کتاب اسلام و موسیقی
معرفی کتاب اسلام و موسیقی
یکی از غرائز انسانی، توجه او به الحان و آواز خوش است که منشأ گرایش انسان و جامعه به پدیدهٔ موسیقی است. لذا میتوان گفت که موسیقی همچون بسیاری از شاخههای هنر، همچون نقاشی و شعر، ریشه در فطرت و غرائز طبیعی انسان دارد. در بررسی اجمالی سیر تحول هنر موسیقی، ملاحظه میشود که در ادوار گوناگون حیات بشر، این هنر فراز و نشیبهای مختلفی را طی کردهاست. بر این اساس در برخی ادوار این هنر غریزی و طبیعی بشری، دچار ابتذال شدید گردیده و به عنوان عاملی در جهت انحطاط اخلاقی و فرهنگی جوامع بهکار گرفته شدهاست و سبب ایجاد دگرگونی و تحولات منفی در تعالی و رشد معنوی ملتها گردیدهاست.
اسلام به عنوان دین خاتم با جلوههای مبتذل موسیقی و غنا که مانع رشد و تعالی انسانها میشود و آنان را از تکامل و معنویت بازمیدارد، مقابله و مبارزه نمودهاست و به بشریت، در قبال تأثیرات سوء و نامطلوب ناشی از استفاده ابزاری از این هنر، در جهت ایجاد فساد اخلاقی و بیبند و باری جامعه، هشدار دادهاست. اما مسائل مهمی درخصوص احکام شریعت اسلام در باب موسیقی و اقسام آن وجود دارد که علیرغم گذشت قرنها تاکنون به طور کامل و جامع از این ابهامات رمزگشایی نشدهاست.
در پژوهش حاضر «اسلام و موسیقی» به قلم سمیه اکبری فرد، تلاش گردیدهاست تا با بیان دیدگاههای گوناگون دانشمندان، فقها و نیز بررسی اثرات موسیقی، بر ابعاد جسمانی و روانی انسانها، به پارهای از این ابهامات پاسخ داده شود و با مراجعه به منابع روایی متقن، ابعاد موضوع تبیین گردد.
حجم
۱۱۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه
حجم
۱۱۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خوبی بود 😊و بعد از خوندش و بریده گذاشتن همش تقریبا 😆 یک سوال به شدت ذهنم رو آزار میده😐 -چرا ما موسیقی خوب رو به بچه هامون یاد نمیدیم...تا در اینده فرق بین موسیقی بیهوده و مضر و موسیقی
اصلا روان نبود و عین رساله ها نوشته شده بود. من که چیزی دست گیرم نشد.
به طور کلی کتاب جامعی بود و تلاش شده بود تا همه جانبه مسئله را بررسی کند. خوبی کتاب این بود که به صورت پارهای از کتابهای دیگر صاحبنظران استفاده کرده بودند. منتهی احساس میکنم شاید در بیان اثرات موسیقی، کمی
یک عده کارخونه احکام سازی تاسیس کردن و مردم ما هم...