کتاب علی (ع) پاسخ می دهد
معرفی کتاب علی (ع) پاسخ می دهد
کتاب علی (ع) پاسخ میدهد نوشتهی حمید ایماندار و علی رضایی اثری است که نشر ارباب اندیشه آن را منتشر کرده است. نویسندگان در این کتاب با رجوع به حکمتهای کتاب غررالحکم، سؤالات و دغدغههای رایج زندگی امروز را پیش کشیدهاند و پاسخهایی مبتنی بر آموزههای علوی ارائه دادهاند. ساختار کتاب بر پایهی گفتوگو با مسائل روزی مثل دینداری، دعا، جاهطلبی، افسردگی، احساس خوشبختی، کنترل شهوت و معنای موفقیت شکل گرفته است و تلاش شده مفاهیم اخلاقی و تربیتی امام علی علیهالسلام با زبان و مثالهای امروزی توضیح داده شود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب علی (ع) پاسخ می دهد
کتاب علی (ع) پاسخ میدهد چهارده برش امروزی از سبک زندگی علوی را در قالب پرسشهای ملموس و روزمره سامان داده است. حمید ایماندار و علی رضایی با تکیه بر حکمتهای کتاب غررالحکم، گزیدهای از حدود دههزار حکمت را انتخاب کردهاند تا به آسیبهای اخلاقی و اجتماعی امروز پاسخ دهند. هر فصل با یک سؤال صریح شروع میشود؛ سؤالاتی مثل «چرا دین؟»، «چرا دعایم مستجاب نمیشود؟»، «بلندپروازی و جاهطلبی تا کجا؟»، «آرزو داشتن خوب است یا بد؟»، «چه کنم افسرده نشوم؟» و «چگونه در مقابل مشکلات صبر کنم؟». در کتاب علی (ع) پاسخ میدهد هر فصل از یک مسئلهی امروزی آغاز میشود، سپس نویسندگان با توضیح تجربههای رایج، به سراغ کلام امام علی علیهالسلام میروند و با نقل حکمتها، آنها را تفسیر میکنند. موضوعاتی مانند نسبت دین و عقلانیت، کارکرد اجتماعی دینداری، معنای واقعی اجابت دعا، مرز میان بلندهمتی و جاهطلبی افراطی، تفاوت امید و آرزوی باطل، رازهای موفقیت، کارکرد ناامیدی در برخی موقعیتها، ریشههای احساس افسردگی، راههای رسیدن به آرامش و خوشبختی، کنترل شهوت در عصر رسانه و معنای مروت و جوانمردی، در فصلهای مختلف کتاب پی گرفته شده است. کتاب علی (ع) پاسخ میدهد با زبانی نزدیک به گفتوگوهای روزمره نوشته شده و در هر فصل چندین حکمت علوی بهصورت شمارهدار نقل شده است تا خواننده هم با متن اصلی حکمتها آشنا شود و هم نمونهای از تطبیق آنها با مسائل معاصر را ببیند.
خلاصه کتاب علی (ع) پاسخ می دهد
کتاب علی (ع) پاسخ میدهد بر محور این ایده شکل گرفته که بسیاری از پرسشهای امروز دربارهی دین، اخلاق، موفقیت، شادی، افسردگی و روابط انسانی را میتوان در پرتو سخنان امام علی علیهالسلام دوباره فهمید. نویسندگان ابتدا مسئله را از زاویهی تجربهی روزمره توضیح میدهند؛ مثلاً ترس از آینده، وسواس در موفقشدن، فشار مقایسههای اجتماعی، یا احساس بیعدالتی در مستجابنشدن دعا. سپس با استناد به حکمتهای غررالحکم نشان میدهند دین چگونه میتواند «ترمز» درونی و عامل تربیت اخلاقی باشد، چرا برخی دعاها بهخاطر حکمت الهی اجابت ظاهری نمییابند، مرز میان امید و آرزوی فریبنده کجاست، و چگونه میتوان با پذیرش قضا و قدر، سبککردن توقعها از دنیا، تقویت عقل و کرامت نفس، و میانهروی در خواستهها، از افسردگی، حرص، حسادت و اسارت شهوت فاصله گرفت و به نوعی آرامش و احساس خوشبختی پایدار نزدیک شد.
چرا باید کتاب علی (ع) پاسخ می دهد را بخوانیم؟
کتاب علی (ع) پاسخ میدهد تلاش کرده فاصلهی میان حکمتهای علوی و زندگی روزمرهی امروز را کم کند. خواننده در قالب سؤالات صریح و امروزی با مفاهیمی مثل صبر، امید، ناامیدی، موفقیت، خوشبختی، کنترل شهوت و مروت روبهرو میشود و میبیند این مفاهیم در کلام امام علی علیهالسلام چه تعریفی دارند و چگونه میتوانند در تصمیمها و سبک زندگی امروز اثر بگذارند.
کتاب علی (ع) پاسخ میدهد به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی سبک زندگی علوی دارند، درگیر پرسشهایی دربارهی دین، دعا، موفقیت، افسردگی و آرامشاند و میخواهند نسبت میان این دغدغهها و حکمتهای امام علی علیهالسلام را در قالبی امروزیتر ببینند و مرور کنند.