معرفی و دانلود کتاب پنهان در برف + خلاصه رایگان

سیدمحمد میرموسوی
انتشارات:
عهد مانا

معرفی کتاب پنهان در برف

کتاب پنهان در برف نوشته سیدمحمد میرموسوی است و نشر عهد مانا آن را منتشر کرده است. این داستان در دل یک روز برفی و در فضای روستایی پیش می‌رود؛ جایی که دوستی، فقر، وسوسه و شرم در کنار هم قرار می‌گیرند. ماجرا از شوق شکار چند پرنده آغاز می‌شود، اما کم‌کم به آزمونی برای صداقت و رفاقت بدل می‌شود. نویسنده از خلال جزئیات زندگی روزمره، سرمای هوا و تنگنای معیشت، موقعیتی می‌سازد که انتخاب‌های کوچک در آن معنای بزرگی پیدا می‌کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پنهان در برف

کتاب پنهان در برف نوشته سیدمحمد میرموسوی داستانی کوتاه با حال‌وهوای روستایی است که بخش مهمی از نیروی خود را از فضا می‌گیرد؛ فضایی پوشیده از برف، سرما، تنگدستی و انتظار. روایت از زبان پسری پیش می‌رود که همراه دوستش غلام‌رضا در یک روز کولاکی از مدرسه برمی‌گردد و کم‌کم وارد ماجرایی می‌شود که در ظاهر ساده است، اما لایه‌های اخلاقی و عاطفی پررنگی دارد. نویسنده در کنار ماجرای اصلی، زندگی خانه و روستا را هم نشان می‌دهد؛ از بخاری هیزمی و دوغ‌آش تا نگرانی برای خوراک، بیماری و نداشتن گوشت. همین جزئیات باعث می‌شود داستان فقط درباره‌ی یک اتفاق نباشد، بلکه تصویری از زیستن در تنگنا هم به دست بدهد.
کتاب پنهان در برف بیش از آنکه بر حادثه‌های بزرگ تکیه کند، بر کشمکش درونی و رابطه‌ی میان دو دوست استوار است. برف در این داستان فقط یک پس‌زمینه نیست؛ هم زیبایی می‌آورد، هم سختی، هم فرصت و هم لغزش. نویسنده از گفت‌وگوهای طبیعی، واژه‌های محلی و توصیف‌های دقیق استفاده کرده است تا جهان داستان شکل ملموس‌تری پیدا کند. حضور مادر، عمه‌بلقیس، حیوانات و پرنده‌ها نیز به متن بُعدی انسانی‌تر می‌دهد و نشان می‌دهد که دغدغه‌ی داستان فقط شکار نیست، بلکه درباره‌ی وجدان، نیاز، همدلی و مرز باریک میان خواستن و درست‌ماندن است. آنچه در پایانِ مسیر خواندن برجسته می‌شود، تجربه‌ی روبه‌روشدن با لحظه‌ای است که آدم باید میان منفعت شخصی و وفاداری یکی را انتخاب کند.

خلاصه داستان پنهان در برف

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
در کتاب پنهان در برف، راوی نوجوان همراه دوستش غلام‌رضا در یک روز برفی تصمیم می‌گیرد برای شکار پرنده‌ها تله بگذارد. پشت این تصمیم، هم شوق کودکانه هست و هم نیاز واقعی؛ خانه‌هایی که در آن‌ها گوشت کمیاب است و بیماری و فقر سایه انداخته. دو پسر با هیجان و امید به شکار، در برف و سرما پیش می‌روند و برای شراکت و راستگویی به هم قول می‌دهند. اما وقتی پای نخستین شکار به میان می‌آید، وسوسه آرام‌آرام خودش را نشان می‌دهد. داستان از همین نقطه، از بازی و ماجراجویی فاصله می‌گیرد و به آزمونی برای وجدان، دوستی و شرم تبدیل می‌شود.

چرا باید کتاب پنهان در برف را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب پنهان در برف را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• داستان، رابطۀ میان فقر روزمره و انتخاب اخلاقی را در موقعیتی ملموس نشان می‌دهد.
  • فضای روستایی و برفی کتاب با جزئیاتی ساخته شده که حال‌وهوای زندگی، مدرسه و خانه را روشن می‌کند.
  • خواننده با کشمکش درونی یک نوجوان روبه‌رو می‌شود که میان نیاز، وسوسه و رفاقت مانده است.
  • حضور واژه‌ها و اشاره‌های محلی، بافت فرهنگی داستان را پررنگ‌تر کرده است.
  • کتاب از دل یک ماجرای کوچک، موضوع‌هایی مثل صداقت، شرم و مسئولیت در دوستی را پیش می‌کشد.

خواندن کتاب پنهان در برف به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های روستایی که به جزئیات زندگی روزمره و فضای بومی توجه دارند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های شخصیت‌محور با محور دوستی و آزمون اخلاقی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند روایت‌هایی درباره‌ی کودکی، تنگنای معیشت و انتخاب‌های دشوار بخوانند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های کوتاه با فضای زمستانی و حال‌وهوای احساسی لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که دوست دارند با واژه‌ها و نشانه‌های محلی در متن داستانی روبه‌رو شوند.

بخشی از کتاب پنهان در برف

«بارش برف دوباره شروع شده بود و با شتاب، دورانی و تند می‌بارید و به سر و صورت‌ها می‌کوبید. برف نو، برف‌های کهنه را پوشانده بود.
همین که رسیدم زیر درخت چنار، دیدم تله واژگون شده و سار چاق و چله‌ای هم افتاده تو دام و بی‌تابانه پر پر می‌زند و هر چه هم تقلا می‌کرد، نمی‌توانست از بند رها یابد. هر دو پایش در حلقۀ محکم دام گیر کرده بود.
هیجانی شدم. چند قدمی تله که رسیدم گوشه و کنار را خوب نگاه کردم. وقتی دیدم هیچ‌کس و حتی از غلام‌رضا هم خبری نیست، دلم طور دیگری شد و کمی بعد چیزی وسوسه‌ام کرد. پیش خودم گفتم:
آخ جان! حالا خوب شد. غلام‌رضا هم که ندیده!...
بعد سار را زیر ژاکت گَل و گشادم پنهان کردم و زیپ آن را کشیدم بالا. سینۀ حیوان به شدت می‌تپید، و نوک آن می‌جنبید و شکمم را قلقلک می‌داد.
اول نگران شدم و از کارم پشیمان گشتم. رنگم پرید و سرخ شد. اما بعد کم‌کم انگار کسی به من می‌گفت خب کسی که ندیده. کمی که گذشت با خودم گفتم:
خیلی خوب شد. غلام‌رضا از کجا می‌داند که سار توی دام افتاده! این هم خورشت خوشمزۀ امشب ما!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب پنهان در برف و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابپنهان در برف
موضوعداستان ایرانی
نویسندهسیدمحمد میرموسوی
انتشاراتعهد مانا
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۲۹
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.