کتاب جسد مردی در باغ
معرفی کتاب جسد مردی در باغ
کتاب جسد مردی در باغ (Aggie Morton, mystery queen: the dead man in the garden) نوشته مارته جاسلین و ترجمه تینا غراب و ویراسته آنا حمیدی، سومین جلد از مجموعهی معمایی کارآگاه آگی مورتون است که نشر کولهپشتی آن را منتشر کرده است. این رمان معمایی ماجراهای دختری کنجکاو به نام آگی مورتون و دوست بلژیکی او، هکتور پرو، را روایت میکند که در هتلی پرزرقوبرق و اسرارآمیز با مرگهای مشکوک و رازهای پنهان روبهرو میشوند. فضای رمان در اوایل قرن بیستم میلادی و در شهری کوچک با چشمههای آب گرم شکل گرفته است و با الهام از آثار کلاسیک آگاتا کریستی، مخاطب را به دنیای رمزآلود قتل و معما میبرد. رمان حاضر برای نوجوانان نوشته شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جسد مردی در باغ اثر مارته جاسلین
کتاب جسد مردی در باغ به قلم مارته جاسلین و جلد سوم از مجموعهی کارآگاه آگی مورتون (Aggie Morton)، رمانی معمایی در ۳۱ فصل است که برای نوجوانان نوشته شده است. این رمان که جزئیات زندگی اجتماعی و خانوادگی شخصیتها را روایت کرده، با الهام از شخصیتهای معروف داستانهای جنایی، بهویژه هرکول پوآرو و خانم مارپل که مخلوقات آگاتا کریستی هستند، نوشته شده و کوشیده است فضای رمانهای معماییِ کلاسیک را بازآفرینی کند. این رمان در هتل وِلاِسپرینگ واقع در شهری با چشمههای آب گرم آغاز میشود؛ جایی که آگی، مادرش و دوستش (هکتور) برای استراحت و درمان در آن اقامت دارند. ورود به این هتل با خبر مرگ مشکوک یکی از مهمانان همراه میشود و سپس وقوع مرگهای دیگر، آرامش شخصیتها را بر هم میزند. این رمان از زاویهدید اولشخص و از زبان آگی روایت میشود. اثر با نگاهی دقیق به روابط میان مهمانان هتل، فضای اجتماعی، دغدغههای خانوادگی و جزئیات زندگی روزمره، خواننده را به قلب ماجراهای معمایی میبرد. رمان جسد مردی در باغ نهتنها حاوی یک معمای قتل، بلکه روایتی از رشد، همدلی و مواجهه با غم و فقدان در نوجوانی است.
خلاصه داستان جسد مردی در باغ
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با ورود آگی مورتون، مادرش و دوستش (هکتور) به هتل وِلاِسپرینگ آغاز میشود؛ هتلی که بهخاطر چشمههای آب گرم و فضای آرامشبخشش شهرت دارد، اما بسیار زود خبر مرگ مشکوک زنی به نام خانم شلتون، مهمان سابق هتل، فضای آرام را به هم میریزد. آگی و هکتور که علاقهی زیادی به حل معما دارند، با کنجکاوی بهدنبال سرنخها و جزئیات مرگ خانم شلتون میروند. مهمانان دیگری با گذشتهها و رازهای خود وارد داستان میشوند؛ ازجمله خانوادهی آپتون و عمویشان (آقای هارت) که روابط خانوادگی و اختلافاتشان بهتدریج آشکار میشود. آقای هارت، پس از وقوع یک تماس تلفنی مشکوک، بهطرز ناگهانی در باغ هتل جان میبازد. معمایی تازه پیش روی آگی و هکتور قرار میگیرد. آنها با بررسی شواهد، گفتوگو با مهمانان و کنار هم گذاشتن قطعات پازل میکوشند حقیقت را کشف کنند. آگی در این مسیر با احساسات پیچیدهی خود دربارهی مرگ، فقدان پدر و معنای همدلی و عدالت روبهرو میشود.
چرا باید کتاب جسد مردی در باغ را بخوانیم؟
رمان جسد مردی در باغ با ترکیب فضای کلاسیک معمایی، تجربهای دیگر از داستانهای جنایی برای گروه سنی نوجوان ارائه میدهد. زاویهدید اولشخص با روایت آگی، خواننده را به دنیای درونی یک نوجوان کنجکاو و حساس میبرد که با مسائل پیچیدهی مرگ، فقدان و روابط انسانی دستوپنجه نرم میکند. این رمان نهتنها معمایی جذاب و پرپیچوخم را پیش میکشد، بلکه با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی و دغدغههای نوجوانی، لایههای عمیقتری از احساسات و رشد شخصیتی را به تصویر میکشد. علاقهمندان به رمانهای معمایی کلاسیک، دوستداران شخصیتهای مخلوقِ آثار آگاتا کریستی و کسانی که بهدنبال اثری انسانی و پرجزئیات هستند، میتوانند از خواندن این اثر لذت ببرند.
این کتاب به نوجوانانی که به رمانهای معمایی و جنایی علاقه دارند، پیشنهاد میشود. همچنین اثر حاضر به کسانی که دغدغهی روابط خانوادگی، فقدان و رشد شخصی دارند یا دوست دارند با فضای تاریخی و اجتماعی اوایل قرن بیستم آشنا شوند، توصیه میشود.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- CM Reviews این رمان را مقدمهای عالی برای آشنایی با آگاتا کریستی دانسته است.
jilljemmett.com: کتاب جسد مردی در باغ یکی دیگر از رمانهای معمایی از مجموعهی آگی مورتون است. دیدن ارجاعات این اثر به شخصیتهای کلاسیکِ آثار آگاتا کریستی بسیار لذتبخش است.
- Historical Novel Society: این کتاب شامل معمایی هوشمندانه و خوشپرداخت است. طوری که کارآگاهان نوجوان این رمان، سرنخها و تردیدهای خود را بررسی میکنند، الگویی عالی از فنون حل مسئله ارائه میدهد. این کتاب سرگرمکننده برای دوستداران داستانهای معمایی در هر سنی مناسب است.
درباره مارته جاسلین
مارته جاسلین (Marthe Jocelyn) زادهی سال ۱۹۵۶ میلادی، نویسنده و تصویرگری کانادایی است که در سال ۱۹۵۶ میلادی در شهر تورنتو، استان انتاریو، به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهر استراتفورد گذراند. از همان سالهای ابتدایی زندگی به کتاب و هنرهای نمایشی علاقهمند شد و در کودکی همراه با خواهران و برادرانش نمایشها و سیرکهای کوچکی را در حیاط خانه اجرا کرد. تحصیلات دبیرستانی خود را در تورنتو به پایان رساند، اما تصمیم گرفت بهجای ادامهی تحصیل دانشگاهی، وارد بازار کار شود. پیش از آنکه بهطور حرفهای به نویسندگی روی بیاورد، تجربههای شغلی متنوعی داشت و در زمینههایی چون راهنمای سالن تئاتر، فروشنده، پیشخدمت، ملوان، طراح صحنهی عکاسی و طراح اسباببازی فعالیت کرد. او همچنین بهمدت ۱۵ سال مالک شرکتی به نام Jesse Design بود که در حوزهی طراحی اسباببازی و پوشاک فعالیت میکرد. مارته جوسلین بخش قابلتوجهی از زندگی خود را در ایالات متحده گذراند و حدود ۳۰ سال در شهر نیویورک ساکن بود؛ بااینحال در نهایت به کانادا بازگشت و در استراتفورد، شهری که خانوادهاش ریشه در آن دارند، ساکن شد. او با تام اسلاتر ازدواج کرد و دو دختر به نامهای هانا و نل را به دنیا آورد. همسر و دخترش در تصویرگری برخی از کتابهای او نقش داشتهاند و این همکاری خانوادگی بخشی از هویت هنری آثار او را شکل داده است. جوسلین نویسندهی بیش از ۴۰ کتاب کودک است و آثارش طیف گستردهای از کتابهای تصویری، داستانهای مستقل و مجموعههای داستانی را در بر گرفته است. مجموعهس داستانی کارآگاه آگی مورتون (Aggie Morton, Mystery Queen) از دیگر آثار شناختهشدهی اوست که جلدهایی چون جسد مردی در باغ (the dead man in the garden) را در بر میگیرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب جسد مردی در باغ، جلد سوم از مجموعهی کارآگاه آگی مورتون (Aggie Morton)، یکی از ۳۵ کتاب کانادایی ردهی سنی میانیِ منتخب و قابلتوجه از نگاه CBC Books در سال ۲۰۲۱ بوده است. مارته جوسلین در طول فعالیت ادبی خود جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرده است که جایگاه او را در ادبیات کودک و نوجوان تثبیت میکند. او در سال ۲۰۰۹ برندهی جایزهی ویکی متکالف برای ادبیات نوجوانان شد؛ افتخاری که از سوی «اعتماد نویسندگان کانادا» به نویسندگان یا تصویرگرانی اعطا میشود که مجموعهی آثارشان الهامبخش نوجوانان کانادایی بوده است. پنج اثر او شامل Earthly Astonishments، Mable Riley، Folly، The Body Under the Piano و Peril at Owl Park بهعنوان انتخابهای Junior Library Guild برگزیده شدهاند. همچنین دو کتاب Would You و Sam Sorts در فهرست Outstanding International Books هیئت کتاب کودک آمریکا (USBBY) قرار گرفتهاند. کتاب Eats در سال ۲۰۰۷ در فهرست ده کتاب برتر کتابخانهی عمومی تورنتو برای کودکان زیر پنج سال جای گرفت و در همان سال، نشریهی School Library Journal کتاب How It Happened in Peach Hill را در میان بهترین کتابهای کودک سال معرفی کرد. اثر Folly نیز در سال ۲۰۱۰ میلادی بهعنوان یکی از بهترین کتابهای نوجوانان از سوی Kirkus Reviews انتخاب شد و در سال ۲۰۱۱ در فهرست بهترین رمانهای تاریخی برای نوجوانان بانک استریت کالج آموزش قرار گرفت. افزونبراین مارته جاسلین برای کتابهای مختلف خود نامزد یا برندهی جوایزی چون جایزهی فرماندار کل کانادا (نامزد)، جایزهی ادبیات کودک TD کانادا (برنده)، جایزهی ادگار آلن پو برای بهترین اثر نوجوان و... شده است.
بخشی از کتاب جسد مردی در باغ
«محل نگهداری حولهها را پیدا کردیم و حولهها را دور جورج پیچیدیم. او مثل بید میلرزید، مثل پیرزنی که رعشه داشت، مثل کسی که او را از دریای قطب شمال بیرون کشیده بودند. لباسهای خودم هم خیس آب بود و به تنم چسبیده بود؛ اما سردم نبود. گیسهای بافتهام را که مثل دو تا طناب نرم و ضخیم با هر حرکتی تکان میخورد یکییکی مثل پارچه چلاندم و آبش چکید روی کاشیها.
دندانهای جورج از شدت لرز، تقتق به هم میخورد و باعث شده بود بریدهبریده حرف بزند. «م... م... من با... با... باید اول لبا... با.. باسهام رو درمیآوردم. اینقدر خي... خیس شدن که دیگه تأث... ثیری ندارن.»
گفتم: «از اول شروع میکنیم. کلی حوله داریم.»
هکتور گفت: «میخوای برگردونمت اتاق بخار؟ بااینکه شیرهای بخار رو بستیم، هنوز گرما داره.» آنجا بودیم که آقای فیبلی ما را پیدا کرد. درحالیکه هکتور داشت ناشیانه لباسهای جورج را درمیآورد و من با یک کپه حوله آماده ایستاده بودم تا او را بپوشانم.
آقای فیبلی گفت: «شماها زندهاین. توی این چند دقیقه میترسیدم این ماجرا آخرعاقبت بدی براتون رقم زده باشه.»
گفتم: «زندهایم. البته، به لطف جورج.»»
جالب بود