معرفی و دانلود کتاب قلک های دوقلو + خلاصه رایگان

مریم فرجی
انتشارات:
به نشر

معرفی کتاب قلک های دوقلو

کتاب قلک های دوقلو نوشته مریم فرجی، روایتی از زندگی دختری نوجوان در خانه‌ای ساده و پرتنش است؛ جایی که خبرها، ترس‌ها، دلبستگی‌ها و مسئولیت‌های ناگهانی، کودکی را آرام‌آرام به‌سوی بزرگ‌شدن هل می‌دهند. این کتاب در دل فضای خانوادگی و اجتماعی، از فقر، جنگ، سوگ و امید حرف می‌زند و هم‌زمان رابطه‌ی لاله با مادر، پدر، برادر کوچک و آدم‌های اطرافش را پیش می‌برد. این کتاب را نشر آن منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قلک های دوقلو

کتاب قلک های دوقلو نوشته مریم فرجی، داستانی است که از دل زندگی روزمره‌ی یک خانواده در شیراز شکل می‌گیرد؛ خانواده‌ای که با تولد کودکی تازه، نگرانی‌های قدیمی، تنگنای مالی و سایه‌ی جنگ، روزهای حساسی را می‌گذراند. مرکز روایت، لاله است؛ دختری نوجوان که هم شاهد گفت‌وگوهای پنهان بزرگ‌ترهاست و هم ناچار می‌شود خیلی زودتر از سنش با ترس، فقدان و مسئولیت روبه‌رو شود. فضای خانه، کوچه، مدرسه، حمام عمومی، دکان محل و رفت‌وآمد همسایه‌ها، همگی در ساختن جهان این کتاب نقش دارند و تصویری زنده از زیست جمعی در روزگار بحران می‌سازند.

کتاب قلک های دوقلو فقط بر یک حادثه تکیه ندارد، بلکه رشته‌ای از اتفاق‌های به‌ظاهر کوچک را کنار هم می‌گذارد تا تغییر تدریجی زندگی لاله را نشان دهد. در این مسیر، رابطه‌ی او با پدر و مادر، حسادت‌ها و فشارهای مدرسه، نگرانی از آینده، و مسئله‌ی کار و آبرو در خانه‌ای بی‌پشتوانه، به‌تدریج پررنگ می‌شود. مریم فرجی جزئیات محیط را با دقت آورده است؛ از خوراکی‌ها و وسایل خانه تا لحن آدم‌ها و رسم‌ورسوم محلی. همین جزئیات باعث می‌شود حال‌وهوای داستان فقط پس‌زمینه نباشد، بلکه بخشی از معنا و فشار عاطفی روایت شود.

کتاب قلک های دوقلو در کنار خط اصلی داستان، به موضوع‌هایی مثل بزرگ‌شدن ناخواسته، حفظ عزت‌نفس در تنگدستی، نقش زنان در نگه‌داشتن خانه، و اثر جنگ بر زندگی کسانی که در خط مقدم نیستند هم می‌پردازد. لاله در طول روایت فقط یک ناظر نیست؛ او کم‌کم باید تصمیم بگیرد، چیزی را پنهان کند یا بگوید، از کسی دلخور بماند یا کمکش کند، و میان رنج شخصی و واقعیت بیرونی تعادلی پیدا کند. این کتاب از همین زاویه، تجربه‌ای از نوجوانی را نشان می‌دهد که در آن معصومیت، خشم، شرم، دلتنگی و امید کنار هم حرکت می‌کنند.

خلاصه کتاب قلک های دوقلو

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
لاله در خانه‌ای زندگی می‌کند که هم‌زمان با تولد برادر کوچکش، زیر فشار نگرانی‌های مالی و خبرهای جنگ قرار گرفته است. او کم‌کم می‌فهمد پدرش سودای رفتن به جبهه دارد و مادر برای جلوگیری از این تصمیم، شناسنامه‌ی او را پنهان کرده است. این راز، لاله را میان ترس از دست‌دادن پدر و عذاب پنهان‌کاری گرفتار می‌کند. بعد از حادثه‌ای ناگهانی، زندگی خانواده از هم می‌پاشد و لاله با سوگ، جابه‌جایی خانه، سختی معیشت و نگاه دیگران روبه‌رو می‌شود. در ادامه، او باید میان درس، مراقبت از برادر، کمک به مادر و حفظ آبروی خانواده، راهی برای ادامه‌دادن پیدا کند.

چرا باید کتاب قلک های دوقلو را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب قلک های دوقلو را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری ملموس از زندگی یک خانواده درگیر جنگ، تنگدستی و سوگ ارائه می‌دهد.
  • روایت لاله، فرایند بزرگ‌شدن یک نوجوان را در موقعیتی پرتنش و واقعی نشان می‌دهد.
  • جزئیات محلی و خانوادگی، فضای شیراز و زیست روزمره‌ی آدم‌ها را به‌شکل زنده پیش چشم می‌آورد.
  • داستان، اثر تصمیم‌های بزرگ‌ترها را بر ذهن و زندگی بچه‌ها روشن می‌کند.
  • این کتاب به موضوع عزت‌نفس، کار، آبرو و دوام‌آوردن در شرایط سخت می‌پردازد.
  • رابطه‌ی لاله با مادر، پدر، بی‌بی و همکلاسی‌ها، لایه‌های عاطفی متنوعی به داستان می‌دهد.
  • خواندن این کتاب برای شناخت پیوند میان فضای اجتماعی و زندگی خصوصی خانواده‌ها سودمند است.

خواندن کتاب قلک های دوقلو به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های خانوادگی با محوریت نوجوانی و بزرگ‌شدن.
  • خوانندگانی که به روایت‌های مرتبط با زندگی مردم در سال‌های جنگ علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند با فشارهای اقتصادی و عاطفی یک خانواده از زاویه‌ی درون خانه آشنا شوند.
  • مخاطبانی که از شخصیت‌محوربودن داستان و تمرکز بر احساسات و تصمیم‌های روزمره لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که به فضاهای بومی، لحن محلی و جزئیات زندگی شهری در شیراز توجه دارند.

بخشی از کتاب قلک های دوقلو

«تا خانم فتحی با چشم‌های ریزش نگاهی سرسری به برگهٔ ریاضی‌ام می‌اندازد و می‌گوید: «خدا کنه ناامیدم نکرده باشی لاله!» دلم آشوب می‌شود و نمی‌دانم چطور از سالن می‌زنم بیرون. گوشهٔ حیاط عدّه‌ای از بچّه‌ها جمع شده‌اند. یکی‌شان کتاب‌ها را دانه‌دانه بالا می‌گیرد:
- ریاضی؟
- پر!
و پشت‌سرش صدای جیغ و کف‌زدنشان بالا می‌رود. خوش به حالشان! کیفم را از پشت پنجرهٔ کلاس برمی‌دارم و راه می‌افتم. برعکس همیشه نه دلم برای دیدن پرنده‌های رنگارنگ مغازهٔ پرنده‌فروشی خیابان شمس غنج می‌زند، نه برای چرخیدن میان نعلبکی و کاسه بشقاب‌های جورواجور و کوزه‌های قلیان کوچک و بزرگ شیشه‌ای و سفالی! یادم که به قیافهٔ دمغ و گرفتهٔ شب قبل و شب‌های قبل‌تر بابا می‌افتد، دلم می‌گیرد. باورم نمی‌شود او همان بابایی است که تا از در می‌رسید با شوخی و خنده خانه را می‌گذاشت روی سرش، انگار نه انگار که از صبح تا غروب پای ساختمان مردم کارگری کرده یا در عمق چند متری زمین، چاه می‌کنده! پشت‌سر هم به خودم می‌گویم خاک بر سرت لاله که این‌قدر بزدل و ترسویی! حال و روز بابا رو نمی‌بینی؟ مگه حکم اومده که هر کی پاش رو گذاشت تو جبهه شهید می‌شه؟!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب قلک های دوقلو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابقلک های دوقلو
موضوعداستان کودک و نوجوانان، ادبیات پایداری
نویسندهمریم فرجی
انتشاراتبه نشر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۲/۲۸
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه کتاب‌های پروانه

نظری برای کتاب ثبت نشده است.