کتاب ۱۰۱ خاطرهی جنگی
نویسنده:راسم دلیچ
مترجم:محمدباقر پیپلزاده
انتشارات:انتشارات سوره مهر
دستهبندی:
امتیاز:
از ۳ رأیخواندن نظرات
۳٫۳
(۳)
خواندن نظراتمعرفی کتاب ۱۰۱ خاطرهی جنگی
«۱۰۱ خاطرهی جنگی» خاطراتی به قلم ژنرال راسم دلیچ (۲۰۱۰-۱۹۴۹) و ترجمه محمدباقر پیپلزاده است. این کتاب از زوایای جالبی به تحولات جنگ بوسنی پرداختهاست. از آنجا که ژنرال راسم دلیچ خود مستقیماً در صحنۀ جنگ حضور داشت، کاملاً مشکلات و گرفتاریهای آن دوران را نیز لمس کردهبود. خاطرات او در این کتاب ارزشمند، بسیار شیوا و به زبان ساده بیان شدهاند تا برای خوانندگان این کتاب قابل فهم باشند.
مقدمه ژنرال دلیچ بر کتاب را میخوانید:
زمان زیادی برد تا توانستم کتابی بنویسم و در آن ماجراهای حیرتآوری از دوران دفاع در برابر متجاوزان را در سالهای ۱۹۹۲-۱۹۹۵ تشریح کنم؛ البته نه آنچنان طولانی که موجب ملال خوانندگان شود. مخاطبان من هم مدافعان بوسنی بودند و هم محققان؛ و از طرفی از زوایایی به تبیین حوادث جنگ پرداختم که مردم عادی کمتر به آن توجه کرده بودند. بنابراین، به تشریح رویدادها و وقایعی پرداختم که برخی شخصیتها در آن نقش داشتند و لحظات کاملاً حساسی را رقم زدند؛ لحظاتی که نقاط عطف دوران جنگ به شمار میرفتند....البته افکار عمومی با بسیاری از ماجراهایی که در این کتاب آمده ناآشناست، زیرا عامۀ مردم کمتر در جریان همۀ زوایای جنگ بودند.
هریک از خاطرات این کتاب پیامی عبرتآموز دارد. زیرا این جنگ برای همۀ اهالی بوسنی، بهویژه بوشیناکها (مسلمانان بوسنی)، لحظات سرنوشتسازی را رقم زده است... کتاب حاضر دربرگیرندۀ دیدگاههای شخصیِ من است و مجموعهای از دیدارها و تماسهای من با شخصیتهای مختلف در دهۀ نود. به هر حال، قصد من این بود که واقعیتهای تلخ و شیرین جنگ را به طور عینی بازگو کنم....در این کتاب به ابعاد جهانی دفاع از بوسنی نیز پرداختهام. من دوستان بوسنی، بهویژه، در کشورهای اسلامی، را فراموش نکردهام، زیرا دوستان ما در جهان اسلام، نقش مهمی در حمایت و کمک به بوسنی، آن هم در سختترین اوضاع این کشور، داشتند. خوانندگان این کتاب، با مطالعۀ آن، تصویری کلی از پیچیدگیهای اوضاع بوسنی در سالهای ۱۹۹۲-۱۹۹۵ به دست خواهند آورد و متوجه میشوند که برای حفظ بوسنی و مسلمانان (بوشیناکها) چه مصایب و دشواریهایی پیش رو بودهاست.
خانه دیکتاتور، کاخ یا گور
غسان شربل
بن لادن؛ پدری که تروریست شدجین ساسون
زیر پوست جنگوحید خضاب
خانه دایی یوسف: وقایعی تکان دهنده از مهاجرت فدائیان اکثریت به شورویاتابک فتحاللّهزاده
من یک هُمافر بودمعلیاصغر فولادیمهر
یادداشتهای عراقماریو بارگاس یوسا
روزی روزگاری القاعدهوحید خضاب
عزیمت به تهرانمحسن محمودی
دنیایی رو به دگرگونیمیخائیل گورباچف
تو نباید بکشی (صلح، رؤیای من)حسین تهرانی
از دجله تا گنگهبهالدین شهرستانی
حمله هوایی به الولید (اچ -۳)احمد مهرنیا
راه غربتدیوید خردیان
فرمانده؛ ونزوئلای هوگو چاورزبیژن اشتری
کودتای شبمحمدرضا سرابندی
اردوگاه اطفالاحمد یوسفزاده
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
قیمت:
۱۳۲,۰۰۰
۶۶,۰۰۰۵۰%
تومان
نظرات کاربران
کتاب خیلی خوبیه مطالبش خیلی جذاب و ترجمه ی خیلی روانی داره
این کتاب از منظری جالب روایتهایی از جنگ سخت مسلمانان بوسنی در برابر قدرت های شرق و غرب رو در طول جنگ یوگوسلاوی به تصویر میکشه. شاید ترجمه زیاد جالب توجه و نثر کتاب چندان روان و منسجم نباشه و برای
شنیدن روایت جنگ بوسنی از زبان فرمانده ارشد ارتش مردمی بوسنی و آگاهی از تلاش این مردم در دستیابی به استقلال در میان تنهایی آنها و روایت خیانتها و رشادتها و سختیهای آنها واقعٲ عبرت انگیز است. البته برای من