کتاب کودک با حیای من
معرفی کتاب کودک با حیای من
کتاب کودک با حیای من نوشته ساجده سادات نجم السادات است و مرکز نشر هاجر آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع شرم و حیا در کودکان از زاویهی تربیت دینی میپردازد و نشان میدهد که این صفت فقط با توصیههای مستقیم شکل نمیگیرد، بلکه از رفتار والدین، فضای خانه، نوع آموزش، الگوها و حتی جزئیات روزمره اثر میپذیرد. نویسنده از مرحلههای آغازین زندگی کودک تا انتخاب دوست و محیط رشد را در این بحث وارد کرده است تا حیا بهعنوان بخشی از تربیت کلی کودک دیده شود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک با حیای من
کتاب کودک با حیای من نوشته ساجده سادات نجم السادات، به یکی از موضوعهای حساس تربیت کودک میپردازد؛ اینکه حیا چگونه در وجود کودک تقویت میشود و چه چیزهایی آن را کمرنگ میکند. نویسنده حیا را صرفاً یک توصیهی اخلاقی نمیبیند، بلکه آن را صفتی میداند که ریشه در فطرت دارد و برای شکوفا شدن به مراقبت، آموزش و زمینهسازی نیاز دارد. متن کتاب بارها بر این نکته تأکید میکند که تربیت کودک از سالهای بعد شروع نمیشود، بلکه از انتخاب همسر، رفتار والدین، دوران بارداری، تغذیه، نامگذاری و شیوهی برخورد با کودک اثر میگیرد.
این کتاب در ۳ فصل تنظیم شده است. فصل اول به عوامل مؤثر در تقویت حیا در کودکان میپردازد و موضوعهایی مثل مراقبتهای والدین، احترام به جسم کودک، حق انتخاب، محبت، هویتیابی و دعا برای فرزند را مطرح میکند. فصل دوم بر اسوهسازی تمرکز دارد و از الگوهای باحیا، انتخاب دوست، انتخاب محیط مناسب و پرهیز از دیدن محتوای نامناسب سخن میگوید. فصل سوم نیز راهکارهای دینی برای تثبیت و تقویت حیا را پیش میکشد و به آموزشهای والدین، احساس حضور خداوند، رعایت مرزها در خانه، آگاهی دادن دربارهی مسائل جنسی، نظارت بر رفتار کودک، تشویق، تنبیه و انذار میرسد.
این کتاب فضای بحث را بر پایهی پیوند میان تربیت خانوادگی و آموزههای دینی پیش میبرد. در این مسیر، نقل روایتها، اشاره به نمونههای تربیتی و توضیح اثر رفتارهای کوچک والدین در شکلگیری شخصیت کودک، بخش مهمی از محتوای آن را میسازد. نویسنده نشان میدهد که حیا در نگاه او فقط به پوشش یا ظاهر محدود نیست، بلکه با عزتنفس، احترام، مرزبندی، نوع رابطهی اعضای خانواده و کیفیت حضور کودک در محیط اجتماعی گره خورده است. همین نگاه باعث شده موضوع کتاب از یک بحث محدود فراتر برود و به تصویری گستردهتر از تربیت کودک برسد.
خلاصه کتاب کودک با حیای من
کتاب کودک با حیای من توضیح میدهد که تقویت حیا در کودک، فرایندی تدریجی و وابسته به مجموعهای از عوامل تربیتی است. نویسنده از نقش والدین در دورههای مختلف زندگی فرزند شروع میکند و سپس به موضوعهایی مثل محبت، احترام، هویتبخشی، انتخاب دوست، محیط رشد و الگوهای رفتاری میرسد. در ادامه، آموزشهای دینی و مرزبندیهای رفتاری در خانه نیز بهعنوان بخش مهمی از این تربیت مطرح میشوند. پیام اصلی این کتاب این است که حیا با اجبار و تذکرهای پراکنده پایدار نمیشود، بلکه در بستری از رفتار سنجیده، مراقبت مستمر و توجه به کرامت کودک شکل میگیرد.
چرا باید کتاب کودک با حیای من را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب کودک با حیای من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب حیا را فقط یک توصیهی اخلاقی نمیبیند و آن را به فرایند کلی تربیت کودک پیوند میدهد.
- نویسنده نقش والدین را از مرحلههای بسیار آغازین زندگی فرزند بررسی کرده است، نه فقط از زمان آموزش مستقیم.
- فصلهای کتاب موضوعهای متنوعی مثل محبت، احترام، هویت، دوست، محیط و آموزش دینی را کنار هم قرار میدهند.
- مطالعهی این کتاب نشان میدهد رفتارهای روزمرهی خانواده چگونه میتوانند در تقویت یا تضعیف حیا اثر بگذارند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند دربارهی مرزهای تربیتی کودک از منظر دینی دقیقتر فکر کنند.
خواندن کتاب کودک با حیای من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- والدینی که میخواهند دربارهی تربیت اخلاقی و رفتاری کودک نگاه دقیقتری داشته باشند.
- مربیانی که با کودکان سروکار دارند و به نقش الگو، محیط و شیوهی برخورد در شکلگیری شخصیت کودک توجه میکنند.
- خوانندگانی که به پیوند میان تربیت دینی و زندگی روزمرهی خانواده علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند دربارهی مفهوم حیا در کودکی و عوامل تقویت یا تضعیف آن بیشتر بدانند.
- مخاطبانی که به موضوع عزتنفس، مرزبندی رفتاری و احترام به کودک در فضای خانواده اهمیت میدهند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کودک با حیای من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کودک با حیای من |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |