معرفی و دانلود کتاب چرا خطا می کنیم + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب چرا خطا می کنیم

کتاب چرا خطا می کنیم

۳.۰ امتیاز(از ۱ رأی)

معرفی کتاب چرا خطا می کنیم

کتاب چرا خطا می کنیم نوشته جوزف ت. هالی نان و ترجمه ژاله بیات سرمدی است که انتشارات کتاب مرو آن را منتشر کرده است. این کتاب از یک سؤال آشنا شروع می‌کند: چرا آدم‌ها با وجود تجربه، دقت و نیت درست باز هم اشتباه می‌کنند؟ نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره، حافظه، ادراک، تصمیم‌گیری و محیط اطراف نشان می‌دهد که خطا فقط نتیجه‌ی بی‌دقتی نیست و اغلب به شیوه‌ی کار ذهن و طراحی موقعیت‌ها برمی‌گردد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چرا خطا می کنیم

کتاب چرا خطا می کنیم نوشته جوزف ت. هالی نان به سراغ یکی از عادی‌ترین و درعین‌حال پیچیده‌ترین تجربه‌های انسانی می‌رود: اشتباه‌کردن. نویسنده از همان آغاز نشان می‌دهد که خطا فقط به تصمیم‌های بزرگ محدود نیست و از انتخاب‌های روزمره تا موقعیت‌های حساس پزشکی، رانندگی، خرید، حافظه و قضاوت را دربرمی‌گیرد. محور اصلی اثر این است که بسیاری از اشتباه‌ها نه از نادانی محض بلکه از محدودیت‌های ادراک، حافظه، توجه و پیش‌داوری‌های ذهنی پدید می‌آیند. به همین دلیل، کتاب به‌جای سرزنش فرد، شرایطی را بررسی می‌کند که خطا را محتمل‌تر می‌سازند.
کتاب چرا خطا می کنیم در فصل‌های مختلف، نمونه‌های متنوعی از ندیدنِ چیزهای آشکار، فراموش‌کردن نام‌ها، چسبیدن به انتخاب اول، اثر انتظار بر برداشت، و ناتوانی در تشخیص علت واقعی اشتباه‌ها را کنار هم می‌گذارد. بخشی از بحث به این موضوع اختصاص دارد که انسان هنگام نگاه‌کردن، همه‌چیز را نمی‌بیند و هنگام به‌یادآوردن، بیشتر معنا را نگه می‌دارد تا جزئیات را. بخشی دیگر نشان می‌دهد که محیط‌های کاری و ابزارهای روزمره گاهی به‌جای کمک، خودشان زمینه‌ی خطا را بیشتر می‌کنند؛ از رمزهای عبور و چندکارگی گرفته تا طراحی دستگاه‌ها و شیوه‌ی قیمت‌گذاری کالاها. نویسنده در کنار این مثال‌ها، به تجربه‌ی متخصصان بیهوشی هم پرداخته است تا نشان دهد کاهش خطا فقط با نصیحت ممکن نیست و گاهی باید خودِ محیط و فرایندها از نو طراحی شوند.
کتاب چرا خطا می کنیم حال‌وهوایی مبتنی بر مثال، مشاهده و توضیح دارد و از روایت‌های کوتاه و موقعیت‌های ملموس برای روشن‌کردن بحث استفاده می‌کند. نتیجه‌ی این مسیر، تصویری است از ذهنی که هم توانمند است و هم مستعد لغزش. این کتاب نه خطا را امری استثنایی می‌بیند و نه آن را کاملاً حذف‌پذیر می‌داند؛ بلکه نشان می‌دهد شناخت محدودیت‌های ذهن، نخستین گام برای کمتر خطا‌کردن است.

خلاصه کتاب چرا خطا می کنیم

کتاب چرا خطا می کنیم توضیح می‌دهد که اشتباه‌های انسان فقط از بی‌احتیاطی یا کم‌دانشی ناشی نمی‌شوند، بلکه ریشه‌ی بسیاری از آن‌ها در شیوه‌ی دیدن، به‌یادآوردن، قضاوت‌کردن و واکنش‌نشان‌دادن ذهن است. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره و موقعیت‌های حساس نشان می‌دهد که انسان اغلب بخشی از واقعیت را می‌بیند، به برداشت اولیه می‌چسبد، علت خطا را اشتباه تشخیص می‌دهد و تحت‌تأثیر انتظارها و پیش‌فرض‌های خود قرار می‌گیرد.
پیام اصلی این کتاب این است که اگر قرار باشد خطا کمتر شود، فقط نباید فرد را مقصر دانست؛ باید محیط، ابزارها و عادت‌های تصمیم‌گیری را هم دوباره بررسی کرد. از همین‌جا، بحث کتاب از شناخت خطا به‌سمت فهمیدن راه‌های کاهش آن پیش می‌رود.

چرا باید کتاب چرا خطا می کنیم را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب چرا خطا می کنیم را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نشان می‌دهد خطا چگونه از دل فرایندهای عادی ذهن بیرون می‌آید، نه فقط از بی‌دقتی.
  • خواننده با نمونه‌هایی روشن از خطاهای دیداری، حافظه‌ای و تصمیم‌گیری آشنا می‌شود.
  • این کتاب کمک می‌کند نقش پیش‌داوری، انتظار و برداشت اولیه در قضاوت بهتر فهمیده شود.
  • بخش‌هایی از اثر نشان می‌دهد طراحی محیط و ابزارها چگونه می‌تواند احتمال اشتباه را کم یا زیاد کند.
  • مطالعه‌ی این کتاب برای فهمیدن این نکته مفید است که چرا از بعضی تجربه‌ها به‌قدر کافی درس نمی‌گیریم.
  • اثر، خطاهای روزمره را به موقعیت‌های مهم‌تری مثل پزشکی، رانندگی و امنیت پیوند می‌دهد.

خواندن کتاب چرا خطا می کنیم به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که می‌خواهند درباره‌ی ریشه‌های ذهنی و موقعیتی اشتباه‌های روزمره بیشتر بدانند.
  • خوانندگانی که به موضوع حافظه، ادراک، توجه و تصمیم‌گیری علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند بفهمند چرا گاهی چیزهای آشکار را نمی‌بینند یا نام‌ها را فراموش می‌کنند.
  • کسانی که در محیط‌های پرخطا یا پرفشار کار می‌کنند و به نقش طراحی فرایندها توجه دارند.
  • علاقه‌مندانی که از کتاب‌های مبتنی‌بر مثال‌های واقعی و سؤالات رفتاری استقبال می‌کنند.

بخشی از کتاب چرا خطا می کنیم

«همه مرتکب خطا می‌‌شوند، اما زدن مردی که پا نداشت کار عجیبی است. اما از نظر ما بخش مهم این داستان نداشتن پا نیست، بلکه نداشتن چشم است. اگرچه رینولدز وقتی آن مرد را می‌‌زد، به او نگاه می‌‌کرد؛ اما چیزی را که لازم بود ببیند، ندید. در بین خطاهای انسان، چنین خطایی بسیار متداول است و محققان آن را خطای ‌"‌نگریستن و ندیدن‌"‌ می‌‌نامند.
وقتی به چیزی نگاه می‌‌کنیم، فکر می‌‌کنیم همه‌‌چیز را دیده‌‌ایم. اما این‌‌طور نیست. ما اغلب از دیدن جزئیات مهمی مثل پاها، صندلی چرخدار و بعضی اوقات از چیزهای بزرگ مثل درها و پل‌‌ها غافل می‌‌مانیم.
ما تنها بخشی از چیزی را می‌‌بینیم که فکر می‌‌کنیم می‌‌بینیم.
برای درک اینکه چرا دید ما این‌‌گونه است بد نیست در مورد چشم و نحوه‌ٔ‌ کارکرد آن بیشتر بدانیم. چشم، دوربین عکاسی نیست. چشم از اتفاقات ‌"‌عکس‌"‌ نمی‌‌گیرد. و همه‌‌چیز را در آنِ واحد نمی‌‌بیند. بخشی که همواره و در هر مقطعی از زمان قابل دیدن است، تنها جزئی از کل است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب چرا خطا می کنیم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابچرا خطا می کنیم
فرمت کتابEPUB

ر.د.ب
مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۳/۱۸

یه کتاب خوب با یک ترجمه بد خراب شده. ترجمه افتضاح است. همین...