معرفی و دانلود کتاب اکنون و آینده ما pdf + خلاصه رایگان

رضا داوری اردکانی
انتشارات:
نقد فرهنگ

معرفی کتاب اکنون و آینده ما

کتاب اکنون و آینده ما نوشته رضا داوری اردکانی، مجموعه‌ای از گفتارها و مقاله‌ها درباره وضع تفکر، فرهنگ، دانشگاه، آموزش، سیاست، نقد و نسبت آن‌ها با آینده است. نویسنده در این اثر فقط به طرح مسئله بسنده نمی‌کند، بلکه می‌کوشد نشان دهد چرا فهم تجدد، توسعه، دموکراسی، علم و نهادهای آموزشی بدون توجه به شرایط تاریخی و فرهنگی ممکن نیست. این کتاب را نشر نقد فرهنگ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اکنون و آینده ما

کتاب اکنون و آینده ما از رضا داوری اردکانی مجموعه‌ای از ۱۴ مقاله و گفتار است که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به مسائل فکری و اجتماعی ایران نزدیک می‌شوند. محور اصلی نوشته‌ها، نسبت ما با تجدد، توسعه، علم، دانشگاه، آموزش‌وپرورش، فلسفه، اخلاق و سیاست است. نویسنده از همان آغاز روشن می‌کند که مسئله فقط شناخت چند مفهوم نظری نیست، بلکه پرسش اصلی این است که جامعه چگونه می‌تواند وضع خود را بفهمد و از تکرار حرف‌های آماده فاصله بگیرد. در این مسیر، موضوع‌هایی مثل نقد، دموکراسی، عقل مشترک، شرایط تحقق سیاست خوب و جایگاه علوم انسانی در کنار هم قرار می‌گیرند.
کتاب اکنون و آینده ما فقط فهرستی از دغدغه‌های پراکنده نیست. مقاله‌هایی مانند درباره نقد، درباره دانشگاه، ملاحظاتی اجمالی درباره تعلیم و تربیت و مقام معلم، گفتار در ضرورت و اولویت اصلاح نظام اداری و آموزشی، اخلاق مهندسی، نقد فلسفه در ایران و آینده و ما آینده خودمان‌ایم نشان می‌دهند که نویسنده به پیوند میان نهادها، اندیشه‌ها و شیوه‌ی زندگی توجه دارد. در این نوشته‌ها، دانشگاه فقط محل آموزش نیست، نقد فقط مخالفت لفظی نیست و توسعه هم صرفاً با برنامه‌ریزی اداری توضیح داده نمی‌شود. نویسنده بارها یادآوری می‌کند که هر تحول پایدار به درک نسبت میان فرهنگ، علم، سیاست، اقتصاد و اخلاق نیاز دارد.
کتاب اکنون و آینده ما فضایی تأملی و مسئله‌محور دارد. متن‌ها بیشتر از آنکه پاسخ‌های قطعی بدهند، سؤال‌های بنیادی طرح می‌کنند؛ سؤال‌هایی درباره اینکه چرا بعضی نهادها کارکرد مطلوب ندارند، چرا علم در زندگی عمومی جایگاه استوار پیدا نمی‌کند و چرا نقد گاهی با ناسزا یا نفی ساده اشتباه گرفته می‌شود. اهمیت این کتاب در همین است که خواننده را به دیدن پیوندهای پنهان میان امور روزمره و مباحث کلان فکری می‌برد و نشان می‌دهد آینده فقط با آرزو یا شعار ساخته نمی‌شود، بلکه به فهم دقیق اکنون وابسته است.

خلاصه کتاب اکنون و آینده ما

کتاب اکنون و آینده ما مجموعه‌ای از نوشته‌هاست که در آن رضا داوری اردکانی وضع کنونی فرهنگ، علم، دانشگاه، آموزش، مدیریت، سیاست و اخلاق را در نسبت با تجدد و توسعه بررسی کرده است. او توضیح می‌دهد که بسیاری از مسائل جامعه وقتی درست فهمیده می‌شوند که از سطح شعار و تکرار مفاهیم رایج عبور کنیم و شرایط تاریخی و فکری آن‌ها را ببینیم. در بخش‌های مختلف، از معنای نقد و جایگاه فلسفه تا مسئله‌ی دانشگاه، دموکراسی، علوم انسانی و امکان آینده‌نگری بحث می‌شود. حرف اصلی این کتاب این است که آینده از دل شناخت دقیق اکنون و فهم نسبت میان نهادها، اندیشه‌ها و شیوه‌ی زندگی پدید می‌آید.

چرا باید کتاب اکنون و آینده ما را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب اکنون و آینده ما را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نسبت میان علم، فرهنگ، سیاست، آموزش و توسعه را به‌صورت پیوسته بررسی می‌کند.
  • نویسنده کمک می‌کند مفهوم نقد از مخالفت سطحی و ناسزاگویی جدا دیده شود.
  • مطالعه‌ی این کتاب برای فهم جایگاه دانشگاه و علوم انسانی در زندگی عمومی سودمند است.
  • این اثر نشان می‌دهد دموکراسی، توسعه و اصلاح نهادها بدون توجه به شرایط تاریخی و فرهنگی فهم نمی‌شوند.
  • خواننده با مجموعه‌ای از سؤال‌های بنیادی درباره اکنون جامعه و امکان‌های آینده روبه‌رو می‌شود.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند از بحث‌های کلی و تکراری درباره تجدد فاصله بگیرند و با تأمل بیشتری به این موضوع نگاه کنند.

خواندن کتاب اکنون و آینده ما به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، علوم انسانی و علوم اجتماعی که به مسئله‌ی تجدد و توسعه در ایران علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره نسبت دانشگاه، آموزش، فرهنگ و سیاست دقیق‌تر فکر کنند.
  • خوانندگانی که در پی فهم معنای نقد و تفاوت آن با مخالفت شتاب‌زده هستند.
  • علاقه‌مندان به نوشته‌هایی که مسائل عمومی کشور را از زاویه‌ی فکری و تاریخی بررسی می‌کنند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند درباره امکان آینده‌نگری و موانع اصلاح نهادهای اجتماعی بیشتر بدانند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اکنون و آینده ما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباکنون و آینده ما
موضوعجامعه‌شناسی، نظریه‌های آموزش و پرورش
نویسندهرضا داوری اردکانی
انتشاراتنقد فرهنگ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه تفکر معاصر

نظری برای کتاب ثبت نشده است.