معرفی کتاب سفر به آتش
کتاب سفر به آتش نوشته مریم مطهری راد، روایتی پرتنش از ترس، حافظه، عشق و زخمی است که از گذشته به اکنون راه پیدا میکند. داستان از جایی آغاز میشود که ارسلان با دیدن فیلمی هولناک و روبهرو شدن با رازهایی پنهان، ناچار میشود هم به زندگی خودش نگاه کند و هم به سرگذشت پدری که سایهاش هنوز بر خانواده مانده است. این رمان که نشر معارف آن را منتشر کرده، میان تحریریهی روزنامه، خانهباغی قدیمی و خاطرههای جنگ رفتوآمد میکند و از دل این جابهجایی، پرسشی سخت را پیش میکشد: شجاعت دقیقاً از کجا میآید؟ نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سفر به آتش
کتاب سفر به آتش نوشتهی مریم مطهری راد، رمانی است که چند خط روایی را بههم گره میزند: زندگی آشفتهی ارسلان در زمان حال، رابطهی او با مهتاب، تنش پنهانش با الیاس و جستوجویی فرساینده برای فهمیدن سرنوشت پدرش آراز. فضای داستان از همان صفحات آغازین با اضطراب، تعقیب، پنهانکاری و خاطرهای خشن شکل میگیرد. نویسنده جهانی ساخته که در آن گذشته فقط یک یادآوری دور نیست، بلکه نیرویی زنده است که تصمیمهای امروز شخصیتها را هدایت میکند و حتی نگاهشان به عشق، خانواده و وفاداری را تغییر میدهد.
بخش مهمی از کشش داستان از درگیری درونی شخصیت اصلی میآید؛ مردی که میان ترس و جسارت، حسادت و دلبستگی، فرار و روبهرو شدن معلق مانده است. در کنار او، چهرههای دیگری هم حضور دارند که هر کدام لایهای به داستان اضافه میکنند: مهتاب با نوشتهها و رفتارهای دوپهلو، ایپک با حضوری گرم و فهمی عمیق از آدمها، آرخان و آتابیگ با گذشتهای سنگین و حبیب که بخشی از حقیقت را در سینه نگه داشته است.
کتاب سفر به آتش از نظر حالوهوا میان چند جهان حرکت میکند: تحریریهی روزنامه با تنشهای روزمره و رقابتهای پنهان، خانهباغ کرج با سکوت و فرسودگی و خاطرههای بهجایمانده و صحنههای مربوط به جنگ که با جزئیات حسی و تکاندهنده بازسازی میشوند. نثر مریم مطهری راد فشرده و تصویری است و در بسیاری از صحنهها بر ضرباهنگ ذهنی شخصیتها تکیه دارد. همین ویژگی باعث میشود خواننده نهفقط به دنبال کشف ماجرا، بلکه درگیر تجربهی روانی شخصیتها شود؛ تجربهای که در آن عشق، خشم، عذاب وجدان و میل به فهمیدن مدام بههم برخورد میکنند.
خلاصه داستان سفر به آتش
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
ارسلان پس از دزدیدن فلشی از الیاس به فیلمی تکاندهنده و فایلهایی مشکوک میرسد و همین ماجرا او را وارد بحرانی عمیق میکند. او که از یکسو درگیر رابطهاش با مهتاب و حسادت نسبت به الیاس است، از سوی دیگر با شنیدن روایتهایی پراکنده دربارهی پدرش آراز، به دنبال فهمیدن حقیقت مرگ او میرود. این جستوجو ارسلان را به حبیب میرساند؛ کسی که سالها بخشی از ماجرا را پنهان کرده است.
رمان سفر به آتش، در رفتوآمد میان اکنون و گذشته، نشان میدهد چگونه یک راز قدیمی میتواند زندگی بازماندگان را از نو بههم بریزد و معنای شجاعت، ترس و وفاداری را زیر سؤال ببرد.
چرا باید کتاب سفر به آتش را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب سفر به آتش را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب پیوند میان زندگی امروز یک شخصیت و زخمی بهجایمانده از جنگ را بهشکلی ملموس نشان میدهد.
- رمان پرسش ترس و شجاعت را فقط در میدان نبرد مطرح نمیکند، بلکه آن را به انتخابهای عاطفی و اخلاقی هم میکشاند.
- خواننده با لایههای مختلفی از راز، حافظه، عذاب وجدان و سکوت خانوادگی روبهرو میشود.
- فضای داستان از تحریریهی روزنامه تا خانهباغ و خاطرههای جنگ تغییر میکند و همین جابهجایی به اثر تنوع و کشش میدهد.
- شخصیتهای فرعی، بهویژه اعضای خانواده و حبیب، فقط همراه ماجرا نیستند و هر کدام بخشی از معنای داستان را روشن میکنند.
خواندن کتاب سفر به آتش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب سفر به آتش به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و خانوادگی که گذشته در آنها بر زندگی امروز سایه میاندازد.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با درگیریهای ذهنی و عاطفی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند روایتی داستانی از اثر جنگ بر بازماندگان و نسل بعدی بخوانند.
- مخاطبانی که از داستانهای پرتعلیق با رازهای تدریجی و کشف حقیقت لذت میبرند.
- علاقهمندان به آثاری که عشق، حسادت، خانواده و خاطره را در کنار هم پیش میبرند.
بخشی از کتاب سفر به آتش
«آتابیگ که بود، بوی سیگار اتاقها را برمیداشت. حالوحوصله که داشت، چپق چاق میکرد، چپق سیاه و بلندی که هیچکس غیر از خودش بلد نبود راهش بیندازد. این روزها به سیگارکِشی که میافتاد، پشتهم میکشید و تا سرفههای خلطدار امانش را نمیبرید، دستبردار نبود. سرش تاس و سرخ بود و هنوز قدوقوارهاش از همهٔ مردهای خانواده بلندتر و شانههایش پهنتر. کسی باور نمیکرد با این هیکل تنومند بهخاطر سیگار به سرفه بیفتد. گفت: "ما که رعیتگری بلد بودیم و باکی نبود. چهل پنجاه سال هرجا را شد کاشتیم و آب دادیم و آباد کردیم. برای این و آن هم کار کردیم. اما خب، اینها خانگری بلد نبودند، دوباره نشستند یکی بهشان دستور بدهد بنشین و پا شو و چه را از کجا بردار و کجا بگذار! همینطوری پدر ما را درآوردند. رعیت رعیت بود، خان هم خان! خان بودن بلدی میخواست. افسار خان را بدهی دست رعیت که چه؟ بیا! ببین! آشفتهبازار شد، همه دزد شدند و دستشان رفت توی جیب هم. کی فهمید؟! آن یارو که قانون بلغور کرد و اسمش را گذاشت اصلاحات، یا آنکه پُز اجرایش را داد؟ خاک بر سر من و تو!" ارسلان هیچوقت جرئت نمیکرد با آتابیگ حرف بزند. اگر مجبور بود از جلوِ چشمش رد شود، جوری رد میشد که یک وقت گیرش نیفتد و نخواهد جواب چیزی را بدهد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سفر به آتش و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سفر به آتش |
| موضوع | رمان، ادبیات پایداری، داستان ایرانی |