کتاب ماموریت غیرممکن
خودتان را گول نزنید!
معرفی کتاب ماموریت غیرممکن
کتاب ماموریت غیرممکن (FAKE: Fake Money, Fake Teachers, Fake Assets) نوشته رابرت کیوساکی، از دل تجربههای شخصی نویسنده و نگاه او به پول، بازنشستگی و سرمایهگذاری شکل میگیرد و یک پرسش محوری را پیش میکشد: چرا بسیاری از مردم پس از سالها کار، در سالهای پایانی زندگی همچنان از نظر مالی آسوده نیستند؟ متن، هم به نقد طرحهای بازنشستگی و داراییهای کاغذی میپردازد و هم بر آموزش مالی، کارآفرینی و ساختن داراییهایی که جریان نقدی ایجاد میکنند، تمرکز دارد. این راهنما را انتشارات طاهریان با ترجمه آرزو خسروپور منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ماموریت غیرممکن
کتاب ماموریت غیرممکن نوشتهی رابرت کیوساکی بر یکی از اصلیترین دغدغههای مالی زندگی متمرکز است: بازنشستگی، امنیت اقتصادی و این پرسش که آیا الگوهای رایج پسانداز و سرمایهگذاری واقعاً به آسودگی مالی میرسند یا نه. نویسنده از همان ابتدا با خاطراتی از دوران جوانی، خروج از ارتش، ورود به بازار کار و تصمیم برای بازنشستگی زودهنگام، بحث را از سطح توصیههای کلی پایین میآورد و به تجربههای زیسته پیوند میزند. در این مسیر، نگاه او به پول فقط حسابوکتاب روزمره نیست؛ پول در این کتاب به عنوان بخشی از ساختار قدرت، آموزش، بدهی، مالیات و تصمیمگیری اقتصادی دیده میشود.
کتاب فضای هشداردهندهای دارد و بارها به بحران مستمری، بدهی دولتها، تورم، افت ارزش پول و آسیبپذیری طبقهی متوسط و کمدرآمد برمیگردد. کیوساکی با آوردن نمونههایی از طرحهای بازنشستگی، صندوقها، کارمزدها، بازار سهام، اوراق قرضه و املاک، تلاش میکند نشان دهد چرا بعضی داراییها از نظر او فقط ظاهر دارایی دارند اما در عمل پول را از جیب افراد خارج میکنند. در کنار این بحث، ایدهی آشنای او درباره تفاوت دارایی و بدهی هم دوباره مطرح میشود و به جای تعریفهای رسمی، با معیار جریان پول توضیح داده میشود.
کتاب ماموریت غیرممکن فقط بر نقد نظام مالی متوقف نمیماند و بخش مهمی از آن به تغییر زاویهی نگاه اختصاص دارد. رابرت کیوساکی از کارآفرینی، سرمایهگذاری در حوزهای که فرد آن را میشناسد، اهمیت واژهها و باورهای مالی، و فاصله میان آموزش رسمی و آموزش مالی حرف میزند. در متن، مثالهایی از چهارراه پولسازی، بازیهای مالی، تجربههای سرمایهگذاری و حتی موجسواری در کنار هم قرار میگیرند تا تصویری از دنیایی ساخته شود که در آن سرعت عمل، شناخت سازوکار پول و تشخیص ریسک، نقش تعیینکننده دارند.
خلاصه کتاب ماموریت غیرممکن
کتاب ماموریت غیرممکن روایت و تحلیلی از این ایده است که اتکا به شغل ثابت، پسانداز سنتی و طرحهای بازنشستگی دولتی لزوماً به امنیت مالی ختم نمیشود. رابرت کیوساکی با مرور تجربههای شخصی و مثالهایی از بحرانهای اقتصادی، توضیح میدهد که چگونه تورم، بدهی، کارمزدها و داراییهای کاغذی میتوانند طبقهی متوسط را در موقعیتی سخت قرار دهند. او در برابر این وضعیت، بر آموزش مالی، شناخت تفاوت دارایی و بدهی، ساختن جریان نقدی، ورود به کارآفرینی و سرمایهگذاری در حوزههای قابلفهم تأکید کرده است.
دغدغهی اصلی کتاب این است که آزادی مالی نتیجهی تغییر طرز فکر و تغییر قواعد بازی پول است، نه فقط بیشتر کارکردن.
چرا باید کتاب ماموریت غیرممکن را بخوانیم؟
دلایل خواندن ماموریت غیرممکن را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نگاه انتقادی روشنی به بازنشستگی، مستمری و اتکای کامل به ساختارهای مالی رایج ارائه میدهد.
- این کتاب کمک میکند تفاوت میان دارایی و بدهی از زاویهی جریان پول بهتر دیده شود.
- خواننده با نقش تورم، کارمزدها و بدهی در فرسایش امنیت مالی آشنا میشود.
- این اثر تجربههای شخصی نویسنده را با بحثهای اقتصادی پیوند میدهد و بحث را از حالت صرفاً نظری بیرون میآورد.
- این کتاب برای فهمیدن منطق کارآفرینی و فاصلهی آن با درآمد وابسته به شغل مفید است.
- متن، سؤالات مهمی دربارهی آموزش مالی و عادتهای رایج پسانداز و سرمایهگذاری مطرح میکند.
خواندن کتاب ماموریت غیرممکن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن ماموریت غیرممکن به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که دربارهی آیندهی مالی و دوران بازنشستگی خود دغدغه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند با نگاه رابرت کیوساکی به پول، دارایی و بدهی آشنا شوند.
- علاقهمندان به کتابهای مالی که بر کارآفرینی و جریان نقدی تمرکز دارند.
- مخاطبانی که میخواهند در مورد ریسکهای پنهان در پسانداز، صندوقها و سرمایهگذاریهای رایج بیشتر بدانند.
- کسانی که به دنبال بازنگری در باورهای مالی و عادتهای اقتصادی روزمره هستند.
درباره رابرت کیوساکی
رابرت کیوساکی (Robert Kiyosaki) (متولد ۱۹۴۷) فعال حوزهی کسبوکار، مؤلف و مدرس آمریکاییژاپنی است. او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاهی در نیویورک، خدمت در نیروی تفنگداران دریایی ایالات متحده را آغاز کرد و در جنگ ویتنام به عنوان خلبان به فعالیت پرداخت. وی پس از اتمام دوران نظامیگری، از سال ۱۹۷۷ قدم به جهان تجارت گذاشت و فعالیت خود را با ساخت و عرضهی کالاهای تجاری آغاز نمود. کیوساکی در گامهای بعدی، یک مرکز بینالمللی برای آموزش مهارتهای بازرگانی و سرمایهگذاری راهاندازی کرد و آموزش مفاهیم اقتصادی را در کشورهای گوناگون پی گرفت.
شهرت عمدهی رابرت کیوساکی به خاطر تألیف کتابهایی در زمینهی مدیریت داراییهای شخصی، روشهای سرمایهگذاری و ارتقای هوش مالی است. برجستهترین نوشتهی او، کتاب «پدر پولدار، پدر بیپول» است که بر شکاف بین دیدگاههای مالی و شیوههای نیل به خودکفایی اقتصادی تمرکز دارد. «چهارراه پولسازی»، «جوان و پولدار بازنشسته شوید» و «شانس دوم» از دیگر آثار او به شمار میروند.
چه نسخههای دیگری از کتاب ماموریت غیرممکن منتشر شده است؟
- کتاب فیک، ترجمهی سمانه فلاح، نشر طاهریان
بخشی از کتاب ماموریت غیرممکن
«در ماه جون سال ۱۹۷۴ من برای همیشه از عضویت پایگاه هوایی تفنگداران دریایی در هاوایی انصراف دادم و تصمیم گرفتم به عنوان یک مرد آزاد در وایکیکی به شغل رانندگی بپردازم. من از آگوست سال ۱۹۶۵ در ارتش خدمت کردم و آن روز تصمیم داشتم وارد عرضه تازهای از زندگی خود شوم.
چندی قبل از آن خانه کوچک یک خوابهای با یک حمام و دستشوئی در هتل الیکای در ساحل وایکیکی اجاره کردم. این هتل اتاقهای بسیار کوچکی داشت که میتوانست به راحتی اجاره داده شوند. بنابراین من میتوانستم با پولی که در دسترس دارم روی مسائل مهم سرمایهگذاری کنم و به ادامه زندگی در همان اتاق کوچک بسنده کنم. علاوه بر این من میتوانستم از تمام امکانات هتل مانند استخر، باشگاه، رستوران و هر نوع خدمات دیگری استفاده کنم. اتاقک من ۵۶ متر داشت و من تنها با پرداخت ۳۲ هزار دلار آنجا را اجاره کردم.
به عنوان بک پسر مجرد ۲۷ ساله بلافاصله پس از اجاره هتل صبح دوشنبه بود که در شرکت زیراکس در مرکز شهر هونولولو استخدام شدم. در حقیقت برای تهیه مخارج رهن و اجاره آن اتاقک باید کار میکرد و پول در میآوردم»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ماموریت غیرممکن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ماموریت غیرممکن |
| عنوان دیگر | خودتان را گول نزنید! |