خانه‌های قدیمی، همسایه‌های مشکوک و رازهای پنهان علاقه دارند.
  • مخاطبانی که دوست دارند در کنار تعلیق، با مسئله‌هایی مثل اختلاف خانوادگی، دوری از خانه و حس ناامنی هم روبه‌رو شوند.
  • علاقه‌مندان به داستان‌هایی که طبیعت، جانوران و محیط اطراف در آن‌ها فقط پس‌زمینه نیستند و در شکل‌گیری ترس نقش دارند.

بخشی از کتاب مرداب عنکبوت

«کلید را در قفل زنگ‌زده چرخاند. درِ بزرگِ باغ را با فشار شانه‌اش هُل داد. در روی لولا چرخید و باز شد. ماشین را توی باغ، سمت راست، پارک کرد. چمدان‌ها را از صندوق عقب بیرون آورد. چمدان قهوه‌ای را بالا گرفت و گفت: «کیان، چمدونتو خودت بیار. این دوتا چمدون خیلی سنگینه.»
درِ باغ را پشت سرم بستم و چمدان را از دستش گرفتم. ردیفی از موزاییک‌های سیمانی، راه باریکی از بین درختان گردو و انگور باز کرده بود. درخت انگور چندمتر روی زمین خزیده بود. از روی برگ‌های آن رد شدیم. چشمم به برگ‌های پهن درخت بود که در یک‌چشم‌به‌هم‌زدن خروس بزرگی روبه‌رویمان سبز شد. قدش به کمر من رسید. یک ناخن بزرگ هم بغل پنجه‌هایش بود؛ شبیه مِهمیز اسب. بابا یک‌قدم به عقب برداشت. من که پشتش راه می‌رفتم سِکَندری خوردم. دستهٔ چمدان را ول کردم. بابا برگشت، نگاهم کرد و دستپاچه گفت: «خوبی؟»
با سر اشاره کردم: «بله!» به خروس نگاه کردیم. تاجش قرمز بود و کله‌اش سیاه. بدنش پر بود از پَرهای نارنجی که لابه‌لایش رنگ‌های آبی، قهوه‌ای و قرمز هم دیده می‌شد. دُمِ بلند و قشنگی داشت. خروس زوم کرده بود روی من. بابا با دو چمدان جلویم ایستاده بود. قشنگ معلوم بود گارد گرفته تا اگر خروس حمله کرد با چمدان شرش را کم کند. اما خروسِ غول‌پیکر بعد از چندلحظه راهش را گرفت و رفت.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مرداب عنکبوت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمرداب عنکبوت
موضوعداستان کودک و نوجوانان
نویسندهبتول پورشیخ
انتشاراتنشر پیدایش
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
رده‌بندی سنی۱۲ سال به بالا

نظری برای کتاب ثبت نشده است.