معرفی و دانلود کتاب مبانی علوم اعصاب pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب مبانی علوم اعصاب

کتاب مبانی علوم اعصاب

۴.۱(از ۷ امتیاز)

معرفی کتاب مبانی علوم اعصاب

کتاب مبانی علوم اعصاب نوشته‌ی شمس‌الدین احمدی و توسط انتشارات دانشگاه کردستان منتشر شده است. این کتاب با هدف ارائه‌ی دانش پایه و ساختاری منسجم از علوم اعصاب برای دانشجویان و علاقه‌مندان رشته‌های زیستی، پزشکی، روان‌شناسی و علوم شناختی تألیف شده است. نویسنده که دانشیار فیزیولوژی دانشگاه کردستان است، با بهره‌گیری از سال‌ها تجربه‌ی تدریس و پژوهش، تلاش کرده است مباحث پیچیده‌ی علوم اعصاب را به زبانی ساده و قابل فهم بیان کند. کتاب حاضر با تصویرسازی‌های علمی رنگی و اصیل، تقسیم‌بندی مطالب به پنج بخش و ۲۲ فصل، و استفاده از معادل‌های فارسی برای اصطلاحات تخصصی، به‌عنوان منبعی آموزشی و مرجع برای دانشجویان و مدرسان طراحی شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مبانی علوم اعصاب

کتاب مبانی علوم اعصاب با تألیف شمس‌الدین احمدی، به‌عنوان اثری جامع و آموزشی، به بررسی ساختار و عملکرد دستگاه عصبی انسان می‌پردازد. این کتاب با رویکردی میان‌رشته‌ای، مفاهیم پایه‌ای علوم اعصاب را از آناتومی و فیزیولوژی تا زیست‌شناسی سلولی و مولکولی، روان‌شناسی و علوم شناختی پوشش داده است. ساختار کتاب به پنج بخش اصلی تقسیم شده که هر بخش شامل چند فصل است و موضوعات را به‌صورت طبقه‌بندی‌شده و هدفمند ارائه می‌دهد. در ابتدای هر فصل اهداف یادگیری مشخص شده تا مطالعه‌ی هدفمند را تسهیل کند. از ویژگی‌های شاخص این کتاب می‌توان به تصویرسازی‌های علمی رنگی و بومی، استفاده از معادل‌های فارسی برای اصطلاحات تخصصی، جداول خلاصه‌کننده و توجه به سرفصل‌های آموزشی اشاره کرد. مبانی علوم اعصاب نه‌تنها برای دانشجویان رشته‌های زیستی و پزشکی، بلکه برای دانشجویان روان‌شناسی، علوم شناختی، تربیت‌بدنی و حتی برخی رشته‌های مهندسی قابل استفاده است. این کتاب همچنین به‌عنوان منبعی برای آمادگی در کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری و مسابقات دانش مغز معرفی شده است.

خلاصه کتاب مبانی علوم اعصاب

کتاب مبانی علوم اعصاب با هدف آموزش پایه‌ای و کاربردی، مباحث اصلی علوم اعصاب را در قالب پنج بخش و ۲۲ فصل ارائه کرده است. بخش نخست به معرفی کلی دستگاه عصبی، تقسیم‌بندی آن به مرکزی و محیطی، اجزای مغز و نخاع، و مفاهیم پایه‌ی آناتومی اختصاص دارد. در این بخش، ساختار مغز، نخاع، اعصاب محیطی و نحوه‌ی نام‌گذاری و جهت‌یابی در دستگاه عصبی به‌تفصیل شرح داده شده است. در بخش دوم، ساختار سلولی و فیزیولوژی نورون‌ها و سلول‌های گلیال، ویژگی‌های الکتریکی سلول عصبی، انواع سیناپس‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی بررسی شده است. این بخش به نقش یون‌ها، پتانسیل غشایی، هدایت عصبی و مکانیسم‌های انتقال سیناپسی می‌پردازد و با معرفی انتقال‌دهنده‌های عصبی مهم مانند استیل‌کولین، گلوتامات، گابا، دوپامین و سروتونین، مسیرهای عصبی مرتبط با هرکدام را توضیح می‌دهد. بخش سوم به دستگاه عصبی محیطی، اعصاب نخاعی و مغزی، ساختار و عملکرد نخاع و بازتاب‌های عصبی اختصاص یافته است. در این بخش، مسیرهای عصبی بالارونده و پایین‌رونده، نقش نخاع در پردازش اطلاعات و بازتاب‌های حرکتی و حسی بررسی شده است. بخش چهارم به ساختار و عملکرد ساقه‌ی مغز، بصل‌النخاع، پل مغز، مغز میانی، تشکیلات مشبک و مخچه می‌پردازد. هر یک از این ساختارها از نظر آناتومی، عملکرد و نقش در تنظیم اعمال حیاتی بدن مورد بحث قرار گرفته‌اند. در بخش پنجم، عالی‌ترین سطوح دستگاه عصبی مرکزی شامل نیمکره‌های مخ، تالاموس، هیپوتالاموس، دستگاه لیمبیک، هسته‌های قاعده‌ای، ماده‌ی خاکستری و سفید و عملکردهای قشر مخ بررسی شده است. این بخش به نقش مغز در پردازش اطلاعات، حافظه، هیجان، زبان و کنترل حرکات ارادی و غیرارادی می‌پردازد. در سراسر کتاب، جداول، تصاویر رنگی و معادل‌های فارسی برای اصطلاحات تخصصی به فهم بهتر مطالب کمک می‌کنند.

چرا باید کتاب مبانی علوم اعصاب را بخوانیم؟

کتاب مبانی علوم اعصاب با رویکردی آموزشی و ساختاری منظم، امکان یادگیری تدریجی و هدفمند مفاهیم پیچیده‌ی علوم اعصاب را فراهم کرده است. از ویژگی‌های شاخص این کتاب می‌توان به بیان ساده و قابل فهم مطالب، تصویرسازی‌های علمی رنگی و بومی، و استفاده از معادل‌های فارسی برای اصطلاحات تخصصی اشاره کرد. این کتاب با تقسیم‌بندی مطالب به بخش‌ها و فصل‌های منسجم، مطالعه و مرور را برای دانشجویان آسان‌تر کرده است. همچنین درج اهداف یادگیری در ابتدای هر فصل، جداول خلاصه‌کننده و توجه به سرفصل‌های آموزشی، آن را به منبعی مناسب برای تدریس و آمادگی در آزمون‌های دانشگاهی و مسابقات علمی تبدیل کرده است. مبانی علوم اعصاب نه‌تنها برای دانشجویان رشته‌های زیستی و پزشکی، بلکه برای علاقه‌مندان به علوم شناختی، روان‌شناسی و حتی برخی رشته‌های مهندسی نیز کاربردی است.

خواندن این کتاب به دانشجویان رشته‌های زیست‌شناسی، پزشکی، پیراپزشکی، روان‌شناسی، علوم شناختی، تربیت‌بدنی و مهندسی پزشکی پیشنهاد می‌شود. همچنین برای معلمان زیست‌شناسی و روان‌شناسی دبیرستان، داوطلبان کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری، و شرکت‌کنندگان در مسابقات دانش مغز مناسب است.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مبانی علوم اعصاب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:مبانی علوم اعصاب
شابک:۹۷۸۶۲۲۶۷۰۲۶۲۱
تعداد صفحه‌ها:۴۵۸ صفحه
قیمت کتاب:۲۶۰۰۰۰ تومان

۱۴۰۵/۰۱/۰۷

این کتاب کاملا علمی و مطالب ٱن به روز است و با تصاویر رنگی و متعددی که دارد فهم مطالب را ٱسانتر نموده است.

Lightning
۱۴۰۵/۰۱/۰۷

خیلییی کتاب خوبیه واقعا. برای من خیلی مفید بود. هم مطالب اناتومی رو به خوبی گفته هم فیزیولوژی، هم بیماریهای مهم عصبی رو گفته که خیلی جالبه پیشنهادش میکنم حتما

۱۴۰۵/۰۲/۰۹

این کتاب رو به دوستانی که اطلاع پایه از علوم اعصاب می‌خوان توصیه میکنم خیلی شفاف و بدون پیچیدگی با توجه به جزئیات کاربردی نوشته شده

۱۴۰۵/۰۱/۱۳

واقعا کتاب خوب و کاملی بود. متن کتاب روان و جذاب بود و توضیحات و تصاویر به خوبی قابل فهم بود. به کسانی که به علوم اعصاب علاقه‌مند هستند پیشنهاد میشه.

مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۱/۱۲

تصاویر خیلی خوب اما متن خصوصا برای تازه کاران خیلی نامفهوم و ناقص. در مجموع به خرید و خوندنش می ارزه.

Monica
۱۴۰۴/۱۲/۲۴