کتاب در مسیر جاده ها
معرفی کتاب در مسیر جاده ها
کتاب در مسیر جاده ها، با عنوان اصلی Par les routes، نوشته سیلون پرودوم و ترجمه مسعود پاکروانفر و مینا اعلایی، در سال ۱۴۰۳ توسط نشر قطره منتشر شده است. این اثر از مجموعهی ادبیات فرانسویزبان انتخاب شده و به زندگی، سفر و جستوجوی هویت در بستر روابط انسانی میپردازد. داستان حول محور سه شخصیت اصلی شکل میگیرد که هریک بازتابی از دغدغههای درونی انسان معاصر هستند. نویسنده با نثری تأثیرگرفته از امپرسیونیسم و الهام از نویسندگان بزرگی چون مارگاریت دوراس و کلود سیمون، تجربههای زیسته و حسهای گذرا را به تصویر کشیده است. این کتاب هم به بیرون و هم به درون شخصیتها توجه کرده و میان میل به حرکت و میل به سکون تعادلی ظریف برقرار کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب در مسیر جاده ها اثر سیلون پرودوم
کتاب در مسیر جاده ها، نوشتهی سیلوَن پرودوُم، داستانی معاصر از ادبیات فرانسه است که با محوریت سفر، جابهجایی و جستوجوی معنا در زندگی روایت میشود. نویسنده که خود تجربهی زندگی در کشورهای مختلف آفریقایی و اروپا را داشته، این تجربهها را در قالب شخصیتهایی بازتاب داده که همواره در حرکتاند. این کتاب بر پایهی روایت اولشخص و بازگشت به گذشته نوشته شده و با توصیفهای جزئی و دقیق، فضای ذهنی و زندگی عاطفی شخصیتها را به تصویر کشیده است.
سیلون پرودوم در این اثر، دوگانگی میان میل به آزادی و میل به ثبات را از خلال روابط میان ساشا، رایگانسوار و ماری بررسی کرده است. داستان با زبانی ساده و بیپیرایه، خواننده را به دل دغدغههای انسانیای چون عشق، دوستی، آزادی و گذر زمان میبرد. کتاب در مسیر جاده ها هم داستانی دربارهی سفرهای جادهای است، هم سفری درونی به اعماق احساسات و انتخابهای انسان.
خلاصه داستان در مسیر جاده ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با نقلمکان ساشا، نویسندهای در آستانهی ۴۰سالگی، به شهری کوچک در جنوب شرقی فرانسه آغاز میشود. او پس از سالها زندگی در پاریس و تجربهی روابط کوتاه و پراکنده، بهدنبال آرامش و تمرکز به این شهر آمده است. ساشا در همان روزهای نخست، متوجه میشود که دوست قدیمیاش، رایگانسوار، نیز در همان شهر زندگی میکند؛ مردی که همواره در سفر و نماد آزادی و حرکت است. پس از سالها بیخبری، این دو دوباره یکدیگر را ملاقات میکنند. رایگانسوار اکنون با ماری زندگی میکند و پدر یک کودک است، اما همچنان به سفرهای جادهای خود ادامه میدهد. در جریان دیدارها، رابطهای میان ساشا و ماری شکل میگیرد.
داستان با جزئیات زندگی روزمره، خاطرات گذشته و گفتوگوهای صمیمانه، بهتدریج لایههای پنهان شخصیتها را آشکار میکند. دغدغهی اصلی این کتاب جستوجوی معنای آزادی، عشق و هویت در میان گذر زمان و تغییرات زندگی است. سیلون پرودوم با توصیفهای دقیق از مکانها، اشیا و لحظات، فضای ذهنی شخصیتها را به تصویر میکشد و خواننده را با سؤالاتی دربارهی انتخاب، رضایت و معنای زندگی روبهرو میکند.
چرا باید کتاب در مسیر جاده ها را بخوانیم؟
کتاب در مسیر جاده ها با پرداختن به دوگانهی حرکت و ماندن، تصویری ملموس از دغدغههای انسان معاصر ارائه میدهد. این کتاب هم به سفرهای بیرونی و هم به سفرهای درونی شخصیتها میپردازد و با توصیفهای جزئی و دقیق، فضای ذهنی و زندگی عاطفی آنها را به تصویر میکشد. خواندن این اثر برای کسانی که بهدنبال فهم عمیقتر از روابط انسانی، معنای آزادی و نقش انتخابها در زندگی هستند، تجربهای متفاوت است. سبک نگارش پرودوُم و تأثیرپذیری او از نویسندگان بزرگ نیز این کتاب را خواندنی میکند.
خواندن کتاب در مسیر جاده ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی هویت، آزادی، روابط انسانی و معنای زندگی را دارند یا به ادبیات معاصر فرانسه و داستانهای مبتنیبر سفر و جستوجوی درونی علاقهمندند.
درباره سیلون پرودوم
سیلون پرودوم (Sylvain Prudhomme)، نویسندهی فرانسوی، در سال ۱۹۷۹ در شهر لسن سور مر فرانسه به دنیا آمد. او نویسندهی رمانها و گزارشهای ادبی متعددی است که بسیاری از آنها در فضای معاصر کشورهای آفریقایی روایت میشوند؛ قارهای که سالها در آن زندگی و فعالیت کرده است.
پرودوم دوران کودکی خود را در کشورهای مختلف آفریقایی از جمله کامرون، بوروندی، نیجر و موریس گذراند. سپس در پاریس به تحصیل ادبیات پرداخت و در فاصلهی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ مدیریت انجمن فرهنگی فرانسه و سنگال در سنگال را بر عهده گرفت.
رمان Les Grands او در سال ۲۰۱۴ از سوی مجلهی Lire بهعنوان پدیدهی ادبی سال فرانسه معرفی شد. همچنین رمان حاضر در سال ۲۰۱۹ موفق به دریافت جایزهی معتبر Prix Femina شد که از مهمترین جوایز ادبی فرانسه به شمار میرود.
سیلون پرودوم با مجلههای ادبی و فرهنگی مختلفی نیز همکاری داشته است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
انتشارات مروارید نیز در سال ۱۴۰۲، با عنوانِ از میان جادهها و با ترجمهی پریزاد تجلی، این کتاب را منتشر کرده است.
بخشی از کتاب در مسیر جاده ها
«در آستانهٔ چهل سالگی بودم. از سالها پیش کتاب مینوشتم. در پاریس در خانهٔ خودم کار میکردم، میرفتم بیرون، برمیگشتم کار میکردم. من به سمت چیزهایی میرفتم و چیزها به سمت من میآمدند. مردمانی را میدیدم. بعضی از آنها برایم ارزشمند میشدند. عاشق میشدم. از عاشقی دست میکشیدم. نمیدانم آیا روند طبیعی زندگی در ابتدا تنهایی، استقلال و خانهبهدوشی است و بعد کمکم به ارتباط بیشتر، ثبات و تشکیل خانواده ختم میشود. در این صورت من داشتم به عقب برمیگشتم. کمتر و کمتر پیش میرفتم. داستانهای عاشقانهام کوتاهتر میشد. بهندرت پیش میآمد. قبلاً بیشتر قابلتحمل بودم. یا شاید خودم با گذشت زمان صبرم کمتر شده بود و کمتر توانایی رسیدگی به دیگران را داشتم.»