کتاب آشوبگر حرفه ای لووی آجایی جونز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب آشوبگر حرفه ای

کتاب آشوبگر حرفه ای

معرفی کتاب آشوبگر حرفه ای

کتاب آشوبگر حرفه ای (Professional troublemaker) نوشته لووی آجایی جونز، ترجمه حسین گازر، ویراسته گیتی صفرزاده و مجموعه‌ای از تأمل‌ها، خاطرات و توصیه‌ها درباره‌ی زندگی در کنار ترس و تبدیل‌شدن به آشوبگر حرفه‌ای است؛ کسی که حقیقت را می‌گوید؛ حتی وقتی گفتن آن آسان نیست. نویسنده با تکیه بر تجربه‌های شخصی، پیشینه‌ی نیجریه‌ای و مسیر کاری خود، از شجاعت، هویت، قضاوت و رؤیاپردازی حرف زده است. این کتاب بر سه محور «بودن»، «بیان‌کردن» و «انجام‌دادن» بنا شده و نشر لیوسا آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آشوبگر حرفه ای اثر لووی آجایی جونز

کتاب آشوبگر حرفه ای (مقابله با ترس) با ترکیب روایت‌های شخصی، شوخ‌طبعی تند و زبان صریح به این پرسش پرداخته است که چطور می‌توان در دنیایی پر از ترس و فشار اجتماعی، همچنان خودِ واقعی ماند و حقیقت را گفت. لووی آجایی جونز در مقدمه خودش را «آشوبگر حرفه‌ای» معرفی می‌کند؛ نه به‌معنای ایجادکننده‌ی هرج‌ومرج، بلکه به‌معنای کسی که سیستم‌های معیوب، بی‌عدالتی‌ها و رفتارهای ناعادلانه را به چالش می‌کشد.

نویسنده در کتاب آشوبگر حرفه ای از تبار خانوادگی‌اش، به‌ویژه مادربزرگش، به‌عنوان الگوی شجاعت یاد می‌کند و نشان می‌دهد چطور این میراث، نگاه او به ترس و جسارت را شکل داده است. کتاب حاضر در چند بخش اصلی سامان یافته و در فصل‌هایی مثل «خودت را بشناس»، «بیش‌ازحد بودن» و «جسورانه رؤیاپردازی کن» به موضوعاتی مانند ترس از قضاوت، کوچک‌کردن خود برای راضی نگه‌داشتن دیگران، سندروم خودویرانگری و ترس از امید و رؤیا پرداخته است.

لووی آجایی جونز در کتاب آشوبگر حرفه ای با مثال‌های روزمره، خاطرات مهاجرت، تجربه‌ی سخنرانی در تِد و ارجاع به فرهنگ یوروبا، مفاهیم انتزاعی را به موقعیت‌های ملموس زندگی گره زده است. عنوان اصلی و کامل این اثر در زبان مبدأ عبارت است از Professional troublemaker: The fear-fighter manual.

خلاصه کتاب آشوبگر حرفه ای

ترس همیشه هست، اما نباید اجازه داد تصمیم‌های مهم زندگی را به‌جای ما بگیرد. لووی آجایی جونز از تجربه‌های شخصی‌اش، از کودکی در نیجریه تا مهاجرت، نویسندگی و سخنرانی، استفاده کرده است تا نشان دهد چطور می‌توان در عین ترسیدن جلو رفت و نه‌ی محکمی به ترس گفت. نویسنده در فصل «خودت را بشناس» بر شناخت هویت، ریشه‌ها، ارزش‌های کانونی و نوشتن نوعی «گزارش مأموریت زندگی» تأکید کرده است.

لووی آجایی جونز در فصل «بیش‌ازحد بودن» به برچسب‌هایی مثل «خیلی بلند»، «خیلی پرخاشگر» یا «خیلی حساس» می‌پردازد و استدلال می‌کند همان چیزهایی که «زیادی» خوانده می‌شوند می‌توانند ابرقدرت فرد باشند. او در فصل «جسورانه رؤیاپردازی کن» نیز به ترس از امید و ناامیدی می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه نترسیدن از رؤیاهای بزرگ، حتی در جهانی ناعادلانه، بخشی از آشوبگری حرفه‌ای است.

چرا باید کتاب آشوبگر حرفه ای را بخوانیم؟

کتاب آشوبگر حرفه ای با زبانی صریح و با کمک مثال‌های روزمره نشان می‌دهد ترس قرار نیست ناپدید شود، اما می‌توان یاد گرفت در حضور آن عمل کرد. خواننده‌ی این اثر با مفاهیمی مثل شناخت هویت، نوشتن اوریکی شخصی، پذیرش «بیش‌ازحد بودن» و جسارت در رؤیاپردازی آشنا می‌شود و ابزارهایی برای بازتعریف رابطه‌ی خود با ترس و قضاوت دیگران به دست می‌آورد.

خواندن کتاب آشوبگر حرفه ای را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که از قضاوت دیگران می‌ترسند، خودشان را کوچک می‌کنند، با سندروم خودویرانگری درگیرند یا در آستانه‌ی تصمیم‌های مهم شغلی و شخصی دچار تردید و ترس شده‌اند. همچنین کتاب حاضر برای مهاجران و افرادی که با هویت چندفرهنگی سروکار دارند، نکات قابل‌توجهی دارد.

درباره لووی آجایی جونز

لووی آجایی جونز (Luvvie Ajayi Jones) زاده‌ی سال ۱۹۸۵‏ میلادی، نویسنده، سخنران، میزبان پادکست و استراتژیست دیجیتال نیجریه‌ای‌ـ‌آمریکایی است که فعالیت حرفه‌ای خود را در نقطه‌ی تلاقی طنز، فناوری، عدالت، فرهنگ، کسب‌وکار و رهبری بنا کرده و به‌عنوان یکی از چهره‌های اثرگذار این حوزه‌ها شناخته شده است. او نویسنده‌ی کتاب پرفروش I'm Judging You: The Do-Better Manual بوده است که در فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز قرار گرفت و به شهرت گسترده‌ی این نویسنده انجامید.

این نویسنده چهار کتاب پرفروش و تحسین‌شده نوشته و با آثاری مانند آشوبگر حرفه ای (Professional troublemaker) جایگاه خود را به‌عنوان نویسنده‌ای تأثیرگذار تثبیت کرده است. کتاب کودک او به مجموعه‌ای محبوب تبدیل شده و انتشار نسخه‌های جدید آن برای سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است. لووی آجایی جونز علاوه‌بر کتاب‌های مستقل خود در نوشتن مجموعه‌های گوناگونی مشارکت داشته و نوشته‌هایش در رسانه‌های مختلف منتشر شده است.

لووی آجایی جونز با بیش از دو دهه سابقه‌ی وبلاگ‌نویسی، در سایت شخصی خود درباره‌ی فرهنگ با نگاهی انتقادی و طنزآمیز نوشته است. سخنرانی مشهور TED از او با عنوان Get Comfortable with Being Uncomfortable بیش از ۹ میلیون بازدید داشته، به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده و در میان یک درصد برتر سخنرانی‌های TED قرار گرفته است. او همچنین در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی متعددی سخنرانی کرده و به‌عنوان متفکری اثرگذار در موضوعاتی مانند اصالت، فرهنگ و تغییر شناخته شده است.

این نویسنده بنیان‌گذار پلتفرم آموزشی The Book Academy بوده که برای آموزش و مربیگری نویسندگان طراحی شده و به نویسندگان کمک کرده است از ایده تا انتشار کتاب مسیر موفقی را طی کنند. او همچنین میزبان پادکست Professional Troublemaker بوده که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده و بیش از چهار میلیون بار دانلود شده و در آن با افراد اثرگذار درباره‌ی فرهنگ، رهبری، رشد و ایجاد تغییر گفت‌وگو شده است.

لووی آجایی جونز در حوزه‌ی کنشگری و بازاریابی نیز ابتکارات مهمی داشته است؛ ازجمله راه‌اندازی کمپین #BlackBizLuvv که در مدت ۳۱ روز توانست ۵۰۰ هزار دلار به کسب‌وکارهای کوچک سیاه‌پوست اختصاص دهد و نیز مشارکت در ایجاد کمپین جهانی #SharetheMicNow که با هدف تقویت صدای زنان سیاه‌پوست شکل گرفت و بیش از ۲۰ میلیارد بازدید در جهان به دست آورد. مجموعه‌ی این فعالیت‌ها نشان می‌دهد که لووی آجایی جونز نه‌تنها نویسنده‌ای موفق، بلکه چهره‌ای الهام‌بخش در حوزه‌ی روایتگری، رهبری فرهنگی، کارآفرینی و توانمندسازی صداهای کمترشنیده‌شده بوده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

لووی آجایی جونز که به‌خاطر شخصیت پرانرژی، شوخ‌طبعی و بیان صریح حقیقت شناخته می‌شود، خود را به‌عنوان نیرویی قدرتمند در عرصه‌ی رسانه و کنشگری تثبیت کرده است. او با مجموعه‌ای چشمگیر از افتخارات و صدایی که با مخاطبان سراسر جهان ارتباط برقرار می‌کند، تحسین و توجه گسترده‌ای به دست آورده است. تأثیرات او از قرارگرفتن در فهرست SuperSoul 100 اوپرا وینفری گرفته تا دریافت NAACP Image Award برای اثر ادبی برجسته، فراتر از مرزها گسترش یافته است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب آشوبگر حرفه ای چیست؟

- نشریه‌ی Kirkus: کتاب آشوبگر حرفه ای حکمتی جسورانه و بینش‌مند به قلم یکی از پیشگامان برجسته‌ی خودبیانگری است.

- Publishers Weekly: لووی آجایی جونز در این راهنمای شوخ‌طبعانه و بینش‌مند بررسی می‌کند که چگونه می‌توان با ترس مقابله کرد تا فرد بتواند از خود دفاع کند و صدایش را بلند کند. خوانندگانی که به انگیزه‌هایی برای ایستادگی نیاز دارند، توصیه‌های این نویسنده را روشنگر و توانمندساز خواهند یافت.

- آدام گرانت (نویسنده‌ی پرفروش نیویورک تایمز): اگر سخنرانی TED لووی آجایی جونز را دیده باشید یا نخستین کتاب پرفروش او را خوانده باشید، می‌دانید که منتقد فرهنگیِ باهوش‌تر و بامزه‌تری وجود ندارد. کتاب چشم‌گشا، جان‌بخش و خنده‌آورِ آشوبگر حرفه ای همان اثری است که باید بخوانید تا رنج و اضطراب سال را با شجاعت غلبه بر ترس‌ها، تسلط بر تردیدها و ایجاد دردسرهای خوب جایگزین کنید.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب آشوبگر حرفه ای در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر به‌همت مترجمان و نشرهای گوناگون روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این اثر را نشان می‌دهد:

- عصیان‌گر حرفه‌ای : ستیز با ترس ترجمه‌ی نازنین‌فاطمه سوداگر، نشر شمشاد‏‫، ۱۴۰۲.‬

- دردسرساز حرفه‌ای: راهنمایی برای مقابله با ترس ترجمه‌ی علیرضا مخاطب، نشر البرز‏‫، ۱۴۰۲.‬

- دردسرساز کارکشته: راهنمایی برای مقابله با ترس ترجمه‌ی علیرضا مخاطب، نشر رابو‏‫، ۱۴۰۰.‬

بخشی از کتاب آشوبگر حرفه ای

«۱۳. هیچ مزخرفی را قبول نکن

ما از ضدحال خوردن می‌ترسیم

ما از طرد شدن به هر طریقی توسط افراد پیرامونمان می‌ترسیم و از روبه‌روشدن با مشکلات هراس داریم، زیرا در درونمان جامعه‌طلب هستیم. می‌خواهیم موردپسند قرار بگیریم و مردم فکر کنند ما آدم خوبی هستیم. چه کودک باشیم و چه بالغ، پذیرش توسط انسان‌های دیگر یک نیاز است، زیرا این شرایط متناسب با ساختار زیستی و بدنی ماست. بنابراین ما تمام تلاش خود را برای انجام کاری می‌کنیم که دیگران آن را خوشایند، صمیمانه یا دوست‌داشتنی تلقی کنند.»