کتاب سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی)
معرفی کتاب سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی)
کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) نوشتهی رابن هاب با ترجمهی سلمان ثابت روایتی مفصل از زندگی پسری است که در حاشیهی دربار و در قلب توطئههای سیاسی بزرگ میشود. داستان در سرزمین شش دوکنشین و در قلعهی باککیپ میگذرد؛ جایی که تبار سلطنتی فارسیرها، با گذشتهای پر از جنگ، پیمان و خیانت، بر آن حکومت میکنند. این کتاب را انتشارات بهنام منتشر کرده است و آغازگر مسیری است که از کودکی بینام و نشان تا تبدیلشدن به کارگشای دربار را دنبال میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی)
کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) سرگذشت فیتز، پسر نامشروع شاهزاده شوالیه، را از زبان خودش روایت میکند؛ پسربچهای که در شش سالگی جلوی دروازهی یک قلعهی مرزی رها میشود و از همان لحظه، هویت و سرنوشتش به دربار شش دوکنشین گره میخورد. رابن هاب در این کتاب با نگاهی درونی، هم تاریخ خاندان فارسیر و شکلگیری قلعهی باککیپ را بازگو کرده است و هم خاطرات تلخ و مبهم کودکی را که باید میان سگها، سربازها و نجیبزادگان برای بقا بجنگد. در کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) راوی مدام بین دو سطح حرکت میکند: از یکسو تاریخچهی تبار سلطنتی، جزیرهنشینهای قدیمی، ساخت دژ باککیپ و تبدیل آن به مرکز پادشاهی شش دوکنشین را شرح میدهد و از سوی دیگر، به جزئیترین لحظات زندگی روزمرهی خود در پاسگاه مرزی، اصطبلها، آشپزخانه و حیاط قلعه میپردازد. ساختار کتاب فصلبندی مشخصی دارد و هر فصل با تکهای از تاریخ یا افسانهی خاندان فارسیر شروع میشود و بعد به خاطرات شخصی فیتز میرسد؛ از اولین روز ورودش به قلعه تا آشنایی با بوریچ، وریتی، ریگال و سگهای شکاری که تنها پناه او در محیطی سرد و بیرحم هستند.
خلاصه داستان سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی)
کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) داستان کودکی و نوجوانی فیتز را روایت میکند؛ پسری که به عنوان فرزند نامشروع ولیعهد، هم تهدیدی سیاسی بهشمار میآید و هم ابزاری برای حفظ اعتبار تبار سلطنتی. او ابتدا در یک پاسگاه مرزی، میان نگهبانها و سگهای شکاری، بزرگ میشود و بعد به باککیپ منتقل میشود؛ قلعهای که مرکز قدرت شش دوکنشین است. فیتز در این محیط با تحقیر، ترس و تنهایی دستوپنجه نرم میکند و در عین حال بهتدریج جای خود را در ساختار پنهان دربار پیدا میکند. کتاب بر رابطهی او با بوریچ، سگها، شاهزاده وریتی و سایهی همیشهحاضر شوالیه تمرکز کرده است و نشان میدهد چگونه یک «بچهی نامشروع» به کارگشای دربار تبدیل میشود.
چرا باید کتاب سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) را بخوانیم؟
کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) ترکیبی از تاریخنگاری خیالی، سیاست درباری و روایت صمیمیِ بزرگشدن یک کودک طردشده است. این کتاب بهجای تمرکز صرف بر نبردها، روی جزئیات زندگی روزمره، روابط قدرت، ترسهای درونی و شکلگیری هویت فیتز مکث کرده است. خواننده با لایههای پنهان یک دربار، بهای وفاداری و معنای «اشتباه بودن» در تبار سلطنتی روبهرو میشود.
کتاب سهگانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی) به کسانی پیشنهاد میشود که به دنیاهای خیالی مفصل، داستانهای رشد شخصیت، دربارهای پر از توطئه و روایتهای اولشخص دقیق علاقهمند هستند. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد میشود که دنبال داستانی طولانی با تمرکز بر روابط، سیاست و هویت فردی در دل یک خاندان سلطنتی هستند.
بخشی از کتاب سه گانه فارسیر (کتاب اول، کارآموز آدمکشی)
«باز هم قلم در دستم شل شد، افتاد و یک خط کرم مانند روی صفحهٔ کاغذ از خودش به جا گذاشت. باز هم در تلاشی بیهوده یک برگ کاغذ مرغوب را هدر دادم. نمیدانم بالاخره میتوانم این تاریخچه را بنویسم یا نه. احساس میکنم با هر جملهای که مینویسم خاطرات تلخی که تصور میکردم مدتهاست ناپدید شدهاند دوباره زنده میشوند. با خودم فکر میکنم که از هر بغض و کینهای رها شدهام اما همین که قلم را روی کاغذ میگذارم همراه با رد جوهر دریایی، درد و رنج یک پسربچه هم روی صفحهٔ کاغذ نقش میبندد و دست آخر هر حرف و کلمهای که مینویسم تبدیل به خونی میشود که روی زخمی کهنه لخته شده است. هر وقت در مورد نوشتن تاریخچهٔ سرزمین شش دوکنشین حرف میزدیم فدرن و پیشنس شور و شوق زیادی از خود نشان میدادند بهخاطر همین فکر کردم شاید تلاش برای این کار ارزشش را داشته باشد. با خودم گفتم شاید این کار کمک کند که ذهنم را بر روی چیز دیگری متمرکز کنم و به این ترتیب زمان برایم راحتتر بگذرد. اما فکر کردن به هر یک از رویدادهای تاریخی احساس تنهایی و بیچارگی پنهان در اعماق وجودم را دوباره بیدار میکند. به گمانم یا باید این کار رو به کل کنار بگذارم یا باید تمام اتفاقاتی که شالودهٔ وجودم هستند را دوباره یکییکی مرور کنم. به همین خاطر است که تا حالا چندین بار دست به قلم بردهام اما هر بار متوجه شدهام که به جای نوشتن تاریخچهٔ این سرزمین در حال نوشتن تاریخچهٔ زندگی خودم هستم. با این حال، حتی نمیدانم که سعی دارم سفرهٔ دلم را برای چه کسی باز کنم. زندگی من همیشه پر از رمز و راز بوده، رمز و رازهایی که حتی اکنون هم فاش کردنشان بیخطر نیست.»