کتاب ساده مثل تو
معرفی کتاب ساده مثل تو
کتاب ساده مثل تو نوشتهی سمیه یاری با نام هنری دختر پاییز مجموعهای از شعرهای عاشقانه و احساسی است که انتشارات پرپروک آن را منتشر کرده است. در این کتاب شاعر با زبانی سرشار از تصویر، فصلها، دلتنگیها، تنهایی، عشق، مادر، همسر و رؤیاهای شخصی خود را در قالب شعرهای کوتاه و بلند روایت کرده است. فضای کلی اثر میان زمستانهای سرد، پاییزهای بارانی و لحظههای گرم آغوش و گفتوگوهای عاشقانه در نوسان است و شاعر در این میان هویت زنانه، نقش مادری و تجربهی عشق را بازتاب داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ساده مثل تو
کتاب ساده مثل تو مجموعهای از شعرهای سمیه یاری است که نام دختر پاییز را برای خود برگزیده و در آن جهان شخصیاش را با تکیهبر تصویرهای فصلی، زمستان، باران، برف و شبهای طولانی ترسیم کرده است. در این کتاب شاعر از همان صفحههای آغازین، زمستان را «مظلومترین فصل خدا» مینامد و در ادامه، سرما، قندیل، برف و شبهای کبود را به استعارههایی برای تنهایی، دوری و دلتنگی تبدیل کرده است. کتاب ساده مثل تو در عین حال از امید و گرما خالی نیست و در کنار این سرمای مکرر، از «میهمانی خورشید»، «بهار در من» و لحظههایی حرف زده است که عشق، سکوت را میشکند و زندگی را دوباره روشن میکند. در کتاب ساده مثل تو شعرها در قالبهای متنوع و بیشتر بهصورت قطعههای کوتاه و نیمهسپید آمدهاند و عناوینی مانند قفس، مظلومترین فصل خدا، سردی نگاهت، ذهن خاکستری، قنوت مادر، عمق نگاهت، من یک زنم، ساده مثل تو، دختر پاییز، دخترک سادهی دیروز، کافههای یخزده، استقبال باران و پنج وارونه دارند. شاعر در این کتاب به موضوعهایی مانند عشق رمانتیک، دلتنگی، خاطره، ایمان، نقش مادر، رابطهی همسران، هویت زنانه و گفتوگو با خدا پرداخته است و در بسیاری از شعرها، «من» شاعر در برابر «تو»یی قرار میگیرد که گاهی معشوق زمینی است، گاهی مادر، گاهی همسر و گاهی مخاطبی دور و دستنیافتنی. کتاب ساده مثل تو در مجموع فضایی احساسی، فصلی و سرشار از تصویرهای روزمرهی زندگی را پیش چشم میآورد.
خلاصه کتاب ساده مثل تو
کتاب ساده مثل تو مجموعهای از شعرها و قطعههای شاعرانه است که محور اصلی آن عشق، دلتنگی و تجربهی زیستهی یک زن در نقشهای مختلف همسر، مادر و عاشق است. شاعر در این اثر از زمستان، برف، قندیل، شبهای کبود، کافههای یخزده و کوچههای شبزده برای تصویرکردن تنهایی و فاصله استفاده کرده است و در کنار آن، بهار، باران، خورشید، آغوش و بوسه را نشانههای گرما، امید و وصال قرار داده است. در کتاب ساده مثل تو رابطهی «من» و «تو» در مرکز شعرهاست؛ گاهی این «تو» معشوقی دور است، گاهی مادر، گاهی همسر و گاهی مخاطب خاصی که شاعر از او «مرا دریاب» میخواهد. ایمان به خدا، گفتوگو با او و باور به عشق الهی نیز در برخی شعرها حضور پررنگی دارد و در کنار مضمونهای عاشقانه، لایهای معنوی به کتاب میدهد.
چرا باید کتاب ساده مثل تو را بخوانیم؟
کتاب ساده مثل تو برای کسانی که به شعرهای احساسی، تصویرهای فصلی و روایتهای صمیمی از عشق، دلتنگی و تنهایی علاقه دارند، متنی سرشار از تصویر و حس فراهم کرده است. این کتاب میتواند برای همراهی در لحظههای خلوت، یادآوری رابطههای عاطفی و لمس نگاه یک زن شاعر به عشق، مادر، همسر و خدا خوانده شود.
خواندن کتاب ساده مثل تو به دوستداران شعر معاصر فارسی، علاقهمندان متنهای عاشقانه و فصلی، کسانی که با مضمونهایی مانند زمستان، تنهایی، دلتنگی و خاطره همذاتپنداری میکنند و همچنین به خوانندگانی که به شعرهایی دربارهی مادر، همسر و هویت زنانه علاقه دارند پیشنهاد میشود.