معرفی و دانلود کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

۴.۶ امتیاز(از ۷ رأی)
نادر پورافشار
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) نوشته نادر پورافشار و مجموعه‌ای از روایت‌ها درباره‌ی رابطه‌ها، انتخاب‌ها و فرصت‌های ازدست‌رفته در زندگی امروز است. نشر سنجاق این کتاب را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. کتاب حاضر چندین داستان و موقعیت عاطفی و خانوادگی را کنار هم قرار داده است که همگی حول یک سؤال مشترک می‌چرخند؛ اینکه چرا یک رابطه، یک رؤیا یا یک تصمیم به سرانجام نرسید. در این کتاب با قصه‌ی عشق‌های دانشجویی، آشنایی‌های کوتاه، فشارهای خانواده، مهریه‌ی بالا، تفاوت‌های طبقاتی و اعتیاد به بورس که همه در قالب داستان‌هایی برگرفته از تجربه‌های واقعی روایت شده‌اند، روبه‌رو می‌شوید. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) مجموعه‌ای از جستارهاست که نادر پورافشار در آن به‌سراغ لحظه‌هایی رفته است که می‌توانستند نقطه‌ی عطف زندگی شخصیت‌ها باشند، اما در نهایت به حسرت و پرسش «چرا نشد؟» ختم شده‌اند. روایت‌های این کتاب بر پایه‌ی تجربه‌ها و خاطرات واقعی شکل گرفته‌اند، اما برای حفظ حریم خصوصی با پرداخت داستانی بازنویسی شده‌اند تا «روح اصلی» ماجراها حفظ شود. در کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) هر جستار بر یک گره‌ی عاطفی یا تصمیم مهم متمرکز است. این جلد آغازگر مجموعه‌ای است که قرار است روایت‌های بیشتری از نشدن‌ها را در جلدهای بعدی دنبال کند.

خلاصه کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

در روابط عاطفی و تصمیم‌های مهم زندگی چه چیزهایی باعث می‌شوند مسیرها نیمه‌کاره بمانند؟ در جستار «سایه‌های بلند و حرف‌های ناگفته» سروش با وجود موفقیت در کشتی و تحصیل، در ابراز عشق به نرگس شکست می‌خورد و سکوتش از او عقب می‌ماند. در جستار «دستت را بشور» فاصله‌ی پنهان میان حساسیت‌های مهشید و سادگی رفتاری علی، یک آشنایی امیدوارکننده را خاموش می‌کند.

در جستار «تقدیر از سه نگاه» شکل‌گیری یک رابطه در کافه، کتاب‌فروشی و مترو با نشانه‌هایی مثل رنگ قرمز و خودکار به‌تدریج به پایانی خاموش می‌رسد. جستار «بورس و خواب خوش» سقوط مالی احمد را در کنار فرسایش رابطه‌اش با شیما قرار و نشان می‌دهد چگونه اعتیاد به نمودارها می‌تواند جای عشق را بگیرد. در جستار «بچه‌ی سه‌ساله هم، بله!» و جستار «آرزو» فاصله‌ی میان رؤیای کودکی و واقعیت بزرگسالی آشکار می‌شود و در جستار «ازدواج و مهریه‌ی بالا» عدد مهریه به مانعی جدی در برابر شکل‌گیری یک زندگی مشترک تبدیل می‌شود. در همه‌ی این جستارها لحظه‌ی پایانی با زمزمه‌ی تکرارشونده‌ی «چرا نشد؟» همراه است.

چرا باید کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) را بخوانیم؟

کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) با کنار هم گذاشتن چندین جستار واقعیِ پرداخت‌شده، امکان مقایسه‌ی موقعیت‌های مختلف عاطفی و خانوادگی را فراهم کرده است. خواننده‌ی این کتاب می‌تواند الگوهای تکرارشونده‌ای مثل ترس از قضاوت، سکوت، فشار خانواده، وسواس مالی و فاصله‌ی رؤیا و واقعیت را در جستارهای حاضر تشخیص دهد و درباره‌ی نقش خود در نشدن‌ها فکر کند.

خواندن کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به ناداستان معاصر ایران و قالب مجموعه جستار با موضوع تجربه‌های عاطفی نسل جوان و تحلیل غیرمستقیم رفتارهای خانوادگی و اجتماعی علاقه‌مند هستند.

بخشی از کتاب چرا نشد؟ (جلد اول)

«فصل هفتم: پس آرزو کجاست؟

اولین چهره‌ای که دیدم، مادر آرزو بود. لبخند گرمی زد و گفت:

ـــ سلام امیر جان، قربونت بشم! حالت خوبه؟ چند ساله ندیدمت، چقدر بزرگ شدی ماشاءالله! قدت که بلند شده، ولی قیافه‌ت عین مامانته!

بعد با مهربونی گونه‌ام رو بوسید و ادامه داد:

ـــ شنیدم پسر حرف‌گوش‌کن و خوبی هستی. خوش‌به‌حال مامانت!

پشت سرش، پدر آرزو اومد جلو، دستی به من داد و گفت:

ـــ سلام امیر! چطوری پسر خوب؟ یادت میاد منو؟ اون وقتا که کنار بابات می‌نشستم، تو میومدی و می‌پریدی رو سر و کولش هنوزم همین شیطونی‌ها رو می‌کنی؟

لبخند مصنوعی زدم. ذهنم هزار جا بود اما تلاش کردم با ادب جواب بدم.

اما…

خبری از آرزو نبود.

یک آن، احساس خالی‌بودن کردم. گفتم شاید پشت سرشونه. اما نبود. چشمم بی‌اختیار لای در رو گشت.

پدر و مادر آرزو اومدن داخل. پدر آرزو با لبخند نگاهم کرد و گفت:

ـــ چی شده امیر جان؟ دنبال دوست قدیمیت، آرزو می‌گردی؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب چرا نشد؟ (جلد اول) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابچرا نشد؟ (جلد اول)
موضوعخاطرات
نویسندهنادر پورافشار
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۰۳
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه چرا نشد؟

۱۴۰۵/۰۴/۰۶

خواندن این کتاب را به جوانان پیشنهاد میکنم ، سپاس از همکار عزیز ، موفق باشید .

کاربر 12197903
۱۴۰۵/۰۴/۰۶

چرا نشد ؟ همه ما در زندگی چرا نشد های زیادی داریم که نیاز به تفکر دارد ممنون از نویسنده عزیز

۱۴۰۵/۰۴/۰۲

کتاب خیلی قشنگی بود و خواندن آن را به تمام نوجوانان و جوانان پیشنهاد می کنم .

کاربر 12051496
۱۴۰۵/۰۳/۲۷