معرفی کتاب دوستان من
کتاب دوستان من نوشته فردریک بکمن و ترجمه سمانه دلاوری، رمانی است دربارهی دوستی، فقدان، خشم و نیرویی که هنر میتواند در زندگی آدمهای زخمی داشته باشد. ماجرا با لوئیزا، نوجوانی سرکش و تندزبان، آغاز میشود که در یک حراجی هنری بهدنبال تابلویی خاص است؛ تابلویی که برای او فقط یک اثر گرانقیمت نیست، بلکه به خاطره، رفاقت و چیزی ازدسترفته گره خورده است. این کتاب را انتشارات درقلم منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دوستان من
کتاب دوستان من از فردریک بکمن رمانی است که از همان فصلهای آغازین، هنر را از قابهای رسمی و قیمتگذاریهای پرزرقوبرق بیرون میآورد و به تجربهی زیستهی آدمها پیوند میزند. در مرکز داستان، لوئیزا قرار دارد؛ دختری ۱۷ ساله که با خشم، تنهایی، بیپناهی و سوگ دستوپنجه نرم میکند. او به یک تابلوی مشهور خیره نمیشود چون مشهور است، بلکه چون در آن چیزی میبیند که دیگران از کنارش رد میشوند: رد دوستی، رنج، نوجوانی و خاطره. فردریک بکمن از خلال همین نگاه، فاصلهی میان جهان ثروتمندان، نهادهای رسمی و زندگی آدمهای حاشیهنشین را نشان میدهد.
کتاب دوستان من فقط بر یک خط زمانی تکیه ندارد و بهتدریج میان اکنون و گذشته رفتوآمد میکند. در یک سو، لوئیزا در روزهایی پرآشوب دیده میشود؛ دختری که از پرورشگاه، مرگ دوستش و بیاعتمادی به بزرگترها زخمی است. در سوی دیگر، گذشتهی تابلویی باز میشود که در ظاهر منظرهای از دریاست، اما در حقیقت حامل داستان چند نوجوان و تابستانی فراموشنشدنی است. این جابهجایی زمانی، کتاب را به تأملی دربارهی حافظه، دوستی و آن لحظههای کوچکی تبدیل میکند که بعدها معنایی بسیار بزرگ پیدا میکنند.
کتاب دوستان من در کنار سوژهی فقدان، بر این نکته هم تمرکز میکند که بعضی آدمها چگونه از راه شوخی، خرابکاری، نقاشی یا حتی سکوت، خودشان را از فروپاشی نجات میدهند. لحن اثر در بخشهایی تند، طعنهآمیز و خندهدار است و در بخشهایی دیگر بهشدت اندوهگین میشود. همین رفتوبرگشت میان تلخی و شوخطبعی، فضای رمان را شکل داده است. شخصیتها نیز فقط در نقش قربانی یا قهرمان نمیمانند؛ هرکدام زخمی، پیچیده و بهنوعی در جستوجوی جایی برای ماندن هستند. این کتاب درنهایت از این میگوید که گاهی یک نقاشی، یک خاطره یا یک دوست، میتواند معنای زندهماندن را عوض کند.
خلاصه داستان دوستان من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
لوئیزا، نوجوانی خشمگین و بیخانمان، وارد یک حراجی هنری میشود تا تابلویی را از نزدیک ببیند که برای او یادگار پیوندی عمیق با دوست ازدسترفتهاش فیش است. نگاه او به این تابلو با نگاه خریداران ثروتمند فرق دارد؛ آنها قیمت و شهرت میبینند، اما لوئیزا رد زندگی و دوستی را میبیند. در ادامه، فرار او از حراجی و برخوردش با مردی بیخانمان، راهی به گذشتهی نقاشی باز میکند؛ گذشتهای که به چند نوجوان، یک تابستان سرنوشتساز و شکلگرفتن هنرمندی مشهور گره خورده است. کتاب دوستان من از خلال این پیوندها، سوگ، رفاقت، ترس از تنهایی و معنای دیدهشدن را دنبال میکند.
چرا باید کتاب دوستان من را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب دوستان من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- رمان نشان میدهد یک اثر هنری چگونه برای آدمهای مختلف معناهای کاملاً متفاوت پیدا میکند.
- داستان، سوگ و تنهایی نوجوانی را از زاویهی شخصیتی میبیند که هم خشمگین است و هم آسیبپذیر.
- رفتوآمد میان گذشته و حال، پیوند میان یک نقاشی، چند دوست و یک زندگی ازهمگسیخته را روشن میکند.
- کتاب به رابطهی دوستی در شرایط سخت میپردازد؛ جایی که رفاقت فقط همصحبتی نیست، بلکه شکل بقا پیدا میکند.
- لحن اثر، شوخی تلخ و اندوه را کنار هم میآورد و تصویری یکدست و تخت از شخصیتها نمیسازد.
- خواندن این کتاب میتواند درک دقیقتری از زخمهای کودکی، بیپناهی و نیاز به دیدهشدن به دست بدهد.
خواندن کتاب دوستان من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهایی که دوستی و فقدان را در مرکز روایت قرار میدهند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با قهرمانان نوجوان و زخمخورده علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند پیوند میان هنر، خاطره و تجربهی زیسته را در قالب داستان دنبال کنند.
- مخاطبانی که از روایتهای احساسی با رگههای طنز تلخ لذت میبرند.
- علاقهمندان به آثاری که به حاشیهنشینی، بیپناهی و شکاف میان طبقات اجتماعی میپردازند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دوستان من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دوستان من |
| عنوان در زبان مبدأ | My friends |