کتاب فلسفه به زبان ساده
خواندن نظراتمعرفی کتاب فلسفه به زبان ساده
«فلسفه به زبان ساده» به قلم صادق نیک پور (-۱۳۴۵) کتابی است که نمایی کلی از فلسفه و موضوعات مورد بحث در فلسفه اسلامی ارائه کردهاست. این کتاب برای آشنایی با مباحث فلسفه اسلامی در سطح متوسط، مطابق سرفصل درسی دانشجویان برای دروس فلسفه اسلامی ۱ و ۲ دررشتههای مختلف مفید است . در این اثر، مختصری از فلسفه اسلامی بیان شده و چند تن ازفلاسفه مسلمان معرفی شدهاند.
در تعریف فلسفه میخوانید:
واژه فلسفه واژهای در اصل یونانی و به معنایدوستی حکمت و به معنای دوست داشتن دانایی است و فیلسوف یعنی دوستدار حکمت. اما به عنوان یک رشته، فلسفه، علمی است که از اصلیترین فعالیت انسان، یعنی تفکر نشأت میگیرد، تفکر در مورد کلیترین و اساسیترین موضوعاتی که در زندگی و در جهان با آنها روبرو هستیم. عمر فلسفه به اندازه عمر زندگی انسان بر روی زمین است؛ زیرا بشر از اولین روز حیات بر کره خاکی، همواره با پرسشهایی اساسی و معماگونه درباره خود و جهان روبرو بوده است. اساسا باید گفت «فلسفه هنگامی پدیدار می شود که سوالهایی بنیادین درباره خود و جهان بپرسیم.» سوالاتی مانند این که: «قبل از تولد کجا بوده ایم و بعد از مرگ چه اتفاقی برایمان می افتد؟ زیبایی چیست؟ آیا زندگی ما را شخص و یا نیرویی دیگر اداره می کند؟ از کجا معلوم که همه در خواب نیستیم؟ خدا چیست؟» بنابراین می توان گفت: «فلسفه، طرح پرسشهای کلی و جستجوی آزادانه برای یافتن راه حلها است»
فلسفه در واقع یکی از مظاهر فرهنگی انسان است که در کنار صنعت، هنر، دین و ... قرار دارد. اما فرق فلسفه با این مظاهر در این است که به تنهایی استقلال ندارد. فلسفه، تأمل درباره تمام این مظاهر است و زمانی بروز پیدا می کند که تعمق وجود داشته باشد. یعنی اگر ما مثلاً درباره صنعت تأمل کنیم، این، فلسفۀ صنعت می شود و ..... و این تعمق نوعی کوشش برای درک و فهم بیشتر است.
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
یه روزنامه دیواری که حتی انداره یه سایت زرد ارزش نداره