کتاب این بدن من است
معرفی کتاب این بدن من است
کتاب این بدن من است: آشنایی با بدن و حریم خصوصی برای بچهها نوشتهی لوییس اسپیلزبری و با تصویرگری میرلا ماریانی، اثری آموزشی برای کودکان است که به موضوع بدن، حریم خصوصی و مراقبت از خود میپردازد. آناهیتا حضرتی کیاوندانی ترجمهی این کتاب را برعهده داشته و نشر پرتقال آن را منتشر کرده است. این کتاب با زبانی ساده و تصاویری رنگی، تلاش میکند مفاهیم مهمی مانند شناخت بدن، اهمیت مراقبت از آن، مرزهای شخصی و چگونگی بیان احساسات و خواستهها را به کودکان آموزش دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب این بدن من است
کتاب این بدن من است نوشتهی لوییس اسپیلزبری اثری است که با هدف آموزش مهارتهای زندگی و آگاهیبخشی به کودکان دربارهی بدن و حریم خصوصیشان تهیه شده است. این کتاب با بهرهگیری از تصاویر جذاب و جملات کوتاه، به کودکان کمک میکند تا بدن خود را بهتر بشناسند و نسبت به آن احساس مسئولیت داشته باشند. ساختار کتاب به گونهای است که هر بخش به یکی از جنبههای مهم بدن، احساسات، لمسهای خوب و بد، مرزهای خصوصی و اهمیت نه گفتن میپردازد. نویسنده تلاش کرده است تا با مثالهای ملموس و موقعیتهای روزمره، کودکان را با مفهوم حریم خصوصی آشنا کند و به آنها بیاموزد که چگونه از خود مراقبت کنند و در صورت مواجهه با موقعیتهای ناراحتکننده، به بزرگترهای مورد اعتماد مراجعه کنند. در انتهای کتاب نیز نکاتی برای والدین، مراقبان و معلمان آمده تا بتوانند بهتر از کودکان حمایت کنند و فضای امنی برای گفتوگو دربارهی این موضوعات فراهم آورند.
خلاصه کتاب این بدن من است
این کتاب با معرفی بدن به عنوان یک بخش شگفتانگیز و منحصربهفرد آغاز میشود و کودکان را تشویق میکند تا به بدن خود افتخار کنند و از آن مراقبت کنند. نویسنده با اشاره به کارهایی که بدن انجام میدهد، مانند حرکت، رشد، فکرکردن و احساسکردن، اهمیت تغذیه سالم، ورزش و رعایت بهداشت را توضیح داده است. در ادامه، موضوع احساسات و لمسهای مختلف مطرح میشود؛ اینکه لمسهای محبتآمیز معمولاً حس خوبی دارند اما گاهی ممکن است کودک تمایلی به آنها نداشته باشد و حق دارد نه بگوید. کتاب به کودکان یاد میدهد که مرزهای بدن خود را بشناسند و اگر کسی رفتاری انجام داد که باعث ناراحتیشان شد، میتوانند مخالفت کنند و از بزرگترهای مورد اعتماد کمک بگیرند. بخش مهمی از کتاب به توضیح قسمتهای خصوصی بدن اختصاص دارد و تأکید میکند که این بخشها فقط در شرایط خاص و با حضور والدین یا مراقبان باید دیده یا لمس شوند. همچنین به کودکان آموزش داده شده که رازهای بد را نباید پیش خود نگه دارند و باید آنها را با بزرگترهای مورد اعتماد در میان بگذارند. در پایان، راههای درخواست کمک و شمارههای ضروری برای مشورت و حمایت نیز معرفی شده است.
چرا باید کتاب این بدن من است را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و حمایتگرانه، به کودکان کمک میکند تا نسبت به بدن خود احساس مسئولیت و اعتمادبهنفس پیدا کنند. ویژگی شاخص آن، آموزش مهارت نه گفتن و تشخیص لمسهای خوب و بد است که برای پیشگیری از سوءاستفاده و تقویت امنیت روانی کودکان اهمیت دارد. همچنین، کتاب فضایی فراهم میکند تا والدین و مراقبان بتوانند با کودکان دربارهی موضوعات حساس و مهم بهراحتی گفتوگو کنند. تصاویر رنگی و مثالهای ملموس، یادگیری را برای کودکان جذابتر و قابلدرکتر کرده است.
خواندن این کتاب به کودکان دبستانی، والدین، مربیان و معلمانی پیشنهاد میشود که دغدغهی آموزش مهارتهای زندگی، آگاهیبخشی دربارهی بدن، حریم خصوصی و پیشگیری از سوءاستفاده را دارند. همچنین برای خانوادههایی که به دنبال راهی برای گفتوگو دربارهی مرزهای شخصی و احساسات با فرزندان خود هستند، مناسب است.