معرفی و دانلود کتاب طریقت کمال pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب طریقت کمال

کتاب طریقت کمال

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب طریقت کمال

کتاب طریقت کمال نوشته ترزا آویلایی و ترجمه بخشعلی قنبری، اثری درباره سلوک معنوی، نیایش و نسبت عشق الهی با زندگی روزمره‌ی دینی است. این کتاب را انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر کرده است و از خلال فصل‌های متعدد، از فروتنی، انقطاع، عشق متقابل و مراتب نیایش سخن می‌گوید. اهمیت محتوای آن در این است که تجربه‌ی زیسته‌ی نویسنده را به دستورالعملی برای زندگی درونی و مراقبه پیوند می‌زند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب طریقت کمال

کتاب طریقت کمال از مهم‌ترین نوشته‌های ترزا آویلایی در حوزه‌ی معنویت مسیحی است؛ متنی که با هدف راهنمایی راهبان یک دیر اصلاح‌شده نوشته شده و از همین رو، لحن و محتوای آن به‌جای بحث‌های انتزاعی، بر تربیت درونی، مراقبت از نفس و آداب نیایش تکیه دارد. مقدمه‌ی مترجم و مطالب آغازین کتاب نشان می‌دهد که نویسنده این اثر را در پی تجربه‌های شخصی، تأملات عرفانی و مسئولیت عملی خود در هدایت دیگران نوشته است. در اینجا با متنی روبه‌رو هستیم که عشق به خدا را نه به‌صورت یک مفهوم دور، بلکه به‌عنوان امری پیوسته با انضباط، سکوت، فروتنی و رابطه‌ی انسان با دیگران طرح می‌کند.
کتاب طریقت کمال در ۶۲ فصل تنظیم شده است و بخش مهمی از آن به موضوعاتی مانند دلیل تأسیس دیر، فقر، رعایت قواعد زندگی جمعی، عشق متقابل، دوری از دلبستگی‌های دنیوی و معنای فروتنی اختصاص دارد. سپس کتاب به‌تدریج به بحث نیایش نزدیک می‌شود و در فصل‌های بعدی، از تأمل، سکوت درونی، نسبت فضل الهی با کوشش انسان و تفسیر دعای ای پدر ما سخن می‌گوید. این ترتیب باعث شده است که اثر، فقط مجموعه‌ای از توصیه‌های پراکنده نباشد و از مقدمات اخلاقی به لایه‌های عمیق‌تر حیات معنوی برسد.
کتاب طریقت کمال از نظر حال‌وهوا نیز اثری تأمل‌برانگیز است. نویسنده از یک‌سو به دشواری‌های سلوک، خطر خودفریبی، وسواس، غرور و برداشت نادرست از تجربه‌های معنوی پرداخته است و از سوی دیگر، بر این نکته پافشاری می‌کند که نیایش بدون فروتنی و دگرگونی اخلاقی معنای کاملی پیدا نمی‌کند. در نتیجه، این کتاب فقط درباره‌ی لحظه‌های شور معنوی نیست، بلکه درباره‌ی نظمی درونی است که باید در رفتار، گفتار و نسبت انسان با خدا و دیگران دیده شود. همین پیوند میان تجربه‌ی عرفانی و زندگی عملی، به اثر چهره‌ای ماندگار داده است.

خلاصه کتاب طریقت کمال

کتاب طریقت کمال مسیر رسیدن به کمال معنوی را از دل زندگی منظم، فروتنانه و آمیخته با نیایش ترسیم می‌کند. ترزا آویلایی در این اثر نشان می‌دهد که سلوک فقط با احساسات دینی پیش نمی‌رود و به انقطاع از دلبستگی‌ها، مراقبت از نفس، عشق متقابل و پایداری در دعا نیاز دارد. بخش‌های آغازین کتاب بر آداب زندگی جمعی و فضیلت‌های پایه تمرکز دارند و سپس بحث به مراتب نیایش، سکوت درونی و فهم عمیق‌تر دعای ای پدر ما می‌رسد. در سراسر اثر، این نکته برجسته است که رشد معنوی بدون عنایت الهی کامل نمی‌شود، اما انسان نیز باید خود را برای دریافت آن آماده کند.

چرا باید کتاب طریقت کمال را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب طریقت کمال را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان نیایش، اخلاق و زندگی جمعی را به‌صورت روشن نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند جایگاه فروتنی، انقطاع و عشق متقابل را در سلوک معنوی بهتر بفهمد.
  • این اثر فقط به حالات معنوی نمی‌پردازد و از خطرهای خودفریبی، غرور و برداشت نادرست از تجربه‌های دینی هم سخن می‌گوید.
  • بخش‌های مربوط به تفسیر دعای ای پدر ما، معنای نیایش را از سطح تکرار لفظی فراتر می‌برد.
  • کتاب برای شناخت نگاه ترزا آویلایی به مراتب رشد روحی و نسبت کوشش انسان با فضل الهی منبعی مهم است.

خواندن کتاب طریقت کمال به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به آثار ترزا آویلایی و نوشته‌های معنوی مسیحی.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی نیایش، مراقبه و سلوک درونی شناخت دقیق‌تری به دست آورند.
  • کسانی که به پیوند میان فضیلت‌های اخلاقی و تجربه‌های معنوی توجه دارند.
  • پژوهشگران عرفان تطبیقی و مطالعات ادیان که به سنت‌های سلوکی مسیحی علاقه‌مندند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند متنی کلاسیک درباره‌ی عشق الهی، فروتنی و انضباط معنوی بخوانند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۳ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب طریقت کمال و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابطریقت کمال
موضوعمسیحیت
نویسندهترزا آویلایی
مترجمبخشعلی قنبری
انتشاراتانتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۶/۰۳/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.