معرفی کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش)
کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) نوشته ریردان ریک و ترجمه مریم حیدری است. این رمان ماجرای پسری ۱۲ ساله را دنبال میکند که زندگی آشفتهاش ناگهان با نشانههایی عجیب، موجوداتی هولناک و رازهایی پیوند میخورد که به اسطورههای یونان باستان راه دارند. این کتاب را انتشارات بهنام منتشر کرده است. داستان از همان فصلهای آغازین با مدرسه، سفر علمی، ناپدیدشدن یک معلم و حس دائمی خطر، فضایی پرتنش و پرحادثه میسازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش)
کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) نوشته ریردان ریک رمانی ماجراجویانه و فانتزی است که اسطورههای یونان را به زندگی یک پسر نوجوان در زمانهی امروز پیوند میزند. مرکز داستان، پرسی جکسون است؛ پسری ۱۲ ساله که در مدرسه مدام دردسر درست میکند، با اختلال خوانشپریشی و مشکل تمرکز دستوپنجه نرم میکند و احساس میکند هیچجا واقعاً به او تعلق ندارد. روایت از زبان خود او پیش میرود و همین باعث میشود ترس، سردرگمی، خشم و شوخطبعیاش همزمان در متن دیده شود. از همان صفحات اول، اتفاقهای غیرعادی یکییکی وارد زندگی پرسی میشوند و مرز میان واقعیت روزمره و جهان اسطورهای را بههم میریزند.
کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) فقط بر تعقیبوگریز و موجودات افسانهای تکیه ندارد. این کتاب در کنار صحنههای پرحادثه، روی احساس طردشدگی، رابطهی پرسی با مادرش، دوستی او با گروور و بیاعتمادیاش به بزرگترها هم تمرکز میکند. مدرسهی شبانهروزی، سفر علمی، طوفانهای عجیب، معلمی که انگار چیزی را پنهان میکند و نشانههایی که مدام بیشتر میشوند، فضایی میسازند که در آن هر اتفاق معمولی میتواند معنایی پنهان داشته باشد. اسطورهها در این داستان فقط نامهایی از گذشته نیستند، بلکه نیرویی زندهاند که به خیابان، موزه، اتوبوس و خانه راه پیدا کردهاند.
کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) در عین حال بر چند مضمون روشن هم ایستاده است: دوستی، وفاداری، شجاعت، هویت و این پرسش که تفاوتهای یک نوجوان واقعاً ضعفاند یا نشانهی چیز دیگری. متن بارها نشان میدهد که پرسی با وجود آشفتگی و دردسرهایش، نسبت به بیعدالتی بیتفاوت نیست و در موقعیتهای حساس واکنش نشان میدهد. همین ویژگی، او را از یک قهرمان بینقص دور میکند و به شخصیتی تبدیل میکند که هم آسیبپذیر است و هم آمادهی ورود به جهانی ناشناخته. فضای داستان پررمزوراز، تند و گاهی طنزآمیز است و همین ترکیب، کشش روایت را از همان آغاز نگه میدارد.
خلاصه کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
پرسی جکسون، پسری ۱۲ ساله و دانشآموز مدرسهای مخصوص بچههای دردسرساز، بعد از یک سفر علمی با رخدادی روبهرو میشود که همهچیز را برایش تغییر میدهد. معلمی که برای دیگران عادی بهنظر میرسد، در برابر او چهرهای هولناک پیدا میکند و بعد انگار هیچکس وجودش را به یاد نمیآورد. از آنجا بهبعد، نشانههای خطر بیشتر میشوند؛ دوستش گروور رفتاری پنهانکارانه دارد، معلم لاتینش حرفهایی مبهم میزند و در راه بازگشت به خانه، پرسی با نشانههایی از مرگ و تعقیب روبهرو میشود. داستان در همین نقطه، زندگی معمولی او را به مسیری میبرد که با راز پدرش و جهانی اسطورهای گره خورده است.
چرا باید کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- داستان، اسطورههای یونان را به فضاهای آشنایی مثل مدرسه، موزه و خیابان میآورد و آنها را از حالت دور و تاریخی بیرون میآورد.
- روایت اولشخص، ذهن آشفته و کنجکاو پرسی را مستقیم نشان میدهد و حس خطر و سردرگمی را ملموستر میکند.
- کتاب در کنار ماجراجویی، به مسئلهی هویت و احساس متفاوتبودن در سالهای نوجوانی میپردازد.
- رابطهی پرسی با مادرش و دوستی او با گروور، به داستان فقط هیجان نمیدهد و بُعد عاطفی هم اضافه میکند.
- اتفاقهای پیاپی و فصلهای کوتاه، ریتمی میسازند که داستان را پیوسته جلو میبرد.
- خواندن این کتاب میتواند آشنایی اولیه و جذابی با نامها، شخصیتها و فضای اسطورههای یونانی ایجاد کند.
خواندن کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای فانتزی و ماجراجویانه که از حضور موجودات افسانهای و جهانهای پنهان لذت میبرند.
- خوانندگانی که به اسطورههای یونان و بازآفرینی آنها در فضای امروزی علاقه دارند.
- کسانی که داستانهای شخصیتمحور با قهرمان نوجوان و موقعیتهای پرتنش را دنبال میکنند.
- مخاطبانی که به روایتهایی دربارهی هویت، تفاوت و پیدا کردن جای خود در جهان علاقهمندند.
- نوجوانان و بزرگسالانی که داستانهای پرحادثه با چاشنی طنز و رمز و راز را میپسندند.
بخشی از کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش)
«ببینید من نمیخواهم یک دورگه باشم.
اگر این کتاب را بهخاطر این میخوانید که فکر میکنید شما هم یک دورگهاید؛ نصیحت من را گوش کنید: همین الان کتاب را ببندید، هر دروغی را که پدر و مادرتان در مورد تولّدتان گفتند باور کنید و سعی کنید یک زندگی معمولی داشته باشید. دورگه بودن خیلی خطرناک و وحشتناک است. بیشتر وقتها باعث میشود که بهطرز دردآوری کشته شوید، امّا اگر یک بچهٔ معمولی هستید و این کتاب را بهخاطر سرگرمی میخوانید، عالیه، ادامه بدهید. من به حال شما حسرت میخورم که میتوانید باور کنید هیچکدام از این اتفاقات واقعیت ندارند.
امّا اگر خودتان را در لابهلای صفحات این کتاب پیدا کردید، اگر احساس کردید یک چیزی از درون دارد قلقلکتان میدهد، فوراً خواندن را متوقف کنید. شما ممکن است یکی از ما باشید. و بهمحض اینکه متوجه این موضوع شوید، بعد از مدّت کوتاهی آنها هم متوجه میشوند و سروکلهشان پیدا میشود.
نگویید که بهتون هشدار ندادم.
اسم من پرسی جکسونه.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | پرسی جکسون (کتاب اول، دزد آذرخش) |
| عنوان در زبان مبدأ | The lightning thief |