کتاب اردیبهشت من حامد نصیری + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:حامد نصیری
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اردیبهشت من

کتاب اردیبهشت من نوشته‌ی حامد نصیری مجموعه‌ای از شعرها و ترانه‌های عاشقانه است که انتشارات ادب امروز آن را منتشر کرده است. این کتاب در دو بخش تنظیم شده و در هر دو بخش، صدای یک عاشق معاصر شنیده می‌شود که میان زبان کلاسیک و گفتار امروز رفت‌وآمد دارد. نصیری در این اثر از تجربه‌های شخصی عشق، دلتنگی، امید و فرسودگی روزمره گفته است و گاهی لحن غزل‌گونه را با فضای ترانه و زبان محاوره درهم آمیخته است. محور اصلی شعرها، معشوقی است که «اردیبهشت» و فصل بهار زندگی شاعر نامیده شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اردیبهشت من

کتاب اردیبهشت من مجموعه‌ای از سروده‌های حامد نصیری است که در قالب غزل، شعر نیمه‌کلاسیک و ترانه نوشته شده است. در این کتاب، شاعر از همان شعرهای آغازین، معشوق را به‌عنوان «اردیبهشت» زندگی خود معرفی کرده است و بر محور او جهان عاطفی‌اش را می‌سازد. در بسیاری از شعرها، واژگان و تصاویر کلاسیک مثل مجنون، بلبل، گل سرخ، قناری، فال و بهشت کنار تعابیر روزمره و محاوره‌ای نشسته است و فضایی میان سنت و امروز شکل گرفته است. در بخش نخست کتاب اردیبهشت من، غزل‌ها و شعرهایی دیده می‌شود که بیشتر به زبان معیار و نزدیک به قالب‌های کلاسیک سروده شده‌اند؛ در آن‌ها از حال عرفانی عشق، صبر در راه معشوق، حسرت عمر رفته، دلتنگی برای کودکی، و تجربه‌ی پدرشدن سخن رفته است. شاعر در این بخش، گاهی از شکست‌ها و بی‌عدالتی‌های زندگی می‌گوید و گاهی از لحظه‌های سرخوشی و وصال، و میان این دو قطب، مدام در نوسان است. در بخش دوم کتاب اردیبهشت من، لحن به‌سمت ترانه و زبان محاوره می‌رود. این‌جا شعرها کوتاه‌تر، صریح‌تر و نزدیک‌تر به گفت‌وگوی روزمره‌اند؛ از خستگی از روزمرگی، فکر خودکشی، اضطراب، تنهایی، و درعین‌حال تکیه‌کردن به حضور معشوق به‌عنوان تنها نقطه‌ی اتکا گفته شده است. نصیری در سراسر کتاب، رابطه‌ای پر از فرازونشیب را تصویر کرده است که در آن، عشق هم‌زمان منبع نجات و رنج است و شاعر میان امید به ماندن و ترس از رفتن معشوق سرگردان است.

چرا باید کتاب اردیبهشت من را بخوانیم؟

خواندن این کتاب فرصتی است برای همراه‌شدن با روایت صریح و بی‌پرده‌ی عشق در روزگار پراضطراب امروز. در شعرهای آن، هم شور عاشقانه و هم خستگی و دلزدگی از تکرار روزها دیده می‌شود و همین ترکیب، تجربه‌ای نزدیک به زیست عاطفی نسل جوان می‌سازد. تنوع لحن میان غزل و ترانه نیز امکان همذات‌پنداری بیشتری فراهم کرده است.

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به شعر عاشقانه‌ی امروزی، ترانه‌های احساسی و روایت‌های صادقانه از دلتنگی، شکست عاطفی و امید دوباره علاقه دارند. همچنین به خوانندگانی که میان غزل کلاسیک و زبان محاوره پلی جست‌وجو می‌کنند پیشنهاد می‌شود. «بخشی از کتاب» به‌دلیل ماهیت شعری اثر و دستورالعمل، خالی گذاشته شده است.