معرفی و دانلود کتاب سیاه نور pdf + خلاصه رایگان

کتاب سیاه نور

۵.۰(از ۶ امتیاز)
بهزاد رستمی

معرفی کتاب سیاه نور

کتاب سیاه نور نوشته بهزاد رستمی توسط نشر پرپروک منتشر شده است. این رمان از همان صفحه‌های آغازین، خواننده را به شهری برفی و کم‌نور در شمال نروژ می‌برد، جایی که سفیدی برف نه نشانه‌ی آرامش، بلکه وزنی سنگین بر زندگی آدم‌هاست. داستان با مهاجرت، دل‌تنگی، سوگ، عشق و میل به پیداکردن نور در دل تاریکی گره خورده و چند شخصیت را در موقعیتی قرار می‌دهد که هرکدام به‌شکلی با فقدان و تنهایی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سیاه نور

کتاب سیاه نور نوشته‌ی بهزاد رستمی رمانی است که فضای آن میان تهران و ترومسو رفت‌وآمد می‌کند و از همان ابتدا بر نسبت نور و تاریکی، حضور و غیاب و ماندن و رفتن تکیه می‌گذارد. متن با توصیف برف، سکوت و شب‌های طولانی آغاز می‌شود و خیلی زود روشن می‌کند که قرار نیست فقط با یک داستان عاشقانه یا مهاجرتی روبه‌رو باشیم. سوگِ به‌جای‌مانده از مرگ تیام، میل روشنک به عکاسی و ثبت نور و فاصله‌ای که میان آدم‌ها می‌افتد، هسته‌ی اصلی روایت را می‌سازند. نور در این رمان، نور فقط یک عنصر طبیعی نیست، نشانه‌ای است از امید، خاطره، دل‌بستگی و چیزی که شخصیت‌ها مدام در پی نگه‌داشتن آن هستند.

کتاب سیاه نور اثر بهزاد رستمی چند صدا و چند زاویه‌دید را کنار هم می‌گذارد و از این راه، تجربه‌ی شخصیت‌ها را گسترده‌تر می‌کند. روشنک با گذشته‌ی خانوادگی‌اش، مهرداد با دل‌تنگی و تعلیق عاطفی‌اش و حنیفه با زیستی سخت و پرتنش در ترومسو، هرکدام بخشی از تاریکی و روشنایی این جهان را نشان می‌دهند. دانشگاه، خوابگاه، آپارتمان اولاف، خیابان‌های برفی و کلاب‌های شبانه، فقط پس‌زمینه نیستند، هرکدام بخشی از فشار روانی و اجتماعی داستان را شکل می‌دهند. سمیرا رستمی در این رمان به‌جای تکیه‌بر حادثه‌های پیاپی، بیشتر بر حس‌وحال، زخم‌های قدیمی، رابطه‌های ناپایدار و لحظه‌هایی تمرکز کرده است که آدم‌ها را به مرز فرسودگی یا دگرگونی می‌رسانند. همین ویژگی باعث می‌شود فضای کتاب، سرد و سنگین بماند و درعین‌حال، کشش روایی خود را حفظ کند.

خلاصه داستان سیاه نور

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

روشنک، دانشجوی مهندسی برق و علاقه‌مند به عکاسی، پس از گرفتن بورسیه راهی ترومسو می‌شود، شهری که شب‌های طولانی، برف ممتد و رؤیای دیدن شفق قطبی در آن به هم گره خورده‌اند. او در تهران، رابطه‌ای عاطفی با مهرداد دارد و بار سنگین سوگِ مرگ برادر کوچکش تیام را هم با خود حمل می‌کند. زندگی او در ترومسو، فقط به درس و عکاسی محدود نمی‌ماند و با تنهایی، فشار مالی، هم‌خانه‌ای پرتنش و موقعیت‌های ناامن روبه‌رو می‌شود. هم‌زمان، مهرداد از دور نگران اوست و حنیفه نیز از زاویه‌ای دیگر به حضور روشنک نگاه می‌کند. داستان در ادامه، مسیر این رابطه‌ها و تأثیر تاریکی و غربت بر آن‌ها را دنبال می‌کند.

چرا باید کتاب سیاه نور را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب سیاه نور را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• رمان، مهاجرت را نه به‌صورت یک جابه‌جایی ساده، بلکه به‌عنوان تجربه‌ای همراه با تنهایی، فشار روانی و تغییر رابطه‌ها نشان می‌دهد.
  • پیوند میان نور، عکاسی، سوگ و حافظه، به داستان لایه‌ای احساسی و معنایی داده است.
  • شخصیت روشنک فقط با یک ویژگی تعریف نمی‌شود و گذشته‌ی خانوادگی، آرزوها و زخم‌هایش در شکل‌گیری او نقش دارند.
  • فضاسازی ترومسو، برف، شب قطبی و سکوت ممتد، حال‌وهوای داستان را به بخش مهمی از روایت تبدیل کرده است.
  • چندصدایی بودن روایت، امکان دیدن یک موقعیت از زاویه‌های متفاوت را فراهم می‌کند.
  • کتاب به موضوع‌هایی مثل فقدان، دل‌تنگی، حسادت، ناامنی و نیاز به دیده‌شدن پرداخته است.

خواندن کتاب سیاه نور را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب سیاه نور به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی و عاطفی که بر زخم‌های درونی شخصیت‌ها تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های مرتبط با مهاجرت، غربت و زندگی در سرزمین ناآشنا علاقه دارند.
  • کسانی که مایل‌ هستند روایتی درباره‌ی سوگ و اثر ماندگار فقدان بر انتخاب‌های آدم‌ها بخوانند.
  • مخاطبانی که از فضاهای سرد، برفی و پرتنش در داستان لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که به شخصیت‌های زن با تجربه‌های متفاوت و رابطه‌های پیچیده توجه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب سیاه نور و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابسیاه نور
موضوعرمان، داستان ایرانی