کتاب آداب معاشرت برای همه
معرفی کتاب آداب معاشرت برای همه
کتاب آداب معاشرت برای همه نوشته شهین دخت بهزادی توسط انتشارات کتاب مرو منتشر شده است و مجموعهای از نکتهها و توصیههای ریزودرشتی است که به رفتار روزمرهی انسانها در خانه، خیابان، محل کار و جمعهای دوستانه میپردازد. نویسنده در این کتاب تلاش کرده است با زبانی صریح و مثالهای کوتاه، تصویر روشنی از آنچه ادب در عمل نامیده میشود ارائه کند؛ از نحوهی سلامکردن و حرفزدن گرفته تا آداب مهمانی، هدیهدادن، استفاده از تلفن، پوشش، نظافت شخصی و حتی طرز راهرفتن در پیادهرو. ساختار کتاب بر پایهی فصلهای موضوعی تنظیم شده و هر فصل شامل دهها نکتهی کوتاه است که بیشترشان در قالب جملات موجز، طنزهای ظریف و مثالهای روزمره بیان شدهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آداب معاشرت برای همه اثر شهین دخت بهزادی
کتاب آداب معاشرت برای همه با تمرکز بر رفتارهای روزمرهی انسانها نوشته شده و شهین دخت بهزادی در آن کوشیده است تصویری از ادب در زندگی عادی ارائه کند. در پیشگفتار نویسنده توضیح داده است که نباید این اثر را مجموعهای از اصول تغییرناپذیر دانست، بلکه باید آن را راهنمایی دانست که نسلهای بعدی میتوانند با توجه به تغییر سبک زندگی خود، آن را اصلاح کنند. در همان صفحات آغازین بر نقش کلمات سادهای مثل ببخشید، متشکرم، دوستت دارم و متأسفم تأکید شده است و در مقابل از خشونتهای کوچک و کلمات توهینآمیز بهعنوان جرقهی حوادث بزرگ یاد شده است.
کتاب آداب معاشرت برای همه در ۱۲ فصل اصلی و چند بخش تکمیلی تنظیم شده است؛ فصلهایی مانند آداب روزمره، آداب نظافت، آداب دعوت و مهمانی، آداب تلفن، آداب محل کار، آداب هدیهدادن و گرفتن، آداب غذا خوردن، آداب زندگی در آپارتمان، آداب غذاخوردن در رستوران، آداب مسافرت، آداب نامهنگاری، آداب معاشرت با پزشک و در پایان چند نکته از آداب مهمانیها. شهین دخت بهزادی هر فصل را با چند جملهی کوتاه و گاهی طنزآمیز آغاز میکند و سپس دهها نکته ذکر میکند که هرکدام به یک موقعیت مشخص در زندگی روزمره میپردازد.
کتاب در ادامه از سطح توصیههای کلی فراتر رفته و وارد جزئیات رفتاری میشود؛ از اینکه در اتوبوس جای خود را به چه کسانی تعارف کنیم تا اینکه پشت فرمان اتومبیل چه عادتهایی ناپسند است، یا اینکه در آسانسور چگونه بایستیم. در سراسر کتاب آداب معاشرت برای همه لحن شهین دخت بهزادی میان جدیت و شوخطبعی در نوسان است تا هم حساسیت اخلاقی برانگیخته شود و هم خواندن متن خستهکننده نباشد. درنهایت، این اثر کمک میکند مفهوم ادب از سطح تعارفهای ظاهری فراتر برود و بهشکل مجموعهای از عادتهای کوچک و پایدار در رفتار فردی و اجتماعی دیده شود.
خلاصه کتاب آداب معاشرت برای همه
در کتاب آداب معاشرت برای همه یک ایدهی مرکزی مطرح شده است؛ ادب مجموعهای از رفتارهای کوچک و تکراری است که باید در همهجا رعایت شود، نهفقط در موقعیتهای رسمی. در همان آغاز بر نقش کلمات سادهای مثل عشق، ببخشید، دوستت دارم، متشکرم و متأسفم تأکید شده است و در مقابل از خشونتهای کوچک و کلمات توهینآمیز بهعنوان ریشهی درگیریهای بزرگ یاد شده است.
در فصل آداب روزمره به موضوعاتی مثل سه کلمهی جادویی، دو کلمهی شوم «مال من، مال تو»، رفتار در مکانهای عمومی، غیبت، پرحرفی، تمسخر، شوخی تکراری، کدورت، جملههای رکیک، تهدیدکردن فرزندان، زبان دوم، نجوا، اشتباه لپی، شهرت، عینک آفتابی، سوتزدن، کار خیر، مزاحمت در ساعات نامناسب و دهها موقعیت دیگر پرداخته شده است. در فصل آداب نظافت از صابون، حوله، شانه، حمام، بوی بدن، نظم در خانه و محل کار و معنای نظافت شخصی سخن رفته است.
فصل آداب دعوت و مهمانی نیز از لباس میزبان و میهمان تا نحوهی معرفی افراد، آمادهکردن دستشویی، چیدمان میز، بوی سیر و پیاز در غذا، زمان مناسب خداحافظی و حتی موضوعاتی مثل دعوانکردن بعد از مهمانی را در بر میگیرد. در فصلهای بعدی همین نگاه جزئینگر به حوزههایی مانند تلفن، محل کار، هدیه، غذا و سفر گسترش یافته است که همگی بر یک پیام مشترک تأکید دارند؛ ادب در جزئیات روزمره شکل میگیرد و هر حرکت کوچک میتواند نشانهی احترام یا بیاحترامی باشد.
چرا باید کتاب آداب معاشرت برای همه را بخوانیم؟
خواندن کتاب آداب معاشرت برای همه به این دلیل اهمیت دارد که رفتارهای بسیار جزئی و بهظاهر کماهمیت را به سطح آگاهی میآورد. بسیاری از نکتههای کتاب به موقعیتهایی مربوط است که در طول روز بارها تکرار میشوند: سوارشدن به اتوبوس، راهرفتن در پیادهرو، استفاده از تلفن، حضور در مهمانی، نشستن سر میز غذا، مراجعه به پزشک، یا حتی بازکردن در آسانسور.
نویسنده در هرکدام از این موقعیتها نشان داده است که یک انتخاب کوچک چگونه میتواند احساس احترام یا آزار را در دیگران ایجاد کند. ویژگی دیگر کتاب آداب معاشرت برای همه لحن کوتاه و مثالمحور آن است، این شکل بیان باعث میشود خواننده هربار بتواند چند صفحه از کتاب را بخواند و همان را در زندگی روزمره به کار بگیرد.
خواندن کتاب آداب معاشرت برای همه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب آداب معاشرت برای همه به کسانی که به بهبود رفتار اجتماعی و روابط روزمرهی خود اهمیت میدهند و میخواهند در موقعیتهای مختلف، از خانه و محل کار تا مهمانی و سفر، آگاهانهتر رفتار کنند، پیشنهاد میشود. این کتاب به والدینی که در پی آموزش آداب به فرزندان هستند، به نوجوانان و جوانانی که در آستانهی ورود جدیتر به جامعه قرار دارند و به افرادی که در مشاغل مرتبط با ارتباط مستقیم با مردم مانند فروش، خدمات، درمان و آموزش فعالیت میکنند و میخواهند تصویر حرفهایتری از خود ارائه کنند، توصیه میشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آداب معاشرت برای همه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | آداب معاشرت برای همه |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |