کتاب کتاب کار ذهن دلسوز
راهنمای گام به گام پرورش خود دلسوز
معرفی کتاب کتاب کار ذهن دلسوز
کتاب کار ذهن دلسوز (The Compassionate Mind Workbook) نوشته کریس آیرونز و الین بیوماونت، بر این ایده تکیه دارد که دلسوزی فقط احساس نرمی و دلسوزی نیست، بلکه به شجاعت، توجه و مهارت برای روبهروشدن با رنج خود و دیگران نیاز دارد. نویسندگان در این راهنما با توضیح سازوکار ذهن، خودانتقادی، اضطراب و نشخوار فکری را در کنار تمرینهای ذهن دلسوز بررسی میکنند. این کتاب کار را انتشارات ارجمند با ترجمه محمود روغنچی، سروه ویسی و معصومه خورشیدی منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کار ذهن دلسوز
کتاب کار ذهن دلسوز نوشتهی کریس آیرونز و الین بیوماونت، اثری است که دلسوزی را نه به عنوان احساساتی گذرا، بلکه به عنوان مهارتی آموختنی مطرح میکند. نویسندگان توضیح میدهند که بسیاری از آدمها دلسوزی را با ضعف، سهلانگاری یا بیمسئولیتی اشتباه میگیرند، در حالی که در نگاه آنها دلسوزی یعنی حساسیت به رنج خود و دیگران همراه با تعهد برای تسکین آن. متن کتاب بر این نکته بنا شده که ذهن انسان بهسادگی در چرخههای اضطراب، شرم، خشم، خودانتقادی و نشخوار فکری گرفتار میشود و برای بیرونآمدن از این چرخهها، فقط نیت خوب کافی نیست و باید مهارتهایی مشخص را پرورش داد.
این کتاب کار به صورت گامبهگام پیش میرود و ساختاری آموزشی دارد. کریس آیرونز و الین بیوماونت بخشهای مختلف را به توضیح شیوهی کار ذهن، مفهوم مغز قدیمی و مغز نو، مدل سه سیستم هیجانی و نقش تجربههای زندگی در شکلگیری واکنشهای روانی اختصاص دادهاند. در ادامه، مسیر کتاب به سمت تمرینهای توجهآگاهی، خودآرامبخشی، پرورش ذهن دلسوز و بهکارگیری آن در موقعیتهای روزمره میرود. فصلها فقط به توضیح نظری بسنده نمیکنند و با مثالهای موردی، پرسشهای خودپایی و تمرینهای پیوسته همراه میشوند تا خواننده بتواند الگوهای ذهنی خود را دقیقتر ببیند.
کتاب کار ذهن دلسوز همچنین بر سه جریان مهم دلسوزی تمرکز میکند: دلسوزی نسبت به دیگران، پذیرش دلسوزی از دیگران و دلسوزی نسبت به خود. در کنار این سه جریان، موانع رایجی مثل ترس از مهربانی با خود، عادت به سرزنشکردن خود و دشواری در دریافت حمایت هم بررسی میشوند. فضای کلی اثر به گونهای است که رنج روانی را از زاویهی سرزنش فردی نمیبیند، بلکه تلاش میکند نشان دهد بسیاری از واکنشهای دردناک ما ریشه در تکامل ذهن، تجربههای گذشته و الگوهای آموختهشده دارند. به همین دلیل، کتاب تجربهای فراهم میکند که در آن فهم ذهن با تمرین برای تغییر همراه میشود.
خلاصه کتاب کار ذهن دلسوز
کتاب کار ذهن دلسوز توضیح میدهد که چرا ذهن انسان در برابر تهدید، شرم، اضطراب و خودانتقادی آسیبپذیر است و چگونه میتوان به جای گرفتارشدن در این چرخهها، پاسخ دلسوزانهتری در خود پرورش داد. نویسندگان ابتدا سازوکار ذهن را با مفاهیمی مثل مغز قدیمی و مغز نو و سه سیستم هیجانی توضیح میدهند و بعد نشان میدهند تجربههای زندگی چگونه ترسها، راهبردهای دفاعی و الگوهای تکرارشونده را شکل میدهند.
در ادامه، کتاب با تمرینهای پیدرپی به سمت تقویت توجهآگاهی، آرامسازی، خوددلسوزی و مدیریت مشکلات رایجی مثل نشخوار فکری، اضطراب، خشم و خودسرزنشی حرکت میکند. محور اصلی اثر این است که تغییر پایدار، از شناخت دقیق ذهن و تمرین مداوم برای برخوردی مراقبانهتر با خود آغاز میشود.
چرا باید کتاب کار ذهن دلسوز را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب کار ذهن دلسوز را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب دلسوزی را از برداشتهای سطحی جدا میکند و آن را به عنوان مهارتی وابسته به شجاعت، توجه و مراقبت توضیح میدهد.
- خواننده با مطالعهی آن میتواند رابطهی میان خودانتقادی، اضطراب، شرم و نشخوار فکری را دقیقتر درک کند.
- این اثر با توضیح مدل سه سیستم هیجانی، به فهم بهتر واکنشهای ذهن در موقعیتهای فشارزا کمک میکند.
- کتاب تمرینها و کاربرگهایی دارد که شناخت مفاهیم را از سطح نظری فراتر میبرد و به مشاهدهی الگوهای شخصی نزدیک میکند.
- بخشهای مختلف آن نشان میدهند تجربههای گذشته چگونه بر ترسها و راهبردهای دفاعی امروز اثر گذاشتهاند.
خواندن کتاب کار ذهن دلسوز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب کار ذهن دلسوز به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که با خودانتقادی، شرم یا نشخوار فکری دستوپنجه نرم میکنند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی سازوکار ذهن و نقش هیجانها در رفتار روزمره بیشتر بدانند.
- مخاطبانی که به تمرینهای خودپایی، توجهآگاهی و خودآرامبخشی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند رابطهی میان تجربههای گذشته و واکنشهای هیجانی امروز را بهتر بفهمند.
- افرادی که به دنبال پرورش خوددلسوزی و پذیرش حمایت از دیگران هستند.
بخشی از کتاب کار ذهن دلسوز
«زندگی میتواند دشوار باشد، اینطور نیست؟ این دشواری گاهی از وقایع زندگی ما ناشی میشود: کار، خانواده یا فشار روانی حاصل از رابطه، خاطرات بد گذشته یا شاید بیماری شدیدی که به آن مبتلا شدهایم و گاهی حاصل مشاهدهٔ رنجی است که در دنیای اطراف میبینیم: جنگ، فقر، بلایای طبیعی و قحطی – یا رسیدن به این درک که روزی همهٔ ما خواهیم مرد. ما نمیخواهیم روی این امور تمرکز کنیم و اکثر اوقات تمرکز بر این موارد در بلندمدت سودمند نیست؛ اما گاهی مهم است که واقعیت زندگی را بپذیریم و راهی برای مواجهه با آن پیدا کنیم نه اینکه آن را نادیده گرفته، کنار بگذاریم و یا سعی کنیم از ذهنمان بیرونش کنیم. اینجا جایی است که دلسوزی پادرمیانی میکند، زیرا بستری از خرد و شجاعت برای رویارویی با واقعیتهای زندگی فراهم میکند.
یکی از شالودههای دلسوزی، خِرد است؛ یعنی برای بهبود ذهن دلسوز، فهمیدن این نکته که چگونه و چرا رنج میکشیم، میتواند گامی مهم در کمک به تسکین این رنج باشد. ممکن است موقعیتهای مختلفی باعث ایجاد رنج شوند. برای مثال افتادن از دوچرخه و شکسته شدن بازو موجب رنج (درد) میشود. اما میتوانیم برای حل این مسائل به ورای این موقعیتها نظر بیافکنیم: ما درد جسمی را احساس میکنیم چون بدنمان از طریق تکامل قادر به درک این درد شده است، طوری که اگر قرار باشد آسیب ببینیم، خطرات بالقوه و نیاز به مراقبت از خود را به ما گوشزد میکند (برای مثال پاک کردن زخم یا استراحت کردن وقتی مچ در حال جوش خوردن است). بنابراین نقطهٔ آغازین در درک ذهن این است که کارکرد آن را بیاموزیم، اینکه چگونه به شکل کنونی درآمده است. آموزش ذهن دلسوز (CMT) نشان میدهد برخی از مشکلاتی که در زندگی تجربه میکنیم با شیوهٔ تکامل ذهن ارتباط دارد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کتاب کار ذهن دلسوز و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کتاب کار ذهن دلسوز |
| عنوان دیگر | راهنمای گام به گام پرورش خود دلسوز |
| عنوان در زبان مبدأ | The Compassionate Mind Workbook: A Step-by-step Guide to Developing Your Compassionate Self |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | کریس آیرونز، الین بیوماونت |