کتاب روان ترکیبگری
راهنمای اصول و تکنیکها
معرفی کتاب روان ترکیبگری
کتاب روان ترکیبگری (راهنمای اصول و تکنیکها) نوشته روبرتو آساجیولی و ترجمه خالد جنادله، مریم جباری و مهدی بیت سعید است که انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از شاخههای مهم روانشناسی میپردازد که از دل روانتحلیلگری بیرون آمده اما مسیر مستقلی برای فهم انسان، اراده، خودآگاهی و رشد درونی پیش میگیرد. در این اثر، مفاهیمی مانند ناهمانندسازی، پرورش اراده و نسبت میان ناهشیار و خود برتر بهصورت مفصل شرح داده شدهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روان ترکیبگری
کتاب روان ترکیبگری نوشته روبرتو آساجیولی شرحی گسترده از دستگاه فکری او دربارهی انسان، شخصیت و فرایند دگرگونی درونی است. آساجیولی در این اثر از نقطهای آغاز میکند که روانتحلیلگری در آن متوقف میشود و میکوشد تصویری کاملتر از روان ارائه دهد؛ تصویری که فقط به تعارضها، سرکوبها و لایههای تیرهی ناهشیار محدود نمیماند. او در کنار ناهشیار پستتر و میانی، از ناهشیار برتر، خود هشیار، خود برتر و ناهشیار جمعی سخن میگوید و با نمودار معروف خود، ساختار شخصیت را بهشکل مرحلهبهمرحله توضیح میدهد. در این نگاه، انسان فقط مجموعهای از کشمکشها نیست، بلکه ظرفیتی برای انسجام، خلاقیت، شهود، عشقورزی و تحقق خویش نیز در او وجود دارد.
کتاب روان ترکیبگری فقط به طرح مفاهیم نظری بسنده نمیکند و از همان ابتدا پیوند میان شناخت شخصیت و کار درمانی را روشن میسازد. متن کتاب نشان میدهد که روانترکیبگری بر چند محور اصلی استوار است: شناخت کامل شخصیت، کنترل عناصر مختلف آن، کشف یا آفرینش مرکز یکپارچهساز و سپس بازسازی شخصیت پیرامون آن مرکز. در این مسیر، اراده جایگاهی محوری دارد و نه بهعنوان فشار کور، بلکه بهعنوان نیرویی هدایتگر و هماهنگکننده معرفی میشود. آساجیولی همچنین به تکنیک ناهمانندسازی، دگرگونسازی انرژیهای روانی، پرورش کارکردهای رشدنیافته و استفاده از تصویر آرمانی پرداخته است.
کتاب روان ترکیبگری از نظر محتوا به چند بخش اصلی تقسیم میشود: بخش نخست به اصول اختصاص دارد و فصلهایی مانند روانشناسی پویشی و روانترکیبگری و تحقق خود و آشفتگیهای روانشناختی را دربر میگیرد. از دل همین فصلها میتوان فهمید که این کتاب فقط دربارهی درمان اختلالها نیست، بلکه دربارهی نسبت انسان با معنا، انتخاب، مسئولیت، رشد و هماهنگی درونی نیز بحث میکند. فضای اثر میان روانشناسی، تأمل فلسفی و تجربههای درونی حرکت میکند و درعینحال میکوشد از منظر نویسنده، صورتبندی منظم و قابلاستفادهای از این مباحث به دست دهد.
خلاصه کتاب روان ترکیبگری
کتاب روان ترکیبگری توضیح میدهد که انسان برای رسیدن به انسجام درونی، فقط به شناخت تعارضها و لایههای ناهشیار نیاز ندارد، بلکه باید استعدادهای برتر، اراده و مرکز آگاهی خود را نیز بشناسد. روبرتو آساجیولی ابتدا ساختار شخصیت را با بخشهایی مانند ناهشیار پستتر، ناهشیار میانی، ناهشیار برتر، خود هشیار و خود برتر شرح میدهد. سپس مسیر روانترکیبگری را در ۴ گام ترسیم میکند: شناخت شخصیت، کنترل عناصر آن، تحقق خود راستین و بازسازی شخصیت پیرامون یک مرکز تازه. در این میان، ناهمانندسازی، پرورش اراده، هدایت انرژیهای روانی و ساختن یک الگوی آرمانی از مهمترین ابزارهای این فرایند هستند.
چرا باید کتاب روان ترکیبگری را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب روان ترکیبگری را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری گسترده از ساختار شخصیت ارائه میدهد و ناهشیار را فقط به لایههای تعارض و سرکوب محدود نمیکند.
- خواننده با مفاهیمی مانند ناهمانندسازی، خود هشیار، خود برتر و ناهشیار برتر آشنا میشود.
- این کتاب جایگاه اراده را در رشد درونی و ساماندادن به زندگی روانی بهصورت دقیق توضیح میدهد.
- اثر حاضر نشان میدهد که چگونه میتوان نیروهای پراکندهی روانی را بهسمت هماهنگی و انسجام هدایت کرد.
- بخشهای فنی کتاب برای کسانی که به تکنیکهای کار با تخیل، توجه، اراده و خودآگاهی علاقه دارند، نکات قابلتوجهی دارد.
- این کتاب نسبت میان درمان، رشد شخصی و جستوجوی معنا را در یک چارچوب واحد کنار هم قرار میدهد.
خواندن کتاب روان ترکیبگری به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دانشجویان و پژوهشگران روانشناسی که میخواهند با یکی از رویکردهای مهم پسافرویدی آشنا شوند.
- درمانگران و مشاورانی که به مفاهیم اراده، خودآگاهی و انسجام شخصیت علاقه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی رابطهی ناهشیار، رشد درونی و تحقق خود بیشتر بدانند.
- کسانی که در پی فهم دقیقتری از همانندسازیهای روانی و شیوههای رهایی از آنها هستند.
- علاقهمندان به مباحثی که مرز میان روانشناسی، معنا، شهود و تجربههای درونی را بررسی میکنند.
بخشی از کتاب روان ترکیبگری
«ما تحت سلطهٔ هر چیزی قرار میگیریم که با آن همانندسازی میکنیم. [در مقابل] ما میتوانیم بر هر چیزی که با آن ناهمانندسازی میکنیم، مسلط شویم و آن را تحت کنترل خود درآوریم.
راز بردگی یا رهایی ما در این اصل نهفته است. هر زمان که خود را با یک نقطهضعف، شکست، ترس یا هر سائق یا هیجان شخصی همانند سازیم در واقع، خود را محدود و فلج میکنیم. هر وقت که بپذیریم من مأیوس هستم یا من عصبانی هستم افسردگی و خشم، بیشتر و بیشتر بر ما چیره میشوند. ما این محدودیتها را پذیرفتهایم: ما، خودمان را به زنجیر کشیدهایم؛ اما اگر در همان موقعیت به خود بگوییم امواج یأس و دلسردی تلاش میکنند من را غوطهور سازند یا تکانههای خشم سعی میکنند بر من چیره شوند آن موقعیت، بسیار متفاوت خواهد بود. بنابراین دو نیرو وجود دارد که در مصاف با یکدیگر قرار میگیرند؛ در یک طرف، خود هشیار ما و در طرف مقابل، یأس یا خشم. خود هشیار در مقابل این تهاجم سر تسلیم فرود نمیآورد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب روان ترکیبگری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | روان ترکیبگری |
| عنوان دیگر | راهنمای اصول و تکنیکها |