کتاب بدن من!
معرفی کتاب بدن من!
کتاب بدن من: کتابی دربارهی حریم شخصی و خودمراقبتی کودکان نوشتهی جینین ساندرز با تصویرگری فریماه خاورینژاد و ترجمهی غزاله مسعودی، اثری آموزشی برای کودکان و والدین است که نشر پرتقال آن را منتشر کرده است. این کتاب با زبانی ساده و تصاویر رنگی، مفاهیم مهمی مانند شناخت احساسات، مرزهای بدن، امنیت شخصی و اهمیت گفتوگو دربارهی مسائل خصوصی را به کودکان آموزش میدهد. هدف اصلی این اثر، توانمندسازی کودکان برای مراقبت از خود و افزایش آگاهی آنها نسبت به خطرات احتمالی و راههای مقابله با آنهاست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بدن من!
کتاب بدن من: کتابی دربارهی حریم شخصی و خودمراقبتی کودکان به قلم جینین ساندرز، اثری آموزشی و تعاملی است که با هدف آموزش مهارتهای پایهای خودمراقبتی به کودکان نوشته شده است. این کتاب با بهرهگیری از داستانهای کوتاه، پرسشهای تعاملی و تصاویر جذاب، کودکان را با مفاهیمی مانند احساسات، مرزهای بدن، اندامهای خصوصی، شبکهی امن و اهمیت گفتوگو با بزرگسالان مورداعتماد آشنا میکند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که والدین و مربیان بتوانند هر بخش را با کودک بخوانند و دربارهی آن گفتوگو کنند. در پایان هر فصل، پرسشهایی برای بحث و تمرین بیشتر آورده شده تا کودک بتواند آموختههایش را مرور کند و در موقعیتهای واقعی به کار ببرد. نویسنده تلاش کرده است با مثالهای ملموس و زبان کودکانه، موضوعات حساس را به شکلی قابلفهم و بدون ایجاد ترس یا اضطراب مطرح کند. این کتاب نهتنها برای کودکان، بلکه برای والدین و مراقبان نیز راهنمایی عملی برای آموزش ایمنی بدن و پیشگیری از آسیبهای احتمالی فراهم میکند.
خلاصه کتاب بدن من!
کتاب بدن من: کتابی دربارهی حریم شخصی و خودمراقبتی کودکان با معرفی شخصیتهایی مانند استیو، کودکان را به دنیای احساسات و شناخت بدن خود میبرد. در ابتدا، کودک با انواع احساسات مانند شادی، غم، ترس و افتخار آشنا میشود و یاد میگیرد که دربارهی احساساتش با بزرگسالان مورداعتماد صحبت کند. سپس، مفهوم امنیت و ناامنی توضیح داده میشود و نشانههای هشداردهندهی بدن مانند دلپیچه، ضربان قلب تند یا عرقکردن دستها معرفی میشود تا کودک بتواند موقعیتهای خطرناک را تشخیص دهد. در ادامه، کتاب به موضوع شبکهی امن میپردازد و از کودک میخواهد سه تا پنج بزرگسال مورداعتماد را انتخاب کند تا در مواقع نگرانی یا ترس به آنها مراجعه کند. بخش مهمی از کتاب به آموزش مرزهای بدن و اندامهای خصوصی اختصاص دارد؛ کودک میآموزد که اندامهای خصوصی فقط متعلق به خودش است و هیچکس حق ندارد بدون اجازه به آنها دست بزند یا آنها را ببیند. همچنین، تفاوت بین راز و غافلگیری توضیح داده میشود و کودک تشویق میشود که هیچ رازی را که باعث ناراحتی یا احساس ناامنی میشود، پیش خود نگه ندارد و حتماً با بزرگسالان شبکهی امنش در میان بگذارد. در بخش پایانی، کتاب بر اهمیت رضایت و حق نهگفتن تأکید میکند و به کودک یاد میدهد که حتی در برابر بزرگترها هم میتواند از حریم شخصی خود دفاع کند. تمرینها و پرسشهای انتهایی به والدین و مراقبان کمک میکند تا این مفاهیم را با کودک مرور کنند و او را برای مواجهه با موقعیتهای واقعی آماده سازند.
چرا باید کتاب بدن من! را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و تعاملی، به کودکان کمک میکند تا مرزهای بدن خود را بشناسند و در موقعیتهای مختلف از خود مراقبت کنند. ویژگی شاخص آن، استفاده از زبان ساده و مثالهای روزمره است که باعث میشود کودک بدون احساس ترس یا اضطراب، مفاهیم مهمی مانند امنیت، رضایت و نهگفتن را بیاموزد. همچنین، پرسشها و تمرینهای انتهایی به والدین و مراقبان امکان میدهد تا گفتوگوهای مؤثری با کودک داشته باشند و او را برای مواجهه با چالشهای احتمالی آماده کنند. این کتاب ابزاری مناسب برای پیشگیری از آسیبهای احتمالی و تقویت اعتمادبهنفس کودکان در بیان احساسات و نگرانیهایشان است.
خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران و هر کسی که دغدغهی آموزش ایمنی بدن و خودمراقبتی به کودکان را دارد پیشنهاد میشود. همچنین، به کودکانی که نیاز به آشنایی با مرزهای شخصی، بیان احساسات و یادگیری مهارت نهگفتن دارند، توصیه میشود.