معرفی کتاب قلک های دوقلو
کتاب قلک های دوقلو نوشته مریم فرجی و داستانی درمورد زندگی دختری نوجوان در خانهای ساده و پرتنش است؛ جایی که خبرها، ترسها، دلبستگیها و مسئولیتهای ناگهانی، کودکی را آرامآرام بهسوی بزرگشدن میبرد. این داستان اجتماعی از فقر، جنگ، سوگ و امید حرف میزند و همزمان رابطهی لاله با مادر، پدر، برادر کوچک و آدمهای اطراف او را پیش میبرد. این کتاب را به نشر منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قلک های دوقلو اثر مریم فرجی
کتاب قلک های دوقلو نوشتهی مریم فرجی و داستانی است که از دل زندگی روزمرهی یک خانواده در شیراز شکل میگیرد؛ خانوادهای که با تولد کودکی تازه، نگرانیهای قدیم، تنگنای مالی و سایهی جنگ، روزهای حساسی را میگذراند. لاله شخصیت اصلی داستان است؛ نوجوانی که هم شاهد گفتوگوهای پنهان بزرگترهاست و هم ناچار میشود خیلی زودتر از سنش با ترس، فقدان و مسئولیت روبهرو شود. فضای خانه، کوچه، مدرسه، حمام عمومی، دکان محل و رفتوآمد همسایهها در ساختن جهان این داستان نقش دارند و تصویری زنده از زیست جمعی در روزگار بحران میسازند.
قلک های دوقلو رشتهای از اتفاقهای بهظاهر کوچک را کنار هم میگذارد تا تغییر تدریجی زندگی لاله را نشان دهد. در این مسیر، رابطهی لاله با پدر و مادر، حسادتها و فشارهای مدرسه، نگرانی از آینده و مسئلهی کار و آبرو در خانهای بیپشتوانه بهتدریج پررنگ میشود. مریم فرجی جزئیات محیط را با دقت توصیف کرده است؛ از خوراکیها و وسایل خانه تا لحن آدمها و رسمورسوم محلی. کتاب در کنار خط اصلی داستان به موضوعهایی مثل بزرگشدن ناخواسته، حفظ عزتنفس در تنگدستی، نقش زنان در نگهداشتن خانه و اثر جنگ بر زندگی کسانی که در خط مقدم نیستند، میپردازد. لاله او کمکم باید تصمیم بگیرد، چیزی را پنهان کند یا بگوید، از کسی دلخور بماند یا کمکش کند و میان رنج شخصی و واقعیت بیرونی تعادلی پیدا کند.
خلاصه داستان قلک های دوقلو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
لاله در خانهای زندگی میکند که همزمان با تولد برادر کوچکش زیر فشار نگرانیهای مالی و خبرهای جنگ قرار گرفته است. او کمکم میفهمد پدرش سودای رفتن به جبهه دارد و مادر برای جلوگیری از این تصمیم شناسنامهی او را پنهان کرده است. این راز، لاله را میان ترس ازدستدادن پدر و عذاب پنهانکاری گرفتار میکند. بعد از حادثهای ناگهانی، زندگی خانواده از هم میپاشد و لاله با سوگ، جابهجایی خانه، سختی معیشت و نگاه دیگران روبهرو میشود. در ادامه او باید میان درس، مراقبت از برادر، کمک به مادر و حفظ آبروی خانواده راهی برای ادامهدادن پیدا کند.
چرا باید کتاب قلک های دوقلو را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب قلک های دوقلو را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این داستان تصویری از زندگی یک خانوادهی درگیر جنگ، تنگدستی و سوگ ارائه میدهد.
- کتاب حاضر فرایند بزرگشدن یک نوجوان را در موقعیتی پرتنش و واقعی نشان میدهد.
- جزئیات محلی و خانوادگی، فضای شیراز و زیست روزمرهی آدمها بهشکل زنده پیش چشم شما میآید.
- داستان، اثر تصمیمهای بزرگترها را بر ذهن و زندگی کودکان و نوجوانان روشن میکند.
- این کتاب به موضوع عزتنفس، کار، آبرو و دوامآوردن در شرایط سخت میپردازد.
- رابطهی لاله با مادر، پدر، بیبی و همکلاسیها لایههای عاطفی متنوعی به داستان میدهد.
خواندن کتاب قلک های دوقلو به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهای ایرانی با محوریت نوجوانی و بزرگشدن.
- خوانندگانی که به داستانهای مرتبط با زندگی مردم در سالهای جنگ علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند با فشارهای اقتصادی و عاطفی یک خانواده از زاویهی درون خانه آشنا شوند.
بخشی از کتاب قلک های دوقلو
«هاجوواج به سر تا پای خودم نگاه میکنم: «این همون مانتو و شلوار خودمه؟» سرآستینش سه انگشت بالاتر از مچ آمده و حلقهآستین تنگش بدجور اذیت میکند. مانتو هم رسیده تا سر زانوهایم و بدتر از همه پاچهٔ شلوار است: «وای! شدم عینهو حوضخالیکُنها!» میدوم توی آشپزخانه و بیهیچ حرفی مثل مجسّمه میایستم مقابل مامان. مامان تا سرش را از توی قابلمه بلند میکند، چشمهایش چهارتا میشود. انگار دارد توی دلش میگوید: «میگما! تو کِی اینقدر دراز شدی که من نفهمیدم!» و همینطور که دندانها را روی لبش فشار میدهد، به طرف اتاق میرود. پشتسرش راه میافتم: «حالا من با چی برم مدرسه؟» از پشت پردهٔ پستو بیرون میآید و بشکاف را میدهد دستم: «بیا! زیگزاگهای دم پاچه و پایین مانتو رو بشکافی، بلندتر میشن...» و قبل از اینکه اعتراضی کنم، میگوید: «میگما، تا ظهر طولش ندی ها! خیلی کار داریم، باید وسایل رو جمع کنیم.»»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قلک های دوقلو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قلک های دوقلو |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان، ادبیات پایداری |